Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kérdezgetik állandóan...

Miért kérdezgetik állandóan ezt az egyszerű emberek: na és a háborúk idején hol van az isten???

Figyelt kérdés
az embernek saját akarata van te döntöd el mész-e háborúzni vagy nem. nem fog odaállni a jézuska és megfogni a golyót a levegőbe hogy ne halj meg ha már egyszer úgy döntöttél mész embert ölni...
2021. máj. 19. 22:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/85 anonim ***** válasza:
100%

#50 Amennyiben honvédő háborúról van szó, tehát minket támadnának, igazad van.

De ha mi lennénk az aggresszorok, a kormány területeket akarna hódítani, akkor is így gondolnád?

2021. máj. 20. 12:32
 52/85 anonim ***** válasza:
43%

" Allah mit gondol a háborúkról?"

Csak az önvédelmi háború a megengedett, amikor a muszlim közösséget és/vagy az Iszlám vallást kell megvédeni idegen támadástól. Az ilyen háborúknak is szigorú szabályai vannak, például a civileknek nem eshet bántódásuk.

Önvédelmi háború esetén viszont kifejezetten elvárás mindenkitől hogy vegye ki a részét valamilyen formában az erőfeszítésből. Akár adományokkal.

Ilyen önvédelmi háborúban muszlim hívőként meghalni az Iszlám védelmében óriási jutalommal jár a Kegyelmes Allah részéről.

"megengedett dolog bizonyos esetekben ölni? mik azok az esetek?"

Önvédelem esetén, például ha fegyveresen az életedre törnek, hogy megöljenek és kiraboljanak.

2021. máj. 20. 12:40
 53/85 anonim ***** válasza:

"50es neked nem lehet valami éles ha eszed ha annyit nem tudsz felfogni hogy Isten szabad akaratot adott minden embernek és minden ember szabadon eldöntheti hogy mit kezd az életével, "

Fel tudtam fogni, ha nem ment volna át. A szabad akaratomból döntöm el, hogy megvédem a szeretteimet, ebből hogyan szűrted le, hogy nem lehet valami éles eszem?

" Isten nem fog beleszólni a dolgok menetébe de azt látja ha te krisztusi módon viseled az élet megpróbáltatásait és megjutalmaz érte."

Igen, én pedig erre írtam, hogy ha ilyen feltételeket támaszt az üdvösségemért, akkor feldughatja magának az üdvösségét, nekem a családom, szeretteim élete fontosabb, mint a saját üdvösségem. Eléggé önző dolognak tartom, hogy valaki családjának élete veszélyben forog, és az a valaki mégis csak a saját üdvösségével van elfoglalva, a saját családja sem érdekli.

"az meg hogy te az örök élet és Isten szeretete helyett a szeretteidet választod és a földi élet örömeit az a te bajod"

Tudom, és vállalom is, ezt is írtam. Ha csak úgy tud szeretni, hogy a családomat kínozzák közben, akkor valahogy nem vágyom az ilyesféle szeretetre. Remélem megérted.

2021. máj. 20. 12:45
 54/85 anonim ***** válasza:
0%

#54: Muszlimként azt gondolom, hogy az hogy megvéded a családodat vagy önmagadat, az egyáltalán nem zárja ki a Mennybe jutásod lehetőségét.

Isten (Allah) arra utasít hogy gondoskodj a családodról, nem hagyhatod cserben őket. Ez evidens.

2021. máj. 20. 12:50
 55/85 anonim ***** válasza:

John Milton: Visszanyert paradicsom (fordította Péti Miklós)

"Sátán: Tegyük fel, hogy mindenki önként beleegyezne, hogy tiéd legyen Dávid trónja: sem a zsidők, sem a szamaritánusok nem szegülnének ellened - hogyan remélhetnéd, hogy hosszú ideig háborítatlanul uralkodhatsz beszorulva a két erős ellenség, a rómaiak és a pártusok közé? Ezért az egyiküket feltétlenül le kell gyűrnöd. A pártusokkal kezdd, ha rám hallgatsz, hiszen közelebb is vannak, és mostanában be is mutatták, milyen kárt tudnak okozni országodnak betöréseikkel: elhurcolták rabláncon királyait, Antigonoszt, és az öreg Hirkánuszt, dacolva a rómaiakkal. Az én feladatom lesz, hogy kezedbe adjam a pártusokat, te választhatsz: vagy meghódítod őket, vagy inkább szövetséget kötsz velük? Az ő segítségükkel (és csakis azzal!) szabadíthatod fel Izráel törzseit, s így szerzed majd vissza Dávid trónját, mint Dávid igazi utódja, testvéreid megmentője. A tíz törzs fiai még most is a pártus területen raboskodnak, Háborban és szétszórva a médek között. Ha elfogadod ajánlatomat, megmented Jákob tíz sarjának, köztük József két fiának utódjait, akik oly régen kiszakadtak Izráelből, és most szolgasorban élnek, mint ősatyáik Egyiptomban! [...] Akkor uralkodhatsz Egyiptomtól az Eufráteszig, még azon is túl, s nem kell majd félned Rómától és a császárától.

Jézus: Az emberi erőnek és gyenge fegyvereknek nagy, hiú parádéját tártad szemem elé, sok hosszadalmas harci készülődést, amely semmivé lesz. Fülemet sok politikai érvvel és nagyravágyó tervvel tömted tele, ellenségekről beszéltél és támogatókról, csatákról és szövetségekről. A világ számára érdekes dolgok ezek; nekem semmit sem érnek."

2021. máj. 20. 13:11
 56/85 anonim ***** válasza:
17%

Bár Én nem értek egyet az égbe való élettel, mert a Földön áll helyre az élet, de a kérdező által mondottakkal értek egyet.

Ellenben Krisztus nem tanította, vagy mondta volna ezeket. Ő nagyon jól tudta, hogy sajnos a követői, ki lesznek téve annak, hogy meghalhatnak vagy elveszítik a hozzátartozóikat

Ezért előre elmondta ezt, hogy azok akik Őt támogatják, tudják mire számítsanak.

Sajnálom, hogy a jelenlegi életben gondolkodsz, ami múlandó. Sajnos a hited, és a megváltód iránti hála, és szeretet itt véget ért. A Te esetedben Sátán máris győzött.

2021. máj. 20. 13:53
 57/85 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyan nem állítom, hogy az önvédelem akár egyénileg akár kollektíve tiltott dolog lenne (ld. az Ószövetséget), de abban biztos vagyok, hogy a háborúk mögötti hatalmi érdekek semmiképpen nem szentek. Ill. minden háborúban van egy agresszor, aki kezdeményezi az egészet.
2021. máj. 20. 14:04
 58/85 anonim ***** válasza:
79%

Jehova tanúival vitatkozni fölösleges, olyan sötétek mint az általuk leszólt "egyszerű emberek", a kérdező is jó példa erre. A legtöbb a saját vallása logikai ellentmondásaival sincs tisztában, ahogy annak erősen okult történetével sem.

Kérdező, tudod a való életben a dolgok nem annyira sablonosan egyszerűek, mint ahogy az Őrtorony megpróbálja bemagyarázni neked. Rengeteg féle háború van és az ok, hogy ki miért harcol nem mindig egyértelmű.

Csak a legnyilvánvalóbb, ha rám támadnak én meg fogom védeni a családomat. Persze -e helyett szerinted simán végig kell néznem, hogy megerőszakolják és megkínozzák őket, akkor is, ha képes lennék mindezt megakadályozni, mert szerinted ez Isten akarata. Hát bocsika, de akkor nem kéne azzal érvelni, a pokol ellen, hogy Isten nem szadista, mert ilyet elvárni legalább akkora szadizmus mint a pokol.

2021. máj. 20. 15:58
 59/85 anonim ***** válasza:
95%
Azért Jehova tanúi sem egyformák, vannak köztük erőszakosak, de vannak, akikkel, normálisan el lehet beszélgetni.
2021. máj. 20. 16:03
 60/85 anonim ***** válasza:
0%

59.

Senki nem mondta, hogy tétlenül végig kell nézned, egy nagyon rossz dolgot.

De nem mindegy mit teszel ebben a helyzetben, az önvédelem melyik módját választva.

Ne gondold, hogy Én állnék, és bámulnám az eget. De keresek olyan megoldást, és kérem ebben a támogatását, segítségét Istennek, hogy úgy tudjak cselekedni, hogy ne sértsek meg erkölcsi alapelveket.

Ő pedig megígérte, hogy nem enged felettébb elviselhetetlen dolgokat átélnem.

Sátán pont ezt használja ki sokak esetében. Hiszen az állítása szerint, az ember hátat fordít Istennek, ha megpróbáltatás éri. Csak addig marad hűséges Istenhez, ha körbe veszi áldásokkal, egészséggel....

(Jób 1:8–11) 8 Jehova erre így szólt Sátánhoz: „Felfigyeltél Jóbra, az én szolgámra? Nincs hozzá hasonló a földön. Feddhetetlen és becsületes ember, istenfélő, és kerüli a rosszat.” 9 Sátán így válaszolt Jehovának: „Vajon ok nélkül istenfélő Jób? 10 Hiszen sövényt emeltél köréje, a háza köré és mindene köré, amije csak van, hogy megvédd! Keze munkáját megáldottad, és nagyon sok állata lett a földön. 11 De nyújtsd csak ki a kezed, és sújts le mindenére, és biztos, hogy szemtől szembe meg fog átkozni . . .

Vajon Jób mit tett? olvasd el...

2021. máj. 20. 20:52
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!