Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha Jehovistázok, akkor elpuszt...

Ha Jehovistázok, akkor elpusztulok?

Figyelt kérdés
2021. jún. 20. 15:35
1 2 3 4 5
 21/43 A kérdező kommentje:
egyébként azért jehovista, mert sok olyan dolgot állítanak amik Biblia ellenesek, pusztulással fenyegetőznek, kamu dátumok ( szerintük nem Armageddon... ), rossz szöveg értelmezés. adventisták azért szombatisták, mert a szombattal fenyegetőznek stb.... én még nem hallottam olyat, hogy egy vasárnap tartó, a vasárnappal fenyegetőzne :D és miért ilyen megszólítással? Mert a darwinista, kreachionista, kálvinista sem sértő... és nincs bizonyíték a jehova középkori női szóra. ezek az érveim ^^ azért nem használom az N betűs szót, mert nincs bajom a sötétbörű emberekkel. Ráadásul CJ a legjobb olyan ember akinek sötétbörű a bőre :) zsidókkal sincs bajom, hiszen Mózes is zsidó volt. A zsidók pedig nem fenyegetőznek a szombattal.
2021. jún. 20. 22:35
 22/43 anonim ***** válasza:

Tehát azt állítod, hogy nem kell ma tagja lenni a szervezetnek ahhoz, hogy megmentésben részesüljön valaki? :)

Tehát Józsi bácsi, aki egész életében egy jámbor, templomba járó ember volt, adakozott, istápolta a szegényeket, soha nem káromkodott, nem dohányzott, nem drogozott, keményen dolgozott, egy nő volt az életében, gyermekei anyja, akkor ha ma meghalt, és egy királyság terem mellett lakott, többször beszélgetve a tanúkkal 2021-ben ha meghalt, akkor megmentésben részesül? :))))

2021. jún. 20. 22:37
 23/43 anonim ***** válasza:
0%

Ilyet nem mondhatok, mert akkor a Biblia ellen beszélnék.

A kérdésed rafináltan tetted fel, amikor a "szervezet" kifejezést használod, ebben van a megtévesztés.

Jézus nem szervezetlen egymásnak ellent mondó tanításokat alkalmazott.

Az Atyával kell összhangban lenni, amit Jézus közvetített. Ebben a kereszténység kudarcba fulladt, hiszen az is lehet keresztény aki tagad egy tanítást, az is aki nem. Tehát a református elfogadható, és keresztény, pedig ellent mond némely katolikus tanításnak.

De az is keresztény aki mind a református, mind a katolikus vallás tanításában sem ért egyet teljesen, de az a lényeg, hogy Ne Jehova Tanúja legyen.

Ez a Te kérdésednek a megvezető variálása.

Azonban ez bizony ellene megy a Biblia tanításának, ahol Isten soha nem alkalmazott és nem is mondott olyat a népe egyik részének, hogy lehet paráználkodni, a másik felének pedig azt, hogy tilos. Csak az a lényeg hogy elhiszitek, hogy Én vagyok. De amit mondok vagy tanítok, abban pedig úgy gondolkodtok ahogy személy szerint akartok.

Te pedig a szervezet kifejezést arra akarod felhasználni, hogy a mi hitéletünket egy emberi szervezet irányítja, és nem a biblia szava.

Már pedig a Biblia szervezett egységes, soha nem volt Isten vezetése alatt vallások, tanítások káoszában a népe.

A Tanítványok sem engedték, hogy ez az egység megbontásra kerüljön.

A kereszténység megengedi, és így akar békét az emberek között. Csak hogy Isten szavát osztják meg.

A

2021. jún. 20. 23:09
 24/43 anonim ***** válasza:
78%

A kérdés nem rafinált, hanem életszerű. Képtelen vagy igazat mondani, ugye?

Segítek:

Szerintetek kizárólag ti vagytok keresztények, mert egyedül ti mutattok be igaz imádatot helyes ismeret alapján és csak az részesülhet megmentésben, aki ennek a feltételnek megfelelő.

Akarsz még hazudni tovább vagy írsz végre igazat is?

2021. jún. 20. 23:17
 25/43 A kérdező kommentje:

[link]

Amikor valaki Jehova Tanúja lesz, Jézus nevében keresztelkedik meg (Máté 28:18, 19).

vagyis, én nem vagyok jehovista, akkor most nem vagyok keresztény?! :O

[link] ez is...

2021. jún. 20. 23:29
 26/43 anonim ***** válasza:
0%

24

"Szerintetek kizárólag ti vagytok keresztények"

Továbbra is azt állítom, hogy a Biblia mondja meg, hogy kik élnek a leírtaknak megfelelően, ami nem megosztott, tanítások sokféle módján van.

ezt kell megérteni, és akkor a kérdés másként fog hangozni......

2021. jún. 20. 23:59
 27/43 A kérdező kommentje:
2021. jún. 21. 00:12
 28/43 anonim ***** válasza:
26 Tehát akkor kizárólag csak ti vagytok keresztények, mert kizárólag ti éltek és imádtok igazságban. Egy egyszerű igen vagy nem bőven elég, felesleges terelni.
2021. jún. 21. 06:35
 29/43 anonim ***** válasza:

Kérdező, azt értsd meg, hogy a tanúk nem nyíltak és nem egyenesek. Látod, képtelen leírni azt, hogy tanításuk szerint csak ők részesülnek megmentésben.

Sosem fogsz egyiktől sem egyenes és gerinces választ kapni, nem ismerik ezt a fogalmat.

2021. jún. 21. 06:37
 30/43 anonim ***** válasza:
16%

29.

A Bibliában nincs leírva így sehol, hogy Jehova tanúi menekülnek meg.

Ezért nem tehetek ilyen kijelentést, és nem azért, mert nem vagyok nyílt, vagy egyenes. Hiszen ha valaki Jehova Tanúja, az nem ad automatikusan kizárólagos megmentést. Bármikor kieshet a kosárból.

Jehova népet választ minden nemzetből a nevének, ami semmire sem garancia, ahogy az Izraeliták esetében sem volt az. De élvezték Isten helyeslését, mert alkalmazkodtak hozzá.

Ez van leírva: (Máté 24:13) 13 De aki mindvégig kitart, az megmenekül.

(Lukács 21:19) 19 A kitartásotok által megőrzitek életeteket.

(Róma 10:13) 13 Mert „mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül”.

Ennek előzménye:(Jóel 2:32) 32 És mindenki, aki segítségül hívja Jehova nevét, megmenekül.. . .

Ezért nem lehet kijelenteni ilyet, még ha tudjuk is, hogy Jehova támogat egy népet.

2021. jún. 21. 08:26
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!