Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fura helyzetben vagyok?

Fura helyzetben vagyok?

Figyelt kérdés

A családom vallásos, keresztény, de nem tartozunk semmilyen nagyobb csoporthoz, nem járunk templomba.

Én sosem hittem ebben a dologba, viszont amióta többször elolvastam a bibliát találtam benne nagyon meggyőző dolgokat és nagyon undorító dolgokat, amitől egyszerűen elment a kedvem magától a vallástól.

Valaki volt ilyen helyzetben?

Mik a gondolataitok?

2021. máj. 9. 02:32
1 2 3 4 5 6 7
 61/63 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Mostantól már csak azt hallom tőled, hogy isten megengedte, hogy rabszolgát tartsanak az emberek, szóval oké."

Nem! Ezt te szajkózod! Tőlem jóval aktuálisabb dolgokról hallasz. Pl. hogy a 21. században is létezik rabszolgaság!

"Eléggé immorális nem?"

Csak mai szemmel nézve ,abban a történelmi korban ez egy bevett szokás volt!

"Ez amit ide leírtál annyira irreveláns, mint bármi más."

Irreleváns hogy történelmi tények igazolják a rabszolgatartást szinte az egész bolygón?

Ez az immorális viselkedés ,elhallgatnád hogy bizony nem különbek sehol sem az emberek és abban a korban sem voltak azok!

"...de a te vallásod miatt több száz évig mondták a hívők és a papok főleg amerikában, hogy isten szerint oké, hogy legyen rabszolgád."

Az én vallásom szerint lopni sem kellene meg a felebarátom házastársát sem kellene kívánni és ölni sem kellene ezeket is mondják a papok. És nem pár száz évig hanem már évezredek óta mondják. Ebben meg nem hallgatnak rájuk. Olyan érdekes az ember!

Pont a rabszolgaság kérdése volt a fő ok az amerikai polgárháború kirobbanásának! És elkezdődött a gyilkolás!

"Te is milyen szörny istenben hiszel?"

Nem mindegy neked? Hiszen úgy sem hiszel a létezésében!

Egyébként meg azt írtad hogy csak olyan dolgokban hiszel amire van bizonyíték!

Bizonyíts be hogy Isten mondta azt hogy rabszolgát lehet tartani!

"Igen ismerem és éppen ez alapján mondtam amit.

Mivel kereszténység más ágai ugyan olyan bűnösek ezért a kereszténységet ítélem el, mivel ugyan abból a könyvből származik a moráljuk.

Enyhén próbáltad használni, hogy ők nem igaz keresztények."

Nem! Te az Ószövetség alapján hoztad fel a rabszolga tartást! De a keresztények nem tartottak rabszolgát! Jézus Krisztus nem tartott rabszolgát és nem is tanított arról hogy vegyen bármelyik tanítványai is rabszolgát és hogy azzal hogyan bánjon!

Olyan meg nincs hogy igaz keresztény! Azért nincs mert mindenki bűnös az összes ember! De ezt neked is tudnod kellene hiszen azt állítod hogy olvastad a Bibliát! A Bibliában pedig nem írnak olyat hogy igaz keresztény!

"Igen, viszont ha kiírsz logikai bakikkal valamit, akkor ne várd azt, hogy senki se válaszoljon rá..."

Hát neked sikerült logikai bakit elkövetned!

Ha írok valamit pontosan azt várom hogy valaki válaszol! Mivel pont hogy ez a logikus!

"...végül is te írtál a kérdésemre, nem kérte senki, hogy logikai hibákkal indokold a hitedet."

És honét veszed azt hogy a hitemet én ezzel indokoltam? Ebből világosan látszik hogy fogalmad nincs a hitről.

Ez nem hit kérdése azt kellene felfognod. Ez egy tudományos tény! Ebben nem kell hinni ezt vagy tudod vagy nem tudod! Ez pusztán tudás semmi több! Etimológia és nem hit kérdése!

"Ennek a válasznak semmi köze sincs ahhoz amihez írtad."

De van! Olyan eseményekért akarsz felelősségre vonni amelyek megtörténtekor nem hogy én de nagyapámnak a nagyapja sem élt még!

Jössz a logikával ilyenkor hol van a logikád?

Akkor te is felelős vagy a világháborúk összes mészárlásáért!

"És látod, hogy mielőtt rájöttünk volna, hogy a villámok természetesek, Zeuszban hittek az emberek."

Kínában nem hittek az emberek Zeuszban. Sem Afrikában sem Észak és Dél-Amerikában. A Föld bolygón akkor élt emberek 99% nem hitt Zeuszban!

Én ezt látom! Meg azt hogy szűkösen gondolkozol csak azt nem tudom hogy saját magadat szorítod ilyen korlátok közé vagy valaki más szorít korlátok közé!

"Egy istenben hiszel a rések istenében."

A rések istenében te hiszel nem én! Hiszen szerinted létezik ilyesmi de én ezt nem látom bizonyítottnak! Hiszen nem véletlen hogy az oldal neve is az hogy Gyakori kérdések. Miért lennék itt az oldalon ha nem lennének kérdéseim? Mert bizony vannak kérdéseim és fel is szoktam őket tenni! És kíváncsian szoktam várni hogy milyen válaszok érkeznek!

"Mellesleg azt mondani, hogy akkor oké volt rabszolgát tartani, mert isten azt mondta és másokra mutogatni, hogy mások is csinálják, csak azt mutatod be, hogy valaki a vallásával takarózik az ellen, hogy valaki felelősségre vegye vagy normálisan beszéljünk a témáról."

Én nem mondtam hogy oké volt rabszolgát tartani! Én azt írtam hogy ez abban a korban szokás volt! És azt is írtam hogy a világ minden táján így volt ez!

És miért engem akarsz felelősségre vonni rabszolgatartásért? Nem is éltem akkor így logikus hogy nem is tarthattam rabszolgát sőt még csak nem is vagyok zsidó mert magyar vagyok!

Neked valami nagy gond lehet a logika felismerésével! Mert nincs semmi logikus ebben a dologban.

De tudod mit akkor jelezd ezt a dolgot Hágában a nemzetközi bíróság hogy vizsgálják ki az ügyet és hozzanak benne ítéletet!

2021. máj. 12. 07:31
 62/63 anonim ***** válasza:

"azt írtam hogy ez abban a korban szokás volt!"

Egy végtelenül jó isten bibliája ilyen esetben is azt mondja, hogy ez erkölcstelen és tilos.

Mint ahogy a paráznaság is szokás volt, és erre is ezt mondta.

2021. máj. 12. 08:20
 63/63 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Egy végtelenül jó isten bibliája ilyen esetben is azt mondja, hogy ez erkölcstelen és tilos."

De nem ezt írja! Azt viszont írja hogy szemet szemért ,életet életért!

2021. máj. 12. 12:55
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!