Miért kérdezgetik állandóan ezt az egyszerű emberek: na és a háborúk idején hol van az isten???
Elolvastam a kérdést, és a hozzáírt kommenteket.
Kedves Kérdező
Elgondolkodtál már azon, hogy vajon ezek az általad említett egyszerű emberek, miért nem tudják erre a kérdésre a választ?
Ennek több oka lehet.
1, ha egy "keresztény" kérdezi meg, akkor nem kapott megfelelő oktatást arról, hogy lesznek háborúk, és arról sem, hogy a kereszténynek mi a feladata ebben az esetben.
2, Ha nem keresztény kérdezi, az ezzel érvel amellett, hogy nincs Isten, mert megenged ilyesmit.
Elolvastam a hozzászólók válaszát. Némelyek azt írták, hogy Isten különböző formában teszi próbára az embereket.
(Jakab 1:13) 13 Senki ne mondja, amikor próba alatt áll: „Isten tesz próbára.” Rossz dolgokkal ugyanis nem lehet próbára tenni Istent, és ő maga sem tesz ilyesmikkel próbára senkit.
Felmerült bennem a kérdés, hogy valóban jól ismeri ez a személy Isten személyiségét, és a Szavát?
A háborúkat azok az embertársaink indítják el, akik nem Istent képviselik az életükben. Ezért Istennek ezekhez nincs köze, a saját embertársaink támadnak ellenünk, vagy más emberek ellen.
Egy másik válaszban azt olvastam, hogy ha nem ölöd meg az ellenséget, akkor Téged ölnek meg.
Vajon egy keresztény életet élőnek ezt mondta volna Jézus? Mitől vagyok Én keresztény, Krisztust utánzó, ha olyat teszek amire sem Jézus nem adott felhatalmazást, és Ő maga sem tett ilyet, példát mutatva.
Inkább vállalta a halált, és összhangban cselekedett azzal amit másoknak tanított. Az első tanítványok is ugyan ezt tették.
Mekkora hite van annak, aki nem bízik Isten ígéreteiben.
De itt osztja az észt a keresztény tanításról, Jézus példájáról, miközben megölne másokat, szembe szállva az Urával, aki áron vásárolta meg mindenki életét.
Az tény, hogy az ember megvédheti magát, de nem mindegy milyen okkal, és milyen áron.
Hol van Krisztus tanítása azoknak az emberek elméjéből, akik hajtogatják hogy Jézus követik, miközben a világban nacionalista eszméket is bevesznek az életükbe, aminek egy keresztény nem lehetne részese.
(János 18:36) . . .Ha a királyságom része volna e világnak, a szolgáim harcoltak volna, hogy ne szolgáltassanak ki a zsidóknak. Az én királyságom azonban nem innen való.”
Kihez tartozunk? Kit "szolgálunk"? A világot, vagy az Életadónkat?
Egy kereszténynek ez nem kérdés.
14
Mindenkitől ugyanazt várja el. Ezt pedig írásba adta.
Aki fegyvert fog, fegyver által fog meghalni.
Isten nem hagyja jóvá a világban zajló háborúkat, ezért a keresztény nem is vehet részt ezekben.
A világnak nem a Teremtő Isten a jelenlegi "uralkodója". Aki pedig beleavatkozik a világ dolgaiba, az nem Isten vezetése alá tartozik.
És még majd egy mennybe menetellel is megjutalmazza, mert Sátán világában részt vett a háborúkban....
1
"Ha háború vagy és behívnak, ha nem mész akkor az dezertálás. Ebben az esetben ez halálos vétség és kivégeznek."
Ez így van, azonban emberi törvények alapján van ez meghatározva.
Azonban aki nem része a világnak, hanem Isten országához tartozik, az nem avatkozik bele a világba, mert akkor Sátánnak végez szolgálatot, és neki engedelmeskedik, nem Istennek.
A keresztény tudja, hogy ezzel magára haragíthatja az emberi uralmakat.
De nem adja fel az Istenhez való lojalitását, és nem sétál át sátán világába, hogy "mentse az életét".
(Máté 16:25, 26) 25 Mert aki meg akarja menteni az életét, el fogja veszíteni azt, aki azonban elveszíti az életét énértem, meg fogja menteni azt. 26 Mert mi haszna lesz abból az embernek, ha az egész világot megnyeri, de az életét elveszti? . . .
Nem mindegy ki miatt veszted el az életedet!!!!
Mert lehet, hogy Sátán világában élhetsz még ha engedelmeskedsz a világnak. De azután?
Istennek mit fogsz mondani?
"Istennek mit fogsz mondani?"
Mit kellene neki mondanom? Semmit. Szerintem ha létezik, akkor ő nagyon jól tudja, hogy a családomat, szeretteimet védtem, amikor háborúzni mentem. Nem hagytam őket meghalni, vagy valami annál is rosszabb sorsra jutni, hanem a saját életem kockáztatásával próbáltam biztonságban tudni őket. Ez miért olyan nagy baj Isten szemében?
"komolyan mondom kár ezen az oldalon értelmet keresni, itt vagy perverzzel, vagy szexpartnert kereső homokossal, vagy valami piramisjátékossal vagy ilyen ostoba férgekkel találkozom"
🤣🤣🤣Mert egy perverz homokos vagy a vallásod meg pont egy piramisjáték ostoba férgeknek..
Fogalmad sincs gondolom a háború borzalmairól,azt hiszed ott csak lövöldöznek,persze nyilván demagóg a kérdés,de hol van isten amikor katonák azon versenyeznek,hogy melyikük tud több csecsemőt felszúrni a fegyvere szuronyára,vagy amikor pár éves(se) gyerekeket erőszakolnak halálra a családjuk elött és a sor kb. végtelen...
Félelmetes egó és perverz egyűgyűség kell ahhoz,hogy jézuskát beemeld ide.
Addig, amíg államhatalom van, háború is lesz. Sajnos.
A keresztény éra alatt az összes békeszerződést a Legszentségesebb Szentháromság nevében kötötték, a következő röhejes sablonszöveggel:
"Pax sit Christiana, universalis, perpetua, veraque et sincera amicitia"
"Legyen a béke keresztény, egyetemes, örök, igaz és őszinte barátság."
Aztán ezt évtizedről évtizedre újra meg újraindították a háborúkat, és újból ilyen sablonszöveggel kötöttek újabb béket, amit később ismét megszegtek.
27
Értem Én, és emberi szemszögből ez lenne a "logikus" magatartás.
Sajnos vagy nem érted, vagy nem akarod megérteni azt, amit Jézus mondott, idézem mégegyszer:
(Máté 16:25, 26) 25 Mert aki meg akarja menteni az életét, el fogja veszíteni azt, aki azonban elveszíti az életét énértem, meg fogja menteni azt. 26 Mert mi haszna lesz abból az embernek, ha az egész világot megnyeri, de az életét elveszti? . . .
Jézus örömmel vesztette el az életét Te érted is, és a jövődért.
Te megtennéd ugyanezt érte?
Ebből is látszik, hogy Kettős állampolgárságot szeretnél, azonban Istennél ilyen nem lehetséges. Vagy az egyik, vagy a másik uralmat támogatod, teljes szívvel elmével.
amit Jézus tanított, az az önfeláldozó szeretet, bármi áron. Sajnos ezt sokan nem akarják megérteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!