Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért kérdezgetik állandóan...

Miért kérdezgetik állandóan ezt az egyszerű emberek: na és a háborúk idején hol van az isten???

Figyelt kérdés
az embernek saját akarata van te döntöd el mész-e háborúzni vagy nem. nem fog odaállni a jézuska és megfogni a golyót a levegőbe hogy ne halj meg ha már egyszer úgy döntöttél mész embert ölni...
2021. máj. 19. 22:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
100%
Háborúk kapcsán tényleg nem értem, de pl. ha földrengés van és meghal 200 ember, akkor joggal merül fel ez a kérdés, mert valóban az ember nem érzi igazságosnak. Ezt hívőként írom.
2021. máj. 20. 08:56
 32/85 Mansour ***** válasza:
88%

"Addig, amíg államhatalom van, háború is lesz."

Most komolyan azt hiszed, hogy ha nem lenne államhatalom, megszűnne az emberek közötti erőszak? Ellenkezőleg, akkor szabadulna csak el igazán!

2021. máj. 20. 08:58
 33/85 anonim ***** válasza:
31%

32

Ismered az írásokat, tehát tudnod kell, hogy az utolsó napoknak az egyik jele többek között ez is. Isten semmilyen "megmentést" nem ad jelenleg, még a hozzá hűségeseknek sem. Akik szeretik Őt és támogatják az általa létrehozott messiási Uralmat, azokat nem riasztja el ezek a történések, mert tudják, hogy ha el is veszítik az életüket, visszakapják azt.

2021. máj. 20. 09:02
 34/85 anonim ***** válasza:
25%

"Miért kérdezgetik állandóan ezt az egyszerű emberek: na és a háborúk idején hol van az isten???"

Az istenellenesek használják kifogásként. Azt gondolják, hogy ezzel az érvel megússzák az ítéletet és örök életük lehet. így nem kell erkölcsös életet élniük és nem kell Jézusban újjászületniük. Csakhogy ez bukó

2021. máj. 20. 09:13
 35/85 anonim ***** válasza:
100%

"Most komolyan azt hiszed, hogy ha nem lenne államhatalom, megszűnne az emberek közötti erőszak? Ellenkezőleg, akkor szabadulna csak el igazán!"

Én nem az erőszakról, hanem erőszak-monopóliumról beszéltem, és a hatalmat gyakorlók képmutatásáról. Az államhatalomnak van arra kapacitása, hogy egyre pusztítóbb fegyvereket fejlesszen és alkalmazzon.

2021. máj. 20. 09:13
 36/85 A kérdező kommentje:

hát ez sokat elmond... a 24-es vette a fáradságot és írt teljesen korrekt választ erre mit kap? a sok bunkó lepontozza...

Kedves 24-es! Vajon a francia hugenotta háború is a Sátán szolgálása volt? Az emberek az általuk igaznak hitt hitért küzdöttek

Vajon a keresztes háborúk is a világi hatalom kiszolgálásai voltak? A keresztesek a pápa utasítására mentek embert ölni...

persze ezen háborúknak nem csak a kereszténység szolgálata volt a motiváció de a kincsszerzés is, azonban a szolgálatot teljesítő katonák nagy része talán inkább a kereszténység miatt vonult harcba

2021. máj. 20. 09:39
 37/85 anonim ***** válasza:
54%

"Kedves 24-es! Vajon a francia hugenotta háború is a Sátán szolgálása volt? Az emberek az általuk igaznak hitt hitért küzdöttek"

Ők is keresztények voltak elvileg. Egy keresztény tudja, amit Pál is írt, hogy csak szabályosan küzdhetünk. A háború nem tartozik ebbe bele

"Vajon a keresztes háborúk is a világi hatalom kiszolgálásai voltak? A keresztesek a pápa utasítására mentek embert ölni..."

Ők sem voltak igazi keresztények. A cselekedeteiről ismerni meg, h ki az igazi keresztlny. "GYümölcséről ismerik meg a fát".

"persze ezen háborúknak nem csak a kereszténység szolgálata volt a motiváció"

Egyáltalán nem ez volt a motivációjuk. Álkeresztények haszonhúzása, beleértve az akkori álkeresztény pápát is

"azonban a szolgálatot teljesítő katonák nagy része talán inkább a kereszténység miatt vonult harcba"

Lehet, de helytelenül

Mindenki saját maga felel a cselekedeteiért, nem kenhető rá a kereszténységre semmi. Ha embert ölők, és azt mondom, hogy a fehér emberek nevében tettem, komolyan a fehér embereket fogod vádolni? Nem, csak engem

2021. máj. 20. 09:57
 38/85 Mansour ***** válasza:
71%

Ugyanaz a hatalmi monopólium, ami lehetővé teszi az egyre pusztítóbb fegyverek létrehozását, teszi lehetővé azt is, hogy az egyéni erőszaknak gátat szabjon. Valamiféle hatalmi monopólium nélkül lehet hogy kevésbé hatékony módon, de sokkal nagyobb terjedelemben tombolna az erőszak a világban.

A hatalmat gyakorlók képmutatása valóban probléma (mindig is az volt), de ezt nem lehet úgy megoldani, hogy akkor ne legyenek hatalmat gyakorlók, és nem lesz képmutatás sem. Ez egy nagyon naiv elképzelés.

2021. máj. 20. 10:03
 39/85 anonim ***** válasza:

Sajnos nem akarod megérteni azt, amit írok neked. Hogy én nem a saját életemet féltem, hanem a családomét. Nem a saját életemet akarom megmenteni, hanem a gyermekeimét.

"Jézus örömmel vesztette el az életét Te érted is, és a jövődért.

Te megtennéd ugyanezt érte?"

Én a családomért és annak jövőjéért veszteném el az életemet, ha háborúba vinnének. Ilyen szempontból ugyanazt tenném, mint amit Jézus is tett. Az életemet adnám másokért.

A kérdés inkább az, hogy te miért nem tennél úgy, mint Jézus, és áldoznád fel akár az életedet is másokért, a szeretteid életéért, jövőjéért?

2021. máj. 20. 10:09
 40/85 Mansour ***** válasza:
100%

Igazad van, aki nem harcolna a szeretteiért, az tulajdonképpen mások életét áldozza fel a saját lelki üdvéért. Ez pedig erőteljes egoizmusra vall, ami meg szerintem kizárja az üdvösséget...

2021. máj. 20. 10:18
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!