A keresztények miért jehovistáznak, jehováznak, miközben ez gúny név, rothat szó? Szerintetek Krisztus is így beszélne másokról? Használna vala ilyen szavat?
"Hogy lehet nemzet kifejezés a helyes, amikor a nemzet fogalom igazából a 18. század körül alakult ki?"
Nemzetek alatt a népeket, vagyis embertömeget értünk nemzetiségtől függetlenül.
Ugyancsak erre használt fogalom a "világ".
Az alábbi igeversekben a "világ" szó azt jelenti, hogy "a többiek", akik nem hisznek Istenben vagy Jézusban:
"Még egy kis idő, és a VILÁG többé nem lát engem, DE TI megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok." János 14:19
"Ha gyűlöl titeket a VILÁG, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket." János 15:18
"Bizony, bizony, mondom nektek, hogy ti sírni és jajgatni fogtok, a VILÁG pedig örül; ti szomorkodtok, de szomorúságotok örömre fordul." János 16:2`
"Igazságos Atyám, a VILÁG nem ismert meg téged, de én megismertelek, és ők is felismerték, hogy te küldtél el engem." János 17:25
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!