Mi a véleményed? Jól csinálom?
Figyelt kérdés
Voltam első áldozó, most 20 éves vagyok. 14 éves koromig jártam templomba mostmár nem. Minden nap reggel elmondok es mi atyánkot, meg egy apostoli hitvallást(hiszek egy Istenben Mindenható Atyában, mennynek és földnek teremtőjében, és Jézus Krisztusban az ő Egyszülött Fiában ami Urunkban.......... (nem irom tovább, gondolom ismered ezt a imát) reggel és este is elmondom! Szoktam hetvegen itthon imádkozni étkezés előtt-után! Törekszem a jóra( szeretet-békesség-jóság-megbocsátás-kedvesség-adakozás-másokon való segítés) kerulom a rosszat, minden este hálát adok Istennek Atyánknak az Úr Jézus nevében. De nem járok templomba semmilyen kozossegbe és nem is akarok.2021. ápr. 20. 22:18
1/15 anonim válasza:
Szerintem eljárni templomba fontos dolog, mert Istennek az üzenetét hallgatni jó, és feltölt. Ugyanakkor azt sem ítélem el, aki ezt nem teszi. Ahogy fentebb leírtad, te törekszel, hogy Istennel legyen kapcsolatod. De nem értem azt, hogy miért nem szeretnél eljárni templomba?
2/15 anonim válasza:
Pedig a legfontosabbat hagyod ki, "idézem az úr napját szenteld meg".
(3-dik parancsolat)
3/15 anonim válasza:
Ez olyan, mint amikor a csóró a tükörben mondogatja magának, hogy gazdag vagyok.
4/15 anonim válasza:
Szerintem ne egy kitalált eszme szerint éld az életed. Éld úgy, ahogy számodra a lehető legjobb.
Ne egy vallás miatt törekedj a jóra, hanem mert erkölcsileg ez a helyes irány.
Legyél önmagad, tedd azt amit szeretnél, ne legyenek gátlásaid.
Higyj önmagaddal, hidd el hogy képes vagy a céljaid elérésére. A sorsod a te kezedben van. Kívánd. Akard. Tedd.
5/15 anonim válasza:
Sok vallásos nem jár templomba különböző okok miatt (túl idős...stb).
Nem hinném hogy Istent zavarná az ha nem jársz templomba. Biztos vagyok benne hogy így is meghallgatja az imáidat.
6/15 anonim válasza:
2-es: ez a parancsolat nem feltétlen a templombajárást jelenti. Ha van egy keresztény egy olyan helyen ahol nincs az ő hitvilágának megfelelő templom akkor vétkes mert nem jutott el a hetedik napon templomba?
7/15 anonim válasza:
Amúgy az apostoli hitvallást Hiszekegy néven emlegeti a köznyelv, úgy többen tudnák, mire gondolsz, nem kéne leírnod a felét ;)
8/15 anonim válasza:
Ez volt a reformáció egyik vívmánya, hogy az egyházi intézménytől (templomoktól, papoktól, stb.) függetleníteni lehessen a hit gyakorlását. Keresztény ünnepekkor elmehetsz, de amúgy egyáltalán nem kötelező.
9/15 anonim válasza:
Kedves kérdező! Nem népszerű a mai liberális, individualista világban az a gondolat, hogy templomba/gyülekezetbe járni kell. Egyetértek azzal a gondolatmenettel, hogy az embernek nem közösségen keresztül, közvetve kell kapcsolódnia Istenhez, hanem közvetlenül, személyesen. Ez teljesen így van, ezt írja az Ige is. Viszont nem elhagyagolható az sem, hogy mit olvasunk ki a Bibliából a gyülekezetekkel kapcsolatban. Megannyi pozitív hatása, eredménye van annak, ha valaki (egy jó úton haladó) közösségbe tartozik. Hallhatja az Úr beszédét, kaphat szolgálatokat, segíthet másokat és őt is segítik. Azt mondja a Krisztus, hogy ahol ketten, vagy hárman összegyűlnek az én nevemben, ott leszek én is. Ez alapján én csak javasolni tudom neked, hogy keress egy olyan közösséget, ahol a Biblia útmutatása szerint élnek (ezt nagyon szigorúan vizsgáld meg) és légy részese egy szerető, támogató gyülekezetnek.
10/15 anonim válasza:
Én is keresztény vagyok de hívő akkor vagy igazán ha nem csak kényszerből, vagy kötelesség tudatból hiszünk vagy imádkozunk, hanem azért mert szeretjük Istent. Ha semmilyen lelki kötődést nem érzel akkor nem vagy igazán hívő. Nemtudom hogy így van-e, bocsi ha nem, csak nekem úgy tűnt a leírásodból. De ha így van az nem baj! Régen én is ilyen voltam, nem értettem, hogy az emberek hogy tudnak így kötődni Istenhez. Ne vedd kérlem sértésnek a válaszom!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!