Eltudom veszíteni az üdvösségemet? Soha nem tagadom meg Krisztus isteni voltát, örökké hinni fogok Ő benne, de mi lesz ha tudatosan másként értelmezem, pl. a teremtéstörténetet?
Pl. hozzáadom az ősrobbanást és a teista evolúciót az egyszeri semmiből való teremtés helyett. Ahogy már írtam, a teista evolúció jobban hangzik, mint az egyszeri teremtés, hogy Isten fogja a pálcát és előhozza az élőlényeket a mai formájában. Én az evolúcióhoz hozzáadtam a Bibliát és Ádámot és Évát. A tudomány még nem tudja, hogy volt egy másik közös ősünk aki tulajdonképpen Ádám és Éva. :) és Ádám és Évával kezdődött az intelligencia növekedés :) És nem 6000 éve, hanem mondjuk 260 000 éve.
És megpróbálok minél kevesebbszer trollkodni. Bár ez a trollkodás nem nagy bűn szerintem. Sajnos nem bírok magammal. Azért hiszek, mert tetszik nekem a Biblia teljes története, az élet értelme miatt is hiszek, és jó érzés Ő benne hinni. :) Amúgy Noé korában az özönvíz globális volt, vagy csak egy hatalmas árvíz volt? Sajnos a tudomány kijelenti, hogy nem volt globális árvíz.
"És nem 6000 éve, hanem mondjuk 260 000 éve."
így nem fog kijönni a Bibliában a nemzetségtábla. Lesz 254000 év lyukad.
"hozzáadom az ősrobbanást és a teista evolúciót az egyszeri semmiből való teremtés helyett"
Ezzel meg az a baj, hogy az ősrobbanás és az evolúció ma már nem természettudományos tény, hanem materialista paradox természetfilozófia, mivel természettudományosan végleg megbukott a Nagy Bumm és a törzsfejlődés. De semmit nem kell bemondásra elfogadni, mindennek utána lehet járni
"Én inkább hiszem azt, hogy 4.5 milliárd éves Föld. "
Ez is természettudományos lehetetlenség. A fiatal Föld mellett rengeteg természettudományos tény szól.
Ráadásul akkor kénytelen leszel a globális özönvizet is dobni. így már súlyos értelmezési gondjaid is lehetnek akár az újszövetséggel kapcsolatban, mert gyakorlatilag nem szab határt neked semmi, hogy mi az, amit szó szerint vegyél és mi az, ami képletes
Nem baj, elvan a gyerek, ha játszik.
Az özönvizes kérdésedre: a világról szerzett ismereteink kizárják azt a lehetőséget, hogy valaha is olyan globális özönvíz lett volna, ami a szárazföldek egészét vagy akár nagy részét elönti.
A tudomány szerint volt egy óriási árvíz az ókori Mezopotámia területén, pont ott, ahol Noé és családja élhetett, de nincs tudományos bizonyíték egy globális árvízre.
És egyébként tényleg nem ezek a kereszténység fontos kédései, pl. hogy mennyire szó szerinti a teremtéstörténet, hogy ki a teista evolúcionista, ki a tudományos evolúcionista, ki a kreacionista stb. Ezek nem üdvösségi kérdések, mint ahogy egy előző válaszoló mondta, és mindegyik elméletnek vannak gyenge pontjai.
Isten sok mindenben megengedi a saját véleményt vagy saját elképzelést. Amiben nem, azt világosan, és általában többször is leírja a Bibliában.
üdv Stefán
Amúgy csak egy kérdés a kérdezőhöz: Hogyan szerezted meg az üdvösségedet? Mert ahhoz, hogy elveszd, logikusan előbb meg kellett szerezned.
üdv Stefán
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!