Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Fura helyzetben vagyok?

Fura helyzetben vagyok?

Figyelt kérdés

A családom vallásos, keresztény, de nem tartozunk semmilyen nagyobb csoporthoz, nem járunk templomba.

Én sosem hittem ebben a dologba, viszont amióta többször elolvastam a bibliát találtam benne nagyon meggyőző dolgokat és nagyon undorító dolgokat, amitől egyszerűen elment a kedvem magától a vallástól.

Valaki volt ilyen helyzetben?

Mik a gondolataitok?

2021. máj. 9. 02:32
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
16%

Hát ez most már tényleg negatív agykapacitást jelent.

Isten teremtette meg a bűnt!

Melyik részét nem lehet ennek érteni?

Ha nem teremti meg, akkor NINCSEN bűn!

Valamint, ha az ember nem érezne késztetést a bűnre - a vágyakat SZINTÉN ő teremtette - akkor megint csak nem létezne bűn!

2021. máj. 10. 21:00
 52/63 anonim ***** válasza:

Isten szabad akaratot adott az embernek

Az ember bűnt követ el a szabad akaratából

Miért Istent hibáztatod? Miért nem az embert?

2021. máj. 10. 22:04
 53/63 anonim ***** válasza:

#52: megtennéd, hogy elolvasod a #51-et?

Köszönöm.

2021. máj. 10. 22:24
 54/63 anonim ***** válasza:

Arra válaszoltam.

Isten teremtette meg a bűnt!->

Isten szabad akaratot adott az embernek

Az ember bűnt követ el a szabad akaratából

De nem tudok már többet vitatkozni

2021. máj. 10. 23:03
 55/63 anonim ***** válasza:

Ennek így nincs értelme.

Példákon mutattam meg, hogy amire Isten nem adott lehetőséget - pl. Néró nem tudott atomerőművet akarni - az nem is létezett.

Isten azért teremtette meg a bűnt, hogy elkövessük?

Ha nem teremtette volna meg, akkor nem követjük el.

Attól még szabad akaratunk lehetne!

2021. máj. 10. 23:30
 56/63 A kérdező kommentje:

Igen, amikor keresztények egyszerű logikát nem értik meg és még ők sértődnek meg, amikor százszor kell leírni nekik.

Nah de nem baj, az elmúlt 20 évben 20%-kal kevesebb hívő lett, szóval az ország 40% keresztény.

Fog ez lejjebb is menni, de a végtelenül erős és hatalmas istenedben egyre kevesebben hisznek? Oh ne!

2021. máj. 11. 03:07
 57/63 anonim ***** válasza:
46%

Vidiripi

"Szóval a családom hisz isteneben és a biblia az ő szava, viszont ezt egyszerűen nem tudom elhinni és úgy érzem ők nem olvassák végig a bibliát, ezért nem tudnák, hogy miről beszélek."

Tényleg fura helyzetben vagy! Egy olyan érzésre támaszkodsz amely nincs bizonyítva! Úgy is fogalmazhatnék hogy abban hiszel hogy a családod nem olvasta el a Bibliát!

"Hogyan tudnám felhozni a családomnak, hogy ez a könyv nagyon nem annyira jó, mint ahogy gondolják vagy csak nyugodtan tudjunk arról beszélni, hogy rengeteg beteg dolog van a szent könyvjükben?"

Nézz szét a világban ott is rengeteg beteg dolog van! Hozd fel azokat példának! Majd mond el hogy hasonlót olvastál a Bibliában is és kérdezd meg hogy mi a véleményük erről!

"Hát az, hogy a biblia azt mondja, hogy vegyél rabszolgákat a körülötted lévő pogányoktól, ha megvered őket és ha csak 3 nap múlva halnak meg, akkor nincs semmi felelősséged, lány vagyok és nem akartam elhinni, hogy a biblia is olyan, mint a korán, hogy a nők csak fele annyit érnek, mint a férfiak"

A Biblia írja és nem mondja! Na de mit is ír a Biblia? Kinek kell rabszolgát vennie?

Egyébként valamit nagyon félreértettél. Honnét veszed azt hogy csak nők voltak rabszolgák?

És hol van az megírva hogy a nő csak fele annyit ér mint a férfi?

Egyébként mennyit ér egy férfi? Jól lenne ha megírnád hogy tudjam már hogy mennyit is ér akkor egy nő!

Mondjuk lehet hogy lesz némi ellentmondás a te elképzelésed és a bibliai szemléletmód között!

"azt hittem, hogy a kereszténység egy pozitív vallás ami az elfogadásról szól, de jó pár száz évig ezek a szankciók alapján éltek az emberek és szerintem eléggé nagy károkat okoztak ezek a dolgok"

Pontosan milyen szankciók szerint is éltek az emberek? És tisztában vagy azzal hogy mit jelent az hogy szankció?

"hibás feltételezés az újszövettség nincs ószövettség nélkül, ne válogasd ki a bibliádat, hogy mi tetszik és mi nem."

Nem válogatja ki hogy mi tetszik és mi nem. Én sem teszem. Viszont van Jézusnak a tanítása illetve tanításai amit nem fogsz megtalálni az Ószövetségben ,mivel az Újszövetségben lett megírva!

És ugye kereszténységről van szó. Keresztény ami annyit tesz hogy Krisztus követő!

"ez teljesen jó meg minden, csak olyan dolgokban akarok hinni amire van bizonyíték, nem az, hogy csak úgy érzek"

Ki mit tekint bizonyítéknak! Te mit tekintesz annak?

"Lesül az egész bibliáról, hogy a nők és mindenki aki nem keresztény alsóbbrendűek a keresztény férfiaknál..."

Csak egy kérdés!

Ha ez igaz akkor hogyan lehetséges az hogy a Bibliában van olyan hogy Eszter könyve? Hogy kerülhetett bele ? Nem vették észre?

"Az embereknek ötletünk sincs, hogy milyen vallás részesei, a keresztények egy része próbálja ezt elfelejteni, másik része pedig szó szerint elhiszi a bibliát és remélem tudod, hogy amerikában is az egyház miatt volt olyan sokáig rabszolgatartás, mert a bibliát használták bizonyítéknak."

Tisztában vagy azzal hogy nincs a világnak olyan része ahol ne lettek volna rabszolgák?

Ezt mivel magyarázod? Hogyan lehetséges az hogy ahol nem azt sem tudták hogy léteznek ezek az Írások ott is volt rabszolgaság? Sőt most a 21. században is van rabszolgaság!

"viszont ahogy elkezdtek az emberek gondolkodni létrejött a humanizmus, ami az emberek jólétét tartja előnyben és nem azt, hogy valaki mondott valami és én meg elhiszem, hogy isten volt

0 bizonyíték és az emberiséget visszafogó gondolkodásmód juttat el a vallásig"

És mi volt az ami az emberiséget visszafogta a gondolkozásban és eljuttatta a vallásig?

"ha nem ölöd meg aki nem keresztény és nem fele annyit érnek a nők, mint te a szemedben, akkor nem vagy keresztény, hanem egy humanizmussal levizezett keresztény"

Itt a probléma! Teljesen összekeversz dolgokat. Mint azok az emberek akik a Bibliában bizonyítékot láttak arra hogy rabszolgát tartsanak!

Keresztény azt jelenti hogy Krisztus követő ,mint ahogy korábban írtam! Jézus Krisztus nem ölte meg azt aki nem lett a tanítványa és szóba áll egy olyan nővel aki együtt élt egy férfival, de a férfi nem volt a férje! Jézus Krisztus még is beszélt vele!

- Te hiába olvastad el a Bibliát ,lehet hogy többször is még sem értettél meg belőle nagyon is lényeges dolgokat! Nézd egészében a Bibliát és azokat a történelmi dolgokat amelyek megírattak benne!

2021. máj. 11. 07:30
 58/63 A kérdező kommentje:

"A Biblia írja és nem mondja! Na de mit is ír a Biblia? Kinek kell rabszolgát vennie?

Egyébként valamit nagyon félreértettél. Honnét veszed azt hogy csak nők voltak rabszolgák?

És hol van az megírva hogy a nő csak fele annyit ér mint a férfi?

Egyébként mennyit ér egy férfi? Jól lenne ha megírnád hogy tudjam már hogy mennyit is ér akkor egy nő!

Mondjuk lehet hogy lesz némi ellentmondás a te elképzelésed és a bibliai szemléletmód között!"

A biblia írja és mondja isten törvényei a rabszolgatartásról.

Kinek kell rabszolgát tartania? Személyem szerint senkinek sem és a te istened azt hiszi, hogy bármikor megengedhető dolog volt ez.

Egyszer sem írta, hogy csak nők rabszolgák voltak.

A nőknek kevesebb joguk volt, mint a férfiaknak alapjáraton.

"És mi volt az ami az emberiséget visszafogta a gondolkozásban és eljuttatta a vallásig?"

Semmi, az első vallások onnan származtak, hogy jaj a villám ide csapott vajon hogy jöhetett létre - ezért egy természetfeletti dologgal magyarázták.

A vallás jóval a kereszténység előtt megjelent.

A legtöbb arra támaszkodik, hogy valamit nem tudok, tehát isten.

A rések istene a legtöbb isten.

"Keresztény azt jelenti..."

Nem igazi skót logikai hiba.

Tudod hány keresztény van, aki nem így gondolja, mint te?

Mellesleg az, hogy személyeskedsz és újradefiniálod a szavak jelentését, az nem oldoz fel az alól amit a vallásod nevében tettek.

2021. máj. 11. 15:00
 59/63 anonim ***** válasza:

Vidiripi

"Kinek kell rabszolgát tartania? Személyem szerint senkinek sem és a te istened azt hiszi, hogy bármikor megengedhető dolog volt ez."

Hát ez az hogy kinek kell? Nem kell! Azt írja: "HA szolgát veszel..." Feltételes mód! Ha úgy döntesz hogy szolgát veszel és nem rabszolgát mert nem azt írja hogy rabszolga!

Római Birodalom ,Spartacus ,ezek meg vannak?

A Római Birodalom munkaerő szükségletének tekintélyes hányadát a rabszolgák adták, amelyek száma az i.e. 1. századra elérte Itália lakosságának harminc-negyven százalékát.

- Úgy állítod be mintha csak és kizárólag a Bibliában lennének ezzel kapcsolatos részek az emberiség történelméből. Pedig tudjuk jól és neked is tudni kell mert általános iskolában tanítják hogy a rabszolgaság a Biblián kívül is létezett és nem is akárhogyan!

Napjainkban is vannak rabszolgák! Vagy abban a hitben élsz hogy a rabszolgaság intézménye az kihalt?

"A nőknek kevesebb joguk volt, mint a férfiaknak alapjáraton."

Ez napjainkban is így van! Mondjuk a szekuláris világban ez nem így van. De bolygónk számos pontját viszont így van!

Egyébként nem válaszoltad meg hogy mennyit is ér egy férfi! Mert akkor tudnám hogy mennyit ér a nő de így nem tudom meghatározni a nőknek az értékét! Fele annyit ér egy nő. Na jó de melyik férfi szerint kell meghatározni a fele értéket? Zavaros az egész tisztáznod kellene!

"Semmi, az első vallások onnan származtak,..."

Semmi?

Az meg hogy lehet? Ezt írtad és te írtad! "...az emberiséget visszafogó gondolkodásmód juttat el a vallásig"

- Most akkor mi van? Honnan származtak?

"Keresztény azt jelenti..."

Nem igazi skót logikai hiba."

Google a barátod!

- Logikus az lett volna ha utána nézel! Ez nem logika hanem etimológia!

Ez egy tudomány ág amelyek a szavak eredetével és jelentésével foglalkozik. A nyelvészet tudománya!

"Tudod hány keresztény van, aki nem így gondolja, mint te?"

Nem tudom de nem is érdekel! Ez nem vallási kérdés! Ez a szó ezt jelenti! És ez tény!

- Az hogy valaki számára mást jelent az egy dolog! De az alap jelentése akkor is ez! A nyelvtudomány pedig ezt bizonyítja!

"Mellesleg az, hogy személyeskedsz és újradefiniálod a szavak jelentését, az nem oldoz fel az alól amit a vallásod nevében tettek."

A japánok is végeztek ember kísérleteket a második világháború alatt! Azok a szörnyűségek amiket tettek azokért téged is terhel a felelősség! Az meg nem kifogás hogy akkor még egyikünk sem élt!

2021. máj. 11. 17:35
 60/63 A kérdező kommentje:

Szóval nem volt megtiltva, hogy rabszolgát tarts.

Mostantól már csak azt hallom tőled, hogy isten megengedte, hogy rabszolgát tartsanak az emberek, szóval oké.

Eléggé immorális nem?

"- Úgy állítod be mintha csak és kizárólag a Bibliában lennének ezzel kapcsolatos részek az emberiség történelméből. Pedig tudjuk jól és neked is tudni kell mert általános iskolában tanítják hogy a rabszolgaság a Biblián kívül is létezett és nem is akárhogyan!

Napjainkban is vannak rabszolgák! Vagy abban a hitben élsz hogy a rabszolgaság intézménye az kihalt?"

Ez amit ide leírtál annyira irreveláns, mint bármi más.

Tudom, hogy mai napig vannak rabszolgák, de a te vallásod miatt több száz évig mondták a hívők és a papok főleg amerikában, hogy isten szerint oké, hogy legyen rabszolgád. Még Jézus is arra késztette a rabszolgákat, hogy engedelmeskedjenek.

Te is milyen szörny istenben hiszel?

"Ez egy tudomány ág amelyek a szavak eredetével és jelentésével foglalkozik. A nyelvészet tudománya!"

Igen ismerem és éppen ez alapján mondtam amit.

Mivel kereszténység más ágai ugyan olyan bűnösek ezért a kereszténységet ítélem el, mivel ugyan abból a könyvből származik a moráljuk.

Enyhén próbáltad használni, hogy ők nem igaz keresztények.

"Nem tudom de nem is érdekel! Ez nem vallási kérdés! Ez a szó ezt jelenti! És ez tény!

- Az hogy valaki számára mást jelent az egy dolog! De az alap jelentése akkor is ez! A nyelvtudomány pedig ezt bizonyítja!"

Igen, viszont ha kiírsz logikai bakikkal valamit, akkor ne várd azt, hogy senki se válaszoljon rá, végül is te írtál a kérdésemre, nem kérte senki, hogy logikai hibákkal indokold a hitedet.

"A japánok is végeztek ember kísérleteket a második világháború alatt! Azok a szörnyűségek amiket tettek azokért téged is terhel a felelősség! Az meg nem kifogás hogy akkor még egyikünk sem élt!"

Ennek a válasznak semmi köze sincs ahhoz amihez írtad.

És látod, hogy mielőtt rájöttünk volna, hogy a villámok természetesek, Zeuszban hittek az emberek.

Egy istenben hiszel a rések istenében.

Mellesleg azt mondani, hogy akkor oké volt rabszolgát tartani, mert isten azt mondta és másokra mutogatni, hogy mások is csinálják, csak azt mutatod be, hogy valaki a vallásával takarózik az ellen, hogy valaki felelősségre vegye vagy normálisan beszéljünk a témáról.

Gusztustalan viselkedésmód.

2021. máj. 11. 18:59
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!