Eltudom veszíteni az üdvösségemet? Soha nem tagadom meg Krisztus isteni voltát, örökké hinni fogok Ő benne, de mi lesz ha tudatosan másként értelmezem, pl. a teremtéstörténetet?
Pl. hozzáadom az ősrobbanást és a teista evolúciót az egyszeri semmiből való teremtés helyett. Ahogy már írtam, a teista evolúció jobban hangzik, mint az egyszeri teremtés, hogy Isten fogja a pálcát és előhozza az élőlényeket a mai formájában. Én az evolúcióhoz hozzáadtam a Bibliát és Ádámot és Évát. A tudomány még nem tudja, hogy volt egy másik közös ősünk aki tulajdonképpen Ádám és Éva. :) és Ádám és Évával kezdődött az intelligencia növekedés :) És nem 6000 éve, hanem mondjuk 260 000 éve.
És megpróbálok minél kevesebbszer trollkodni. Bár ez a trollkodás nem nagy bűn szerintem. Sajnos nem bírok magammal. Azért hiszek, mert tetszik nekem a Biblia teljes története, az élet értelme miatt is hiszek, és jó érzés Ő benne hinni. :) Amúgy Noé korában az özönvíz globális volt, vagy csak egy hatalmas árvíz volt? Sajnos a tudomány kijelenti, hogy nem volt globális árvíz.
Kedves kérdező!
Engedd meg, hagy fixáljak le néhány dolgot.
Aki megismerte az élő Istent Jézus Krisztus által, és Jézustól bűnbocsánatot nyert az Ő kegyelmének Szent Szelleme által, az megkapta a kegyelem zálogát a szívébe, a tudatába sz értelmébe. Ezt hívják üdv. bizonyságnak! Átlépett a sötétségből a világosságra. Meghalt de feltámadt.
Megismerte Isten mélységeit, Isten akaratát, Isten irgalmát, megbocsátását, öröklétét, igazságát,m bölcsességét stb... Az ilyen újjászületett ember nem képes otthagyni és elhagyni Istent!
Ha valakinek már üdvössége van, üdv.bizonysága, kegyelme és valóban megismerte az Élő Istent és a szívében valóban ott lakik Isten a Szent Szellem által, akkor az az illető már nem veszítheti el az üdvösségét.
Az veszítheti el, aki sosem volt igazhitű, sosem volt üdv.bizonysága és sohasem költözött Isten és Jézus a szívébe a Szent Szellem által, csak önerőből próbált megfelelni és vallásoskodni! Rengeteg ilyen ember jár templomba, gyülekezetbe, felekezetekbe stb. Nem mindenki van Krisztusban akik eljárnak ilyen helyekre. Aki pedig Krisztusban van és Jézus is ő benne, az képtelen úgy élni az életét mint a megismerés és újjászületés előtt, megtagadva ezzel Jézust visszatérve a bűnös világba!
Továbbá mit értesz azon, hogy máshogy értelmezed a teremtés történetet??? Mihez képest vagy mihez viszonyítva??? Mert ez sem mindegy!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!