Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kérdezgetik állandóan...

Miért kérdezgetik állandóan ezt az egyszerű emberek: na és a háborúk idején hol van az isten???

Figyelt kérdés
az embernek saját akarata van te döntöd el mész-e háborúzni vagy nem. nem fog odaállni a jézuska és megfogni a golyót a levegőbe hogy ne halj meg ha már egyszer úgy döntöttél mész embert ölni...
2021. máj. 19. 22:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 61/85 anonim ***** válasza:
100%

Az országban 9 millió körül élünk ebből kb 40.000 katona.

Van szabad akarat csak ha háború van, mindenkit soroznak be és ha nem megy ilyen büntetést meg olyat kap.

Szóval ez így játszódik : a parlamentben lévő politikusok (400fő) kirobbant egy másik országban lévő politikusok (400fő)ellen egy háborút, mert nem egyezik az ő nézetűk. ( Minket sima embereket, persze semmiről nem kérdeznek meg, hogy mit gondolunk erről) majd elkezdik be hívni katonának az embereket (zsarolással, hogy ha nem jössz akkor baj lesz) mert ugye 40.000 ember az kevés.

Maradt nagyjából 8500000 ember akiből 3 millió elmenekul 1 millió bevonul a maradék meg túl él.

Nos.. Most komolyan ha nekem meg a szomszéd Gyuri bácsinak semmi köze ahoz hogy a miniszterunk meg egy másik orszag vezetője konfliktusba keveredet egymással, mert én csak élem a kis életemet,akkor az a 400 ember (tudom hogy túlzok) mi a f.. ért nem rendezi le egymás között valami réten. És nem kell nekem meg a Gyuribácsinak meghalnom, magára hagynom a családomat azért mert más így dont vagy lerombolni mind azt amit eddig fellépitettem?

Az emberek is birkák, simán ellent mondhatnak 8 millió ember annak a 40-50000 katonának is csak össze kellene fogni és nem egymás ellen lenni. Mert amíg az emberek egymás ellen vannak addig a háborúk sosem múlnak el.

2021. máj. 28. 13:21
 62/85 A kérdező kommentje:
61es: ez amit írsz nagyon gyermekies világnézetre vall... remélem nem vagy több 14 évesnél
2021. máj. 28. 13:32
 63/85 anonim ***** válasza:
100%
32 éves vagyok. Nem gyermekies vagyok csak nehezen irányítható és logikusan gondolkodó.
2021. máj. 28. 14:27
 64/85 A kérdező kommentje:

ez nem logikus gondolkodás...:D egyszerűen buta vagy. szal szerinted egy háború úgy kezdődik hogy van 400 politikus aki megharagszik más ország 400 politikusára és azt javaslod ezek 800an menjenek ki a rétre és verekedjék le maguk között? XDD Azt a 400 embert a nép választotta meg. Az a 400 ember a nép akaratát tükrözi. Ha az a nép azt mondja hogy háború van x ország akkor az egész nép akarja különben leütik a fejüket azoknak a politikusoknak. Hitler nem azért rohanta le Franciaországot mert utálta a bagetott hanem mert a NÉMET NÉP sérelmeit akarta megtorolni és a NÉMET NÉP felsorakozott Hitler háta és hadba indult. a 20 évestől a 80 évesig mindenki támogatta a háborút, ez nem valami politikai játék volt. Ez csak egy példa egy olyan háborúra ahol tömegek mozdultak meg, olyan emberek is akik életükben sosem fogtak fegyvert. lehet persze ellenpéldálózni is hiszen vietnámban 1 amerikainak sem volt semmi keresnivalója, az valóban politikai játszma, de ezek ritkák.

Bár most kicsit elgondolkodtam és a gondolkodásokat annyiban megértem, hogy a mai identitás nélküli "amerikaizálódott" embereknek kvára semmi közük semmihez az ég világon, lexarnak mindent amíg van a boltban cola meg chips. Igen te egy elfuserált marketinges hadjárat eredménye vagy, akit jobban érdekel a fizetése mint a hazája

2021. máj. 28. 22:05
 65/85 anonim ***** válasza:
64. Kettőtők gondoolat menete közül te tűnsz autistának kérdező.
2021. máj. 28. 22:36
 66/85 A kérdező kommentje:
miért? :D
2021. máj. 28. 22:59
 67/85 anonim ***** válasza:
100%

66os. Kinek jó a háború szerinted? Ki akarja magát szitává lövetni vagy elfertőződőtt sebekkel meghalni?

Ez nem a náci németország hogy dalolva menjen valaki is a háborúba. Főleg mi magyaroknál nem jellemző ez.

2021. máj. 28. 23:01
 68/85 A kérdező kommentje:
ez a csávó kajakra azt hiszi hogy a háborúk 800 ember akarata alapján robbannak ki és engem mondasz autistának? ráadásul a tag 32 éves.
2021. máj. 28. 23:02
 69/85 anonim ***** válasza:
100%
68as. Ha hadat üzenne másnap a fidesz pl valakinek, és behoznák a hadkötelezettséget... vagy mész vagy megölnek. Akkor nem 500ember akarata teljesül kb 1 nép felett? Sose azok halnak meg előszőr akik kirobbantották.
2021. máj. 28. 23:04
 70/85 A kérdező kommentje:
Oh igen? szerinted a magyarok nem dalolva mentek törököt verni? a magyarok nem önként mentek végvárra megvédeni a hazát a török ellen? a magyarokat ostorral kellett verni hogy 1848-ban osztrákokra lőjjenek? a magyarok szerinted nem A HAZA és a HAZAfias érzések miatt mentek Rákóczi táborába? tudták hogy halomra fogják őket lőni de az életüknél fontosabb számukra a haza amit úgy látszik a mai gyarmati magyarországon nem ért meg a proli 'értelmiség'
2021. máj. 28. 23:06
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!