Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Eltudom veszíteni az üdvössége...

Eltudom veszíteni az üdvösségemet? Soha nem tagadom meg Krisztus isteni voltát, örökké hinni fogok Ő benne, de mi lesz ha tudatosan másként értelmezem, pl. a teremtéstörténetet?

Figyelt kérdés

Pl. hozzáadom az ősrobbanást és a teista evolúciót az egyszeri semmiből való teremtés helyett. Ahogy már írtam, a teista evolúció jobban hangzik, mint az egyszeri teremtés, hogy Isten fogja a pálcát és előhozza az élőlényeket a mai formájában. Én az evolúcióhoz hozzáadtam a Bibliát és Ádámot és Évát. A tudomány még nem tudja, hogy volt egy másik közös ősünk aki tulajdonképpen Ádám és Éva. :) és Ádám és Évával kezdődött az intelligencia növekedés :) És nem 6000 éve, hanem mondjuk 260 000 éve.

És megpróbálok minél kevesebbszer trollkodni. Bár ez a trollkodás nem nagy bűn szerintem. Sajnos nem bírok magammal. Azért hiszek, mert tetszik nekem a Biblia teljes története, az élet értelme miatt is hiszek, és jó érzés Ő benne hinni. :) Amúgy Noé korában az özönvíz globális volt, vagy csak egy hatalmas árvíz volt? Sajnos a tudomány kijelenti, hogy nem volt globális árvíz.

2021. jan. 24. 20:36
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Szegény Lilith, senki se törődik vele 😞
2021. jan. 24. 20:37
 2/22 anonim ***** válasza:
Olvasd el a magvető példáját, ha még nem ismernéd...
2021. jan. 24. 20:38
 3/22 A kérdező kommentje:

ma 20:37 milyen Lilli?

ma 20:38 [link] ez az?

2021. jan. 24. 20:39
 4/22 KZitus ***** válasza:
17%

Szia

Amit leírtál magadról, úgy tűnik elégedett vagy a "keresztényi"mivoltoddal. Azt, hogy Isten mit gondol rólad, azt leíratta a Bibliában. Talán ennek kellene utána nézned.Ebben segítségedre lehet az, amit Jakab írt az 1:22–25 verseiben: De engedelmeskedjetek is a szónak, ne csupán hallgassátok azt, hamis érveléssel ámítva magatokat. Mert ha valaki hallgatja a szót, de nem engedelmeskedik neki, az hasonló az olyan emberhez, aki a saját arcát nézi a tükörben. Ugyanis megnézi magát, aztán elmegy, és máris elfelejti, milyen ember is ő. De aki beletekint a tökéletes törvénybe, mely szabaddá tesz, és megmarad annál, az nem feledékeny hallgatója a szónak, hanem engedelmeskedik annak, és boldog lesz, mivel cselekszi azt."

Ha alázatosak vagyunk, engedni fogjuk, hogy Isten Szava még azelőtt helyreigazítsa a gondolkodásunkat, hogy valami rosszat tennénk. Így a Biblia olyan lesz számunkra, mint egy hang, amely ezt mondja: „Ez az út. Ezen járjatok!” Figyelmeztetni fog bennünket, ha letérnénk a helyes útról, akár jobbra, akár balra Ézsaiás 30:21 szerint.

Héberek 4:12

"Mert Isten szava élő, és erőt fejt ki, és élesebb bármely kétélű kardnál, és egészen odáig hatol, hogy szétválasztja a lelket és a szellemet, az ízületeket és a velőt, és képes tisztán látni a szív gondolatait és szándékait."

2021. jan. 24. 20:48
 5/22 anonim ***** válasza:
52%
És a tiédet mikor fogod hagyni, hogy helyreigazitsa Isten, tanú?
2021. jan. 24. 21:01
 6/22 A kérdező kommentje:
Amúgy én is ezt gondoltam, hogy " úgy látszik nem segít ", de azért nem írtam meg neki, de most már megírtam.
2021. jan. 24. 21:03
 7/22 anonim ***** válasza:

Igen, de ez kizárólag rajtad múlik, nem Istenen.

Több olyan személyről is olvashatunk, akik Isten támogatását élvezték, de elvesztették azt mert eltértek a helyes útról.

Erre mondja a szava, hogy "(1Korintusz 10:12) Ezért aki úgy gondolja, hogy áll, vigyázzon, hogy el ne essen."

"örökké hinni fogok Ő benne,"

A megmentés vagy az "üdvösség" elvesztése nem kizárólag ezen múlik.

Isten ellensége is hiszi hogy van Isten, még is pusztulásra vannak ítélve.

A hitedhez sok mindent kell adni, amit tettekkel párosítunk.

(2Péter 1:5–8) . . .adjatok hitetekhez erényt, erényetekhez ismeretet, 6 ismeretetekhez önuralmat, önuralmatokhoz kitartást, kitartásotokhoz Isten iránti odaadást, 7 Isten iránti odaadásotokhoz testvéri vonzalmat, testvéri vonzalmatokhoz szeretetet. 8 Mert ha ezek megvannak bennetek, és túláradnak, elejét veszik annak, hogy tétlenek vagy gyümölcstelenek legyetek Jézus Krisztus, a mi Urunk pontos ismeretében.

Maga Jézus is elmondta, hogy a pontos ismeret a szükséges, hiszen nem mindegy mi alapján élünk, vagy mi alapján ismerünk valamit, vagy valakit.

Ha valamit nem jól, nem pontosan ismerünk, akkor a tetteink sem lesznek annak megfelelő.

(János 17:3) 3 Az örök élethez az szükséges, hogy megismerjenek téged, az egyetlen igaz Istent, és azt, akit elküldtél, Jézus Krisztust.

HA hamis képet, ismeretet szerzünk, akkor nem tudjuk mi az ami összhangban van Isten vagy a fia személyiségével, és szándékával.

A Teremtés történetét is azért jó helyesen érteni, mert akkor kapunk helyes képet arról, hogy Isten miért hozott létre emberi életet, mi volt az elhatározása ezzel, és lemondott annak megvalósításáról, vagy sem. Ha nem, akkor milyen megoldást talált ki ennek érdekében.

2021. jan. 24. 21:29
 8/22 A kérdező kommentje:
:) az eredendő bűnt már értem, és nem bűn az ha tudatosan másként értelmezem a teremtéstörténetet? Nem akarok hülye lenni a tudományból, de nem is akarom zavarodottan megérteni a 6000 éves Föld hitet. Én inkább hiszem azt, hogy 4.5 milliárd éves Föld. Nos úgy tudom magamról, hogy még sohasem csúfoltam ki a teljes Bibliát miközben hívő vagyok. Hit előtt néha igen, de mióta hívő lettem azóta nem vagyok kegyetlen, hogy kicsúfoljam a Bibliát. De mi lesz ha egy hitetlen, de jó haver persze miattam, buta poénokat mond a kereszténységről, és én egy kicsit nevetek rajtuk? Persze nem direkt. Keresztény létemre elfogadhatom, akkor az ősrobbanást és a teista evolúciót?
2021. jan. 24. 21:38
 9/22 anonim ***** válasza:

Isten nem fog szerintem senkit pokolra küldeni mert bizonyos dolgokban nincs elég hite, amelyek nem is üdvösségi kérdések. A teremtéstörténetet sokféleképpen értelmezik már és kevés hivő vallja a szó szerinti értelmet.

Lehet, hogy nem hallottál még olyan magyarázatokat amelyek esetleg kiegészitenék a hited és a felfogásod Istenről, ellenben a materialista tudomány álláspontját jól ismered. Bár szerintem a qantum világ már egyáltalán nem materialista hanem már van benne bőven a materialista agy számára scifi is. Hiszen Bohr elmélete szerint quantum szinten szilárd valóság nem létezik, csak akkor ha megfigyeljük. Azóta bebizonyosodott, hogy igaza volt.

Szerintem legnagyobb hátránya a teista evolúciónak, hogy más Istenképet vizionál mint amit a Biblia közvetiteni szeretne. Ha a teremtést szó szerint vesszük, akkor kezdetben Isten olyan világot teremtett, benne olyan élettel amelyben nem volt sem betegség, sem halál,sem gonosz, vagyis minden jól indult. Isten nem a halálon, a kiválasztódáson és mutációkon keresztül kisérletezett és fejlesztett ki valamit amit előre kigondolt, hanem egyből élet és valóság jött ki a beszédén keresztül. Mint ahogy a Zsidó levél irja, "Isten beszéde élő (élet) és ható (munkálkodik)". Istennek nincsenek üres fecsegései hanem amit kimond annak a tartalma valóság.

2021. jan. 25. 02:09
 10/22 anonim ***** válasza:
Csak még valamit, Az sem üdvösségi kérdés, hogy hisz-e valaki a pokolban. Isten Jézus Krisztust tett minden fejévé és a lábai al rendelt mindent. Az az üdvösségi kérdés, hogy valaki elfogadja-e Jégus Krisztust Urának és aszerint él vagy sem.
2021. jan. 25. 02:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!