Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kérdezgetik állandóan...

Miért kérdezgetik állandóan ezt az egyszerű emberek: na és a háborúk idején hol van az isten???

Figyelt kérdés
az embernek saját akarata van te döntöd el mész-e háborúzni vagy nem. nem fog odaállni a jézuska és megfogni a golyót a levegőbe hogy ne halj meg ha már egyszer úgy döntöttél mész embert ölni...
2021. máj. 19. 22:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/85 anonim ***** válasza:
49%

Huhh elképesztően elment a téma... én a 10-es vagyok és egyébként muszlimként vagyok itt :)

Érdekes látnom mennyire másként látjátok Isten szerepét a világban mint én :)

2021. máj. 20. 10:44
 42/85 anonim ***** válasza:
29%

Szerintem itt a Földön nincs feltétlenül igazságosság. Sok szenvedésben lehet részünk, mindez próbatétel számunkra, vajon elég erős-e a hitünk Istenben, és jók tudunk-e maradni bármilyen körülmények között.

Lehetséges, hogy aki gazdagságban, jólétben él előbb jut majd a pokolra, mert nem tud ellenállni a rengeteg csábításnak ami körülveszi. Míg aki szenvedni kényszerül, lehet hogy könyebben elnyeri a Paradicsomba jutást, hiszen ártatlan marad eközben.

42-es vagyok.

2021. máj. 20. 10:52
 43/85 anonim ***** válasza:

40

Továbbra sem értetted meg Jézus Tanítását. És Jézus soha nem vonult volna harcba a világ felfogása miatt a szeretteiért. Az apostolok és a családjaik is vállalták a halált, de nem vonultak be olyan eszméért, ami a világ szerint szükséges.

Ha Te elmész sátán világába harcolni, hogy "mentsd" a családodat, azzal nem Krisztus tanítását, és uralmát támogatod. Isten, és Jézus sem kér ilyen "áldozatot", és nem is fogadja el.

A keresztény semleges, soha nem keveredik a világ dolgaiba, Háború esetén sem.

Ha mindenki így gondolkodna, akkor nem lennének harcok. De az emberek többsége nem Jézusnak adták át az életüket, hanem Sátánnak, és a világának.

2021. máj. 20. 10:53
 44/85 anonim ***** válasza:
100%

#39 #41 Én tudomásul veszem a világ működését, csak nem tartom helyesnek. Azt viszont nem veszem tudomásul, hogy még szentelt vízzel le is öntsük a világ működését.

Pár példa:

A nácik az "európai civilizáció" védelmezőiként indultak harcba a barbár Mord..., bocsánat Szovjetunió ellen. Kinek van igaza? Hát én inkább nem akarom eldönteni.

II. Orbán pápa a clermont-i zsinaton arról beszélt, hogy ugyanazon Krisztus vérét veszik magukhoz a keresztesek, mint az üldözött közel-keleti keresztények, így testvéri kötelességük megvédeni őket. Aztán mi lett ebből az átszellemültségből? Inkább nem is akarom mondani.

2021. máj. 20. 10:55
 45/85 anonim ***** válasza:
85%

Üdv #42-es, ó, ez már rég nem Istenről szól, hanem a kérdező ego simogatásáról.

Nekem ezzel az egész vallásosdival/Istennel az a legnagyobb bajom (úgy, hogy felnőtt fejjel, szabad akaratomból első áldoztam és bérmálkoztam), hogy mindenki úgy csűri-csavarja, ahogy akarja. Mindent meg lehet vele magyarázni.

Múltkor olyan kiselőadást kaptam (egy normálisnak induló beszélgetésből), hogy a homoszexuálisok meg tudnának változni, ha akarnának, mert az ő döntésük, és amúgy is Isten egyeseket a cselekedeteik miatt azzal büntet, hogy beteg lesz a gyerekük stb. (Ami azért elég ronda dolog) Arról meg ne is beszéljünk, hogy a hit, a vallás szép lassan összemosódik a politikával (olyat is hallottam már, hogy Viktorunk az Isten)... Szóval, köszönöm szépen...

2021. máj. 20. 10:57
 46/85 anonim ***** válasza:
34%

#46: Igazából én azt gondolom, hogy nincs jogunk Istentől (Allah), elvárnunk dolgokat. Én szoktam fohászkodni Hozzá, és ha Ő is úgy akarja akkor segít.

De lehet hogy nekem is valami nagyon sok szenvedéssel járó halálom lesz, akkor nem fogok hinni Benne ?? Dehogynem !

Az istenhit mindig segítség, neked tesz jót, akármekkora is a szenvedés, könnyebb elviselni is ha hiszel.

2021. máj. 20. 11:06
 47/85 anonim ***** válasza:
35%

31

"Én a családomért és annak jövőjéért veszteném el az életemet, ha háborúba vinnének."

Látod: nem tettél eleget Jézus királyi törvényének:

(Máté 5:44) 44 Én azonban azt mondom nektek, hogy szeressétek az ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket,

(Márk 12:30, 31) . . .« 31 A második ez: »Szeresd felebarátodat, mint önmagadat.«. . .

Csak hogy erre nem adott engedélyt, sem felhatalmazás Jézus. Ha valaki megkeresztelkedik, akkor automatikusan Istennek adta át az életét, nem Sátánnak. Ebben az esetben Isten "alattvalói" népe vagyunk. Ebben a világban nyomorúságuk van a keresztényeknek, meg lett mondva.

DE Jézus legyőzte a "világot, az uralkodójával együtt". Ezért nem kell félnünk, ha az életünket is vesztjük Érte.

Látod, Jézusért és amit tett a jövődért, és a családod jövőjéért, nem tartanál ki, nem lennél hűséges hozzá.

Inkább elmennél Sátán világába, világiak ellen harcolni, és megölni őket.

Jézus azt mondta, hogy imádkozzunk az ellenségeinkért, és nem azt, hogy öld meg őket, hogy megvédd magad és a családodat.

2021. máj. 20. 11:06
 48/85 anonim ***** válasza:
100%
A magam módján meg van a hitem, csak nem akarom, hogy álszent emberek keretek közé szorítsák. Főleg mivel a kereteket úgy alakítják, ahogy nekik tetszik.
2021. máj. 20. 11:55
 49/85 anonim ***** válasza:
100%

"Látod: nem tettél eleget Jézus királyi törvényének:"

Csak tudod, ha Jézus megengedi azt, hogy háború legyen az országomban, és a szemem előtt megkínozzák, megerőszakolják és megöljék a családomat, akkor bocs a fogalmazásért, de nagy ívben tojok a törvényeire, akármilyen királyiak is azok. Ha ő ezt az árat szabja a Mennybe jutásomnak, akkor ott egye meg a fene az egész mennybéli pereputtyot. Ha amiatt a Sátán szolgája lennék, mert megvédem a hozzátartozóimat, szeretteimet, akkor vállalom, hogy a Sátán szolgája leszek.

2021. máj. 20. 12:20
 50/85 A kérdező kommentje:

50es neked nem lehet valami éles ha eszed ha annyit nem tudsz felfogni hogy Isten szabad akaratot adott minden embernek és minden ember szabadon eldöntheti hogy mit kezd az életével, Isten nem fog beleszólni a dolgok menetébe de azt látja ha te krisztusi módon viseled az élet megpróbáltatásait és megjutalmaz érte. az meg hogy te az örök élet és Isten szeretete helyett a szeretteidet választod és a földi élet örömeit az a te bajod

láttam vannak itt muszlimok is. Allah mit gondol a háborúkról? megengedett dolog bizonyos esetekben ölni? mik azok az esetek?

2021. máj. 20. 12:29
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!