Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed Chong An...

Mi a véleményed Chong An Sunim zen tanítóról?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 27. 13:09
1 2 3 4 5 6
 1/58 anonim ***** válasza:
89%
Nem ismerem annyira nagyon mélyen a fickót, de nekem néhol erőltetett a keletieskedése és nagyon "agresszív" a stílusa, a coachokra emlékeztet néha. Van benne némi pózerkedés.
2021. ápr. 27. 13:19
 2/58 anonim ***** válasza:
25%

Popper Péter pontosan elmondta, mit gondol a sarlatánokról. Első körben a könyvtárat ajánlom felkeresni, mielőtt a naaaaaagy tanítót megtalálnád.

Mellesleg Popper épp megfelelő lesz, ha egyébként iilyen fsssszopókban gondolkodsz, mint csongansuna.

2021. ápr. 27. 13:36
 3/58 anonim ***** válasza:
79%
Én voltam nála szemèlyesen, hallgattam dharma beszédeit. Tiszteletre méltó mester. De fel kell ismerned magadban a kérdéseket, ahhoz, hogy megértsd a válaszait. Ha nem vagy kellően nyitott vele és magaddal szemben is nem fog eljutni hozzád..
2021. ápr. 27. 13:40
 4/58 anonim ***** válasza:
90%
3-as, az a baj, hogy minden tanítóval kapcsolatban el szokták ezt mondani. Ha valami nem tetszik benne, veled van a gond, mert ő tökéletes. A tanító nem lehet problémás. Ezért nem szeretem az ilyen spirituális klubokat, mert nem gondolkodhatsz kritikusan bennük. Vagy a mester talpát nyalod, vagy hülye vagy.
2021. ápr. 27. 13:42
 5/58 anonim ***** válasza:
48%
tehát a hapsikám töltött kemlény 6 évet Koreában és ettől úgy megtért hogy a nevét is megváltoztatta. amúgy tipikus new age agyfasz, anyámék korosztálya a faszi, ők is benyalták.
2021. ápr. 27. 13:53
 6/58 anonim ***** válasza:
72%

Személyesen nem ismerem, láttam pár előadását youtubon, szerintem egy hiteles, az utat járó Zen tanító.

Semmiképp sem esik bele a 2# által "sarlatánnak" nevezett kategóriába.

A Zen egy hiteles, sok száz éves út, ennek tanítói nem önmagukat jelölik ki erre a posztra, hanem "kéretlen" feladatul kapják a mestereiktől.

Biztos hogy nem mindenkinek lesz szimpatikus, de bőven van választék szellemi iskolákból.

2021. ápr. 27. 14:15
 7/58 anonim ***** válasza:
93%

Mint az eddigi válaszokból látod, mindenki a maga szintjén érti meg a tanítást.

---

A zen 2 alapja a mentális technika (zen meditáció, a világ 2. legtöbbször kutatott meditációs módja) és a szóban átadható tanítás (sztorik, kóanok, stb). Úgy tűnik az ea-i alapján, hogy Chong An Sunim nem csak "visszatanulta" az előző századok tanítóinak életét és tevékenységét és a "vallása dogmáit", hanem a rendszeresen gyakorolt meditáció a tudatára, világlátására, problémamegoldására is alapos hatással van. Mivel Chong An Sunim agyhullámairól készített EEG nem áll rendelkzésünkre -pedig ez perdöntő volna- így csak hozzávetőlegesen tudjuk megítélni, hol tart az útján.

2021. ápr. 27. 18:35
 8/58 anonim ***** válasza:
87%

7.-es, én speciel ezt az arrongáns, végletekig beképzelt magatartást nem bírom a "keleti mesterekben". Senki nem a zenről vagy a meditációról beszélt, hanem erről a konkrét figuráról.

Aki nem mellesleg olyan "nagyon komoly" és "megvilágosodott" személyiségekkel kooperál, mint Szabó Péter, az önbizalomtréner...

2021. ápr. 27. 19:47
 9/58 anonim válasza:
76%
Lehet, hogy néha arrogànsnak tűnik és nagyképűnek, kaptam és hallottam én is olyan vàlaszt tőle amiben ez megnyilvànult, ettől függetlenül elképesztően intelligens, és amit felépített az tiszteletre méltó. Fent említett "new age" és "spiriklubhoz" semmi köze nincs egy közösségnek, ez pedig egy közösség. Az hogy Szabó Péterrel (aki szerintem is egy szélhàmos) "kooperàlt" semmit nem jelent. Ő a zent tanítja, ha Szabó Péter el megy hozzà kérdéseket feltenni akkor vàlaszol neki, ahogy vàlaszolna Orbànnak is vagy kb bàrkinek, mert nem az a dolga, hogy véleményezze az embereket, hanem hogy a zent tanítsa.
2021. ápr. 29. 13:49
 10/58 anonim ***** válasza:
64%

A véleményem Chong An Sunimról, hogy elkötelezett és kiváló TANÍTÓMESTER.

---------------------------------------------

Csodálattal látom, hogy még ebben a témakőrben is ténykednek a trollok :)

És egyben igazolást is nyer Sunim tanítása. 9 válaszból 5-ben olvasható, hogy bár nem ismerik őt, de negatív vélemyénnyel vannak róla.

Sajnos még a Popper Pétert felhozó hozzászólóra is igaz ez a megállapítás.

Ha valaki picit mélyebben ismeri Chong An Sunim zen tanító munkásságát, akkor bizonyosan találkozott azzal a vélekedésével, hogy a szenvedés megszüntetésében, és az emberek segítésében jelenleg VESZTÉSRE állnak a Budhisták.

4x

2021. júl. 9. 11:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!