A keresztények miért jehovistáznak, jehováznak, miközben ez gúny név, rothat szó? Szerintetek Krisztus is így beszélne másokról? Használna vala ilyen szavat?
Jézus nem tenne ilyet, más isteneknek a "nevét" sem gúnyolta. Nem mondta soha PL Sátánnak, hogy Sánta, vagy Ördögöcske, Lucifer néven meg soha nem szólította, mert nem volt ez a neve soha.
De az első keresztények sem szidalmazták pl Artemisz Istent, Vagy Baált, Molokot, stb.
Továbbá már írtam egy másik hozzászólásomban, hogy a héber há·wáʹ ige befejezetlen cselekvésű, műveltető alakja; ami a valamivé "Válik, lesz" szóból ered. ezért a jelentése: előidézi a létezést, vagy azt, hogy valami legyen.
"nem lehetne tanúknak nevezni, mert nem láttak semmit sem."
Nem látunk? Kedves Barátom, mit jelent szerinted Jézus ezen szavai?
(János 20:29) . . .„Azért hiszel, mert látsz engem? Boldogok, akik nem látnak, és mégis hisznek.”
Jézus nem mondta, és Jehova sem, hogy ha valaki nem látja Őt akkor nem tanúskodhat Róla.
Sokan nem látták sem Istent, sem Jézust, még is Tanúi lettek neki.
TE, hogy teszel Jézusról tanúbizonyságot, mikor Te sem láttad. Sőt azt sem látod, amit a Biblia alapján látni kellene?
Isten megígért királysága mellett tanúskodunk, Akinek jézus a kinevezett királya, Mert elhisszük, és várjuk az ígéreteit.
Tanúskodni nem csak az mellett lehet, amit látunk, hanem az mellett is amivel egyetértünk.
Előfordulhat, hogy nem szándékos a gúnyolás.
Én például nem tudtam, hogy a "jehovista" egy gúnynév. Sokszor hallottam, hogy így nevezik őket, azt hittem ez normális. Lehet más is van így vele.
A Biblia sem pogánynak hívja eredetileg azokat akik nem tartoztak Isten népéhez. Ez egy igen megvető és sértő fordítás, hiszen azok is hisznek valami Istenben. Eredetileg a pogány kifejezés helyett a "nemzetek" kifejezés a helyes.
Isten, más nemzetekből valókat választ a valamikori népe helyett, hogy keresztény életet éljenek, Jézus vezetése és tanítása által.
a Szamáriakat sem vetette meg Jézus és nem nevezte pogánynak, hanem elismerte, hogy Istent imádják, azt akit a Zsidók is, csak más módon, mert nincs teljes ismeretük Róla, csak egy kevés információ, amivel rendelkeznek.
(János 4:22) 22 Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi viszont azt imádjuk, akit ismerünk, . . .
Nem a helyes és pontos ismeret volt az alapja az Isten iránti buzgalmuknak. De nem gúnyolta, vagy vetette meg Őket, sőt, szeretettel segített nekik, és tanította Őket, hogy pontos képet és információt kapjanak.
"Eredetileg a pogány kifejezés helyett a "nemzetek" kifejezés a helyes."
Hogy lehet nemzet kifejezés a helyes, amikor a nemzet fogalom igazából a 18. század körül alakult ki?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!