Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed? Jól csinálom?

Mi a véleményed? Jól csinálom?

Figyelt kérdés
Voltam első áldozó, most 20 éves vagyok. 14 éves koromig jártam templomba mostmár nem. Minden nap reggel elmondok es mi atyánkot, meg egy apostoli hitvallást(hiszek egy Istenben Mindenható Atyában, mennynek és földnek teremtőjében, és Jézus Krisztusban az ő Egyszülött Fiában ami Urunkban.......... (nem irom tovább, gondolom ismered ezt a imát) reggel és este is elmondom! Szoktam hetvegen itthon imádkozni étkezés előtt-után! Törekszem a jóra( szeretet-békesség-jóság-megbocsátás-kedvesség-adakozás-másokon való segítés) kerulom a rosszat, minden este hálát adok Istennek Atyánknak az Úr Jézus nevében. De nem járok templomba semmilyen kozossegbe és nem is akarok.
2021. ápr. 20. 22:18
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

#9 vagyok. Hogy melyik is ez a felekezet, ahova el kéne menned és ami az igaz úton jár? Hát azt bizony neked kell megtalálni. Mondhatnám persze a sajátomat, de ki nem azt mondaná? Nagyon fontos, alaposan vizsgálj meg minden egyházat, hogy mindenben a Biblia szerint járnak-e el. Ne köss kompromisszumot, ne engedj semmiből, ne engedd magad a látszatszeretettel, vagy a happy-keresztény egyházakkal befolyásoltatni.

Ehhez persze elengedhetetlen hogy ismerd és jól ismerd a Bibliát. Javaslom, hogy állíts össze magadnak egy listát, hogy minek kell feltétlenül meglennie abban a gyülekezetben a Biblia alapján, ahová te tartozni szeretnél és járj végig minden helyet, amíg meg nem találod az igazit. Imádkozzál, hogy a Jó Isten megsegítsen ebben.

Lehet, hogy nagy macera. Lehet, hogy sok idő, sok nehézség, de hidd el, a lelkedért nincs olyan, amit ne érne meg megtenni.

Sok sikert! :)

2021. máj. 15. 22:25
 12/15 anonim ***** válasza:

Javaslom a Buddhizmus valamelyik ágát.

Különösen jónak tartom -- chong an sunim -- Magyar Zen szerzetest, akinek sok videója van fenn a YouTube-n.

A vonzó benne a számomra, hogy nem a hiten van a fő hangsúly, nem az írásokon, hanem a SAJÁT MEGTAPASZTALÁSON.

De a közösségbe járást Ő is nagyon fontosnak tartja :)

2021. júl. 10. 08:22
 13/15 anonim ***** válasza:

Az, hogy valamit jól csinálsz-e vagy sem, két dolgon múlik:

1. Mit szeretnél vele elérni?

2. Eléred-e általa?

Ha konkrét a válaszod az 1-es pontra, a 2-es pedig "igen" a válasz, akkor jól csinálod.

2022. ápr. 27. 17:29
 14/15 anonim ***** válasza:
Jól csinálod vagy nem? Mi a célod? Mit szeretnél? Ha ez megvan, annak tükrében lehet a jelen életviteled jó vagy sem.
2023. júl. 23. 22:29
 15/15 anonim ***** válasza:

Én csak ennyit olvastam el a kérdésből: "Mi a véleményed? Jól csinálom?"

És ennyiből is meg tudom válaszolni: Ha eléred vele a célodat, azt, amit szeretnél, akkor jól csinálod.

márc. 5. 10:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!