Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a véleményed Chong An...

Mi a véleményed Chong An Sunim zen tanítóról?

Figyelt kérdés

2021. ápr. 27. 13:09
1 2 3 4 5 6
 21/58 anonim ***** válasza:

Én személyesen nem ismerem, nem is találkoztam vele, a templomban se voltam még, szóval csak a videókban lévő tanításról tudok véleményt mondani.

Sokmindent tudtam hasznosítani belőle, még így is, hogy igazából nem kezdtem gyakorolni, és van még amit nem értek. De amit hasznosítani tudtam, az egy teljesen új látásmódot hozott, ami eddig a javamra vált. Plusz pár dologban megerősítest kaptam.

Viszont én is észrevettem, hogy pár kérdésnél indokolatlanul durván, bántóan válaszol, ezeket nem igazán tudtam hova tenni. Ezekben benne lehet az is hogy az automata működésből akar felrázni, viszont néha ezt is indokolatlannak éreztem az adott válasznál (persze attól még lehet, hogy valakinek ez kellett, passz).

A tanítással kapcsolatosan vannak kételyeim, meg van amit nem/nem teljesen fogadok el, de az tanítótól független.

2022. febr. 12. 20:24
 22/58 anonim ***** válasza:
100%

21/22 A "felrázás"-ra én is gondoltam, de ahogy a két személyes találkozás után is még hallgattam a beszédeit és néztem a kérdezőkre adott reakcióit, azt gondolom, hogy a fickó - ahogy előttem is írták - gőgös, goromba, öntelt.

Ha ilyen a felébredett magyar, akkor nagy szarban vagyunk.

2022. márc. 22. 10:25
 23/58 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom...időnként hallgatom. Mondjuk szerintem az utóbbi években romlott a színvonal.

Nekem valahogy elég pénzszaga van az egésznek...

2022. ápr. 13. 13:51
 24/58 Czvera77 válasza:
35%
Hiteles és nagyon bölcs zen Mester, de a tanításokat csak az érti, akinek erre van karmája. Egyik legjobb buddhista tanító ma Magyarországon, egy több ezer éves hagyomány hiteles átadója, de fel kell nőni hozzá, az emberek többségének ezért az általa mutatott út nem járható.
2022. ápr. 19. 15:54
 25/58 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy jókat mond, de van olyan, amin én pl nem tudok túllépni, és számomra megkérdőjelezi a hitelességét. Többek között például, amit már előző válaszolók említettek.
2022. júl. 9. 11:06
 26/58 anonim ***** válasza:
100%

24/25 Nem a tanításokon, hanem a tanító személyiségén van a hangsúly, ami elég aggályos... Nem ér semmit a tudása alázat nélkül, hiszen ő nem csak az igét hirdeti, hanem segítséget is nyújt a gyakorlóknak. Ezzel a nárcisztikus gőggel viszont több kárt okoz, mint hasznot.

25/25 Egyetértek: ha valami megkérdőjelezi a tanító/segítő hitelességét, az a személyisége.

2022. júl. 14. 11:39
 27/58 anonim ***** válasza:
100%
17/26 Kedves Költöztető! Veled nem volt bunkó, nem is mindenkivel az, de sok emberrel mégis, sok embert megbántott és még fog is.
2022. júl. 14. 11:48
 28/58 Szubhuti2 válasza:
100%
Valaha Virág Szabolcs néven együtt kezdtünk "valahol"...aztán ő elment másfelé. most a gyerekét tologatja mint "szerzetes" Esztergon táján....öntelt, eltévedt, pénzéhes és hataloméhes mind felett. Haknizó "guru" aki végig járja a világot....az alapokat sem ismeri a buddhizmusban, ellenben csodálatos "légvárat" épített maga köré, legújabban szabópéterekkel kövezett útját járja....szerintem megérdemli a sorsát aki hisz neki! Rodolfo mondta anno: "ne azt nézzék amit mondok, hanem azt amit csinálok, a kezemet nézzék" Ez itt is érvényes. Mivel a beszédtechnikája kiváló és intelligens, ezért igazán veszélyes minden naív keresőre nézve! Mire rájössz, hogy becsapott, már eltelt pár év....és a tettei, stílusa - egyátalán a hazug kis "szerzetesi köntöse" melyet magára aggatott, mindent elárul. Egyébként szerintem az sem igaz, hogy 6 évet lehúzott volna bárhol is...pár hónapot legfeljebb...
2023. jan. 20. 17:39
 29/58 anonim ***** válasza:
Mire alapozod, hogy barátnője és kedvese van?
2023. jan. 25. 10:41
 30/58 anonim ***** válasza:
Javítás: babája és kedvese
2023. jan. 25. 10:46
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!