Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed Chong An...

Mi a véleményed Chong An Sunim zen tanítóról?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 27. 13:09
1 2 3 4 5 6
 11/58 anonim ***** válasza:
65%

Nincs hozzá fogható. Volt egy mester - Osho, akinél nem éreztem azt hogy rizsa,rizsa,rizsa... Nagyon sok embert hallgattam, és érezhető volt a bemagolt szöveg. Nem hittem volna, hogy lesz még egy ember, s azt főleg nem, hogy egy magyar ember lesz, akit hallgatva, nem azt érzem: rizsa,rizsa,rizsa.

Ezek a tanítók kb olyanok az összes egy meg egy az kettő. Öt meg öt az tíz. Halál unalmasak. Szív,felhő, rózsaszínű köd, bevonzom a gazdagságot, a pénzt szeret engem....a hülyének ez a baromság kell, nem a valóság, hanem a estimese habbal.

2021. júl. 14. 08:40
 12/58 anonim ***** válasza:
64%
#11 tessék itt van a nagy szellemi vezetőd, Osho (korábban: Rajneesh): [link]
2021. júl. 14. 08:42
 13/58 anonim ***** válasza:
31%

12

Nevetséges vagy!

Nekem te ne mutasd be őt!

2021. júl. 14. 18:14
 14/58 anonim ***** válasza:
100%
#13 tehát te tisztában vagy azzal hogy egy terroristát követsz? gratulálok
2021. júl. 14. 20:48
 15/58 anonim ***** válasza:
83%

Volt szerencsém találkozni személyesen is Chong An Sunimmal. A beszédét hallgatva sok magamban feltett kérdésre kaptam tőle indirekt módon, nagyon egyszerűen megfogalmazott válaszokat.

Tisztelem, hogy mennyire képes leegyszerűsítve, tisztán átadni a gondolatait, és együttérzést megélni beszélgetőtársai iránt.

Személyiségre én is éreztem benne arrogánsságot, viszont ennek ellenére jó tanítónak tartom.

2021. aug. 5. 22:41
 16/58 anonim ***** válasza:
80%
Erőteljes spirituális egóval rendelkezik, az biztos és néha úgy tűnik, mintha halálosan unná a dharma beszédeit és szívesen lenne inkább máshol. Ennél sallangmentesebben és frappánsabban még senkit nem hallottam a zenről beszélni.
2021. szept. 20. 00:59
 17/58 anonim ***** válasza:
93%
Én személyesem ismerem Sunimot és kedveljük egymást. Régen költöztető voltam és az ottani főnököm ajánlotta Chong An Sunim videóit, mivel nyitott voltam a Zen-re és a Buddhizmusra. Először ez az ismerősöm adott Laár András könyveket is a témában, de nagyon nagy örömmel lecsaptam a lehetőségre, amikor kitalálta, hogy ajánljunk fel egy ingyenes költöztetést a Zen templomnak, mivel épp költözni készült és segítőket keresett. Így ismertem meg személyesen Chong An Sunimot. Olyan szinten kialakult egy kölcsönös szimpátia, hogy sokáig jártam hozzá meditálni és lelki gyakorlatokon részt venni. Ez ma már másképpen van, mert az időbeosztásomba sajnos kevéssé fér bele. DE! Sunim nem arrogáns és nem fölényes. Egy végtelenül szerény, de igen, magabiztos tanító. Eladott egy nagy értékű ingatlant csak azért, hogy azt a pénzt is a "templomba" beleölje, abszolút önzetlenül. Muszáj valamilyen módon kizökkentenie az embereket, de ez nagyon messze van arroganciától vagy a nagyképűségtől.
2021. nov. 4. 09:34
 18/58 anonim ***** válasza:

Sziasztok! Írtok ehhez a kérdéshez is? (Aki tudja a választ. :))

https://www.gyakorikerdesek.hu/ezoteria__egyeb-kerdesek__114..

2021. nov. 27. 22:36
 19/58 Scrap válasza:
90%
Épp azon gondolkodom, hogy mit gondoljak azokról az emberekről, akik megnéztek két darab videót a YouTube-on és olyan határozott véleménnyel vannak a benne szereplőről, hogy az valami elképesztő. Aztán ráébredek, hogy nem kell semmit gondolnom. Javaslom ugyanezt mindenkinek. Mi múlik egy véleményen? Tapasztalni kell és nem véleményekre támaszkodni, mert látod kedves kérdező: ahány ember, annyi szűrő. Fölösleges. Remélem azóta eljutottál hozzá és már tudod Te magad mit gondolsz Chong An Sunim-ról. :)
2021. dec. 11. 15:54
 20/58 anonim ***** válasza:
94%
Megneztem jó néhány dharma beszédet, egy éven át minden nap, voltam az egyik szanghaban, majd táborban és beszéltem is vele. Nagyon intelligens, ilyen kaliberű tanító szerintem kevés van, főleg itthon. Véleményem szerint azonban az intelligenciája mit sem ér egy ilyen brutális, nárcisztikus Egoval. Szerintem ő egy mérhetetlenül gőgös és arrogáns ember, szeret tetszelegni, pozolni, a gyakorlokkal lekezelo, türelmetlen és goromba. Bíráló, bántó azzal, aki nem szimpatikus. Pszichológus gyakorloktol mást is hallottam... Többen úgy jöttünk el a templomból, hogy soha többé nem megyünk vissza.
2021. dec. 21. 00:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!