Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed Chong An...

Mi a véleményed Chong An Sunim zen tanítóról?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 27. 13:09
1 2 3 4 5 6
 41/58 anonim ***** válasza:
Hoppácska. Egy ki ómnám mantra, szigorúan hétszer utána meg másfajta mantra :D
jan. 14. 11:09
 42/58 anonim válasza:
100%
Én is találkoztam már vele, elég arrogáns volt többekkel. Ez már a harmadik rendje, érdekei szerint. Az eredeti tanítója SzungSzán(Seungsahn) mester is elég furcsa volt, több éven keresztül szexuális kapcsolatai voltak több tanítványával cölibátusa ellenére, (ami tudható, és még kitudja mi van rejtve). Csong An Sunim magán emberként, apaként, férjként nem tudom, hogy milyen, fejlődhet és változhat is, de vallásilag nagyon furcsa, mondhatni van benne egyfajta szektás manipulatív gúnyos arrogancia. Az, hogy megnősült ez a becsületesebb, mint a mestere Seungsahn titkos kapcsolatai. Sokan szeretik és követik, de jó óvatosnak lenni a feltétlen követésében, mert sérülhet az aki óvatlan vele kapcsolatban.
jan. 20. 19:02
 43/58 anonim válasza:
100%
Azért sokat elmond róla, hogy az értelmesebb tanítványai sorra elhagyták. Az utóbbi években csatlakozottakból öltöztetett be néhányat és látott el egó simogató címekkel, akik még felnéznek rá, és lelkesen követik. Néhány év múlva, amikor majd jobban átlátnak a színfalakon és nem elégszenek meg a nesze semmi, fogd meg jól stílusból, lépni fognak ők is. Ceremóniális dolgokon és szavakon kívül semmit nem tud átadni. Hihetetlen hová tette a szemét a felesége, amikor átadta magát.
jan. 21. 17:46
 44/58 anonim válasza:
100%
Sok youtubos beszédét hallgattam már és nagyon örültem neki hogy végre jön látogatóba felénk is beszédet tartani, találkozni a tanítványokkal. Viszont a személyes találkozó nekem csalódás volt. Pár percenként megállította a beszédét és felszólìtotta a segítõit hogy hall valami zajokat amiket sûrgõsen meg kell szûntetni mert nem lesz jó a felvétel. Értem én hogy az is fontos, de az túlzás volt amit ott elõadott. Tettem fel én is kérdést neki, s amikor meghallgatta olyan arcot vágott, amibõl egyértelmûen látszott hogy nem vagyok neki szimpi…ettõl meg csak mégjobban elment a kedvem tõle.
márc. 5. 09:57
 45/58 éáé ***** válasza:
én is voltam személyesen előadáson, és a kérdésekre a választ elégé kikerüli... illetve a saját hite szerint adja meg. Feslem merül egy másik megoldás.
márc. 6. 01:31
 46/58 anonim ***** válasza:
8 Pontosan. Undorító hogy a zen-nel azonosítják az aktuális kis kedvencüket, a spiritualitással a müllert, a szeretettel meg az önfényezést.
máj. 1. 01:38
 47/58 anonim ***** válasza:
A 3 meg a 24 válaszoló meg a minősíthetetlen szektás propagandát tolja, miszerint ha nem vagy elég magas szinten, nem értheted, ja az összes szekta ezt tolja, tartalomtól függetlenül, illetve egymásnak totál ellentmondó tartalmakkal.
máj. 1. 02:03
 48/58 anonim ***** válasza:

– Üres kézzel jöttem – szól az egyszeri zen szerzetes.

– Tedd le! – viszonozza a mester.

– Mit tegyek le, ha egyszer semmit se hoztam?

– Akkor csak cipeld tovább.

Pl ilyen idézetek már a Sunim előtt és közben és folyamatosan léteznek másoktól, nem kell mindenkinek követni őt aki szereti a zent, ahogy a Müllertől se kell odáig lenni annak aki szereti az igazi spiritualitást. Mert a zen köszöni szépen jól megvan a Sunim nélkül is, ahogy a spiritualitás a Müller nélkül, és a felébredés a sok síkhülye nélkül akik felébredettnek hiszik magukat és ezzel hakniznak.

máj. 1. 02:13
 49/58 anonim ***** válasza:

Ismerem személyesen, ráadásul nem szangha tagként és nem tanítványként. Igaz, néha jártam nála meditálni, meg koan interjún is.

Velem korrekt és rendes volt, sőt évekkel a találkozásaink után is, ha felhívom, emlékszik rám és nagyon szívélyes, ám valóban azt látom, hogy a szimpla tanítványokkal szemben van benne egy ilyen leereszkedő, fölényes "nem értheted, mert nem tartasz még ott" manír.

máj. 1. 07:58
 50/58 anonim ***** válasza:
Akkor lehet a tanítványok ezért csinálják ugyanezt bárki mással, mert ezt a példát látják ők is. De egymással és a külsősökkel is ezt csinálják, licitálás hogy akkor most ki a "felébredettebb", azért erről részben ők tehetnek részben az aktuális tanítójuk.
máj. 1. 10:14
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!