Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A keresztények miért jehovistá...

A keresztények miért jehovistáznak, jehováznak, miközben ez gúny név, rothat szó? Szerintetek Krisztus is így beszélne másokról? Használna vala ilyen szavat?

Figyelt kérdés
Én nem vagyok szektás keresztény, csak keresztény. A tanúkat pedig Russel hívőknek nevezném, vagy pedig elveszett bárányoknak. Isten neve nem Jehova, utána pedig nem lehetne tanúknak nevezni, mert nem láttak semmit sem. Esetleg JT.
2021. jan. 25. 08:59
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
32%
Én nem szoktam. Engem is zavar, bár azt hiszem más okból, mint téged. Én nem dobálóznék könnyen ezzel a megnevezéssel, mert bibliai alapjai vannak és voltaképpen Istenre utal, akár helytelen a kiejtés, akár nem. És vannak még jó páran, akik nem szokták ezt használni. Igazából én ezt itt olvastam először, ezen a fórumon. Lelkésztől, de katolikus paptól sem hallottam még soha. Viszont előadásokon hallottam már kifejezetten kiemelni, hogy ezt ne használja senki a Jehova Tanúira való utalásként.
2021. jan. 26. 13:04
 22/24 anonim ***** válasza:
18# a tetragrammaton négy betűje nem azonos egy 15.században kitalált olvasattal.
2021. jan. 27. 08:40
 23/24 anonim ***** válasza:

"Hogy lehet nemzet kifejezés a helyes, amikor a nemzet fogalom igazából a 18. század körül alakult ki?"

Nemzetek alatt a népeket, vagyis embertömeget értünk nemzetiségtől függetlenül.

Ugyancsak erre használt fogalom a "világ".

Az alábbi igeversekben a "világ" szó azt jelenti, hogy "a többiek", akik nem hisznek Istenben vagy Jézusban:

"Még egy kis idő, és a VILÁG többé nem lát engem, DE TI megláttok, mert én élek, és ti is élni fogtok." János 14:19

"Ha gyűlöl titeket a VILÁG, tudjátok meg, hogy engem előbb gyűlölt, mint titeket." János 15:18

"Bizony, bizony, mondom nektek, hogy ti sírni és jajgatni fogtok, a VILÁG pedig örül; ti szomorkodtok, de szomorúságotok örömre fordul." János 16:2`

"Igazságos Atyám, a VILÁG nem ismert meg téged, de én megismertelek, és ők is felismerték, hogy te küldtél el engem." János 17:25

2021. febr. 10. 13:10
 24/24 anonim ***** válasza:
* "Bizony, bizony, mondom nektek, hogy ti sírni és jajgatni fogtok, a világ pedig örül; ti szomorkodtok, de szomorúságotok örömre fordul." János 16:20
2021. febr. 10. 13:11
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!