Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fura helyzetben vagyok?

Fura helyzetben vagyok?

Figyelt kérdés

A családom vallásos, keresztény, de nem tartozunk semmilyen nagyobb csoporthoz, nem járunk templomba.

Én sosem hittem ebben a dologba, viszont amióta többször elolvastam a bibliát találtam benne nagyon meggyőző dolgokat és nagyon undorító dolgokat, amitől egyszerűen elment a kedvem magától a vallástól.

Valaki volt ilyen helyzetben?

Mik a gondolataitok?

2021. máj. 9. 02:32
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
Ha akarom a bűnt de Isten tiltja az szabad akarat? Ugye, hogy nem.
2021. máj. 10. 10:39
 42/63 anonim ***** válasza:
20%

A szabad akarat nem korlátlan. Az Isten által felállított elvek, törvényeket nem lehet szabadon, büntetlenül áthágni.

Csak ebben nincs szabad döntésed:

Hogy mi a jó és a rossz, azt Isten hivatott eldönteni.

Ádám ott szúrta el, ahogy sokan manapság is, hogy maguk akarnak dönteni afelől, hogy mi a jó és mi a rossz.

2021. máj. 10. 10:47
 43/63 anonim ***** válasza:

"áthágni"

Úgy látom, még mindig nem érted:

AKARHATOTT Néró atomreaktort?

És ha át akarja hágni, akkor akarhatott?

Na, ÍGY kellett volna megoldani a bűnt is: hogy ne létezzen.

Olyan tökéletes szabad akaratunk lenne azóta is, hogy ihajla.

2021. máj. 10. 10:53
 44/63 anonim ***** válasza:
Nemtudom mi ez az atomreaktor meg a jehovások mit mondanak erre, de ha a Nero atomreaktort akart azt nyugodtan akarhatta. Viszont ha Nero Isten parancsolatára nem akarhat atomreaktort az nem szabad akarat de ugylátom kezd a téma túl magasra szállni, hogy én ezt megértsem.
2021. máj. 10. 11:04
 45/63 anonim ***** válasza:

Nem semmi, haver.

Az áram, ami a falból jön... na, azt hol csinálják?

Szerinted Néró mennyi áramot használt? Volt neki wifi meg okosteló?

Tényleg: akarhatott magának egy jó wifit?

Vagy mennyivel egyszerűbb lett volna a bonyolult nyilvántartásukat Excel táblában vezetni... miért nem adott parancsot erre?

Még mindig nem fogod fel, hogy ha az isten NEM TEREMTI MEG a bűnt, csak a szabad akaratot - akkor még ma is Kánaán lenne.

2021. máj. 10. 11:10
 46/63 A kérdező kommentje:

Ház ez a poszt jól felrobbant, őszintén mindenki vitatkozik, de egy hívő nem akarja bebizonyítani, hogy létezik az istene? :D

Mellesleg, ha isten nem akar valamit, akkor nem lesz, bizonyos hívőknek nagy problémájuk vannak egyszerű logikai koncepciókkal.

2021. máj. 10. 15:17
 47/63 anonim ***** válasza:
38%

43

Tudom, hogy unalmas, és sokszor lerágott csont, DE:

Isten elmondta meddig mehetnek el. Azt is, hogy ha messzebb mennek, akkor következményei lesznek. A Szabad akarattal eldönthette, hogy engedelmeskedik az életadójának, vagy hálátlan, és azt is birtokolni akarja amihez nincs joga.

Ha Isten nem ad szabad akaratot az embernek, akkor az ember nem önként és szeretetből szereti imádja Istenét. Isten pedig érző lényeket teremtett, gondolva, hogy hálásak lesznek az életért.

Ha Isten úgy intézi, hogy az ember "ne kövessen el hibát", akkor az ember ha korlátokkal is, nem önként engedelmes. Főleg, hogy nem fosztotta meg Őket semmitől, mindenük meg volt.

Egy dolog hiányzott az életéből. Isten akart lenni. Nem jött rá a buta, hogy nem lesz soha egyenlő a teremtőjével, egy gyümölcs megevésétől.

Mert az élete Istentől függ, nem egy gyümölcs fától.

Ha kellő alázattal lett volna az életadója iránt, akkor a gonosz szavaira úgy kellett volna reagálnia, hogy előbb megkérdezi életadóját. S nem hoz felelőtlen döntést.

Egyébként ma is így működik sok embernél. Amikor nagy hord erejű kérdés merül fel, szaladnak tanácsot kérni. Kisebb dologban viszont úgy vélik, minden esetben szuper döntést tudnak hozni. Csak később derül ki, hogy a kisebb dolgok sem egyszerűek sokszor.

2021. máj. 10. 16:36
 48/63 anonim ***** válasza:

44

Atomreaktort? Isten nem avatkozott volna bele ebbe a döntésébe. Ahogy most sem akadályozta meg a modern korban, hogy az emberek aljasságot kövessenek el egymás ellen, és a természet ellen.

Isten nincs ellene a tudománynak, ha az nem tesz kárt a természetben és mások életében. Ezért biztos, hogy felfedeztek volna sok mindent, ami hasznos célt szolgált volna.

2021. máj. 10. 16:42
 49/63 anonim ***** válasza:

"ha isten nem akar valamit, akkor nem lesz"

Esküszöm a jehovások itt értelmesebb mint te és te beszélsz logikáról

Ha Isten nem akarna valamit és megtiltja neked akkor szabad akaratot adott?

Megtilt nem egyenlő szabad akarat.

Már csak szavakat teszek egymás mellé remélve érthetőbb

2021. máj. 10. 16:51
 50/63 A kérdező kommentje:

ha isten megtiltana valamit, akkor nem tudnád megtenni

vagy lehet te nem tudod, hogy milyen istenről beszélsz, mert a te istened bármit megtehet, szóval pontosan ki is a hibás? hogy isten nem képes megmutatni, hogy tényleg létezik és mit akar, de rátudott bólintani a rabszolgatartásra?

Te kedves #49 a világ leggyengébb és leggusztustalanabb immorális istenéhez imátkozol.

2021. máj. 10. 17:19
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!