Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták elkezdenétek keresni...

Ateisták elkezdenétek keresni Istent?

Figyelt kérdés

A keresztény,a Bibliában lévő Istenre gondolok.

"keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek"

"aki keres az talál,és aki zörget, annak ajtót nyitnak"

Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem."

"Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok õt segítségül, a míg közel van."

A Biblia sok helyen írja hogy aki elhatározza magát hogy elkezdi Istent keresni az meg is találja. Kíváncsi lennék rá hogy az olyan emberek akik hülyének nézik,lenézik,furcsának gondolják és gúnyolják azokat az embereket akik hisznek benne mi lenne ha akár csak egy napig de elkezdenék keresni az Istent? És hogy amíg keresik nem arra gondolnának hogy miért nem létezik hanem inkább az járna a fejükben, hogy miért is ne létezhetne? Ha esetleg lenne olyan ateista aki ezt megtenné, leírná ide hogy mire jutott? Meg ha erre a kérésre rászánjátok magatokat tényleg szorgosan keressétek ha nem is egy napig akkor csak néhány óráig.

És bocsi ha hülye a kérdés ,meg a kérésem de érdekel az eredmény,hogy az ilyen gondolkodású emberek tényleg meg tudják e az Urat találni.

És előre köszönöm azoknak a válaszát akik rászánják magukat.:D

2021. márc. 27. 22:56
1 2 3 4 5 6 7
 51/66 anonim ***** válasza:
16%

47es, és 49-es, nagyon gyors zuhanórepülésben viszitek le a diskurzus szinvonalát, ami megszokott itt, akik már semmilyen módon nem tudnak hozzászolni, az elkezdi a másikat földbe döngölni.

Ha a lélek témánál maradtatok volna akkor azt gondolnám értelmes emberek vagytok. De úgy tűnik túl nagy az agresszivitás bennetek.

2021. márc. 30. 21:16
 52/66 anonim ***** válasza:
12%
Ha végre felfognád, hogy itt az a téma hogy az ateisták találják meg a hit útját és nem az hogy tehetetlensegedben lehülyézd akik utat próbálnak mutatni ebben, akkor nem zsugorodottál volna egy kocsmai részeg színvonalára.
2021. márc. 30. 21:20
 53/66 anonim ***** válasza:
90%

Kedves kérdező!

"Ateisták elkezdenétek keresni Istent?"

Nem tudok a többi ateista nevében nyilatkozni, de magam részéről több vallási irányzatot igyekeztem megismerni. A keresésen túl vagyok, nem találtam mást, csak szakadt aljú, üres zsákokat. Az ellentmondásokkal teli Bibliában leírt Isten egy önellentmondásos, kegyetlen és nem egy szerető istenképet tükröz. A keresztény Isten további keresése ezért, számomra, értelmetlen.

Az idézeteid a keresésről kedves gondolatok, de sajnos nem találtam mögötte az ígért igazságot.

"A Biblia sok helyen írja hogy aki elhatározza magát hogy elkezdi Istent keresni az meg is találja."

A Harry Potterben meg a 9 1/2 vágányt írják le, hogy hogyan lehet megtalálni. Két könyvről beszélünk. A második, a varázslást leszámítva, hitelesebben adja vissza a valóságot és több, helyesebb és mélyebb morális igazságok és tanulságok találhatók benne. Szól a barátságról, összetartozásról, a gyengék védelméről, a szolgaság elutasításáról, az önfeláldozásról, az emberek egyenlőségéről (nemtől és fajtól függetlenül), stb.

"akik hülyének nézik,lenézik,furcsának gondolják és gúnyolják azokat az embereket akik hisznek ... akár csak egy napig de elkezdenék keresni az Istent?"

Egyetlen embert nem ismerek, aki ateista volna és lenézné vagy gúnyolná a hívőket. De tudom, hogy sajnos vannak ilyenek is. Lehet, hogy volt tapasztalatuk arrogáns vallásos emberekkel, de az is lehet, hogy maguktól ilyenek. Egy jó részük szerintem a maga módján kereste Istent vagy isteneket, de nem talált semmit, ezért maradt ateista. Az tény, hogy a hívő ember, per definitio, hiszékeny, de ezért nem szabad lenézni. Ez nem az ő hibája, az ember nem tudja irányítani miben hisz, a jelenlegi tudása alapján hisz vagy nem hisz valamiben.

Úgy általában, vedd figyelembe, hogy az ateizmus nem az istenek létének tagadása (az az antiteizmus). Hanem a jelenlegi vallások isteneinek el nem fogadása, meggyőző bizonyíték hiányában.

Neked az isten-keresés mit jelent? Addig olvasni újra meg újra a Bibliát, amíg végül elszédülünk és elhisszük? Többen kérdeztek már rá, valóban jó lenne ha pontosítanád a kérdésed precízebb megválaszolása érdekében, mit gondolsz ez alatt a keresés alatt. Amikor azt kérdezzük, te vajon miért nem keresel más isteneket (és miért nem hiszel bennük), akkor rámutatunk a kérdésed abszurditására. Miért nem hagytad abba a keresést, miután megtaláltad a keresztény Istened? Miért adtad fel a további kutatást, hátha nem ő az igazi? Félsz attól amit találnál?

"Ha esetleg lenne olyan ateista aki ezt megtenné, leírná ide hogy mire jutott? ... tényleg szorgosan keressétek ha nem is egy napig akkor csak néhány óráig."

Majdnem 30 éve érdekelnek a vallások, rengeteg anyagot elolvastam róluk és a mai modern világban már az internet is elérhetővé tesz teológiával kapcsolatos vitákat elismert, hozzáértő szakemberek között, amiből tanulhatunk. Rengeteget megtudtam például arról, hogyan alakult ki a zsidó mitológia, milyen változtatásokat végeztek az Ótestamentumon és miért, hogyan keletkezett a keresztény vallás, milyen mitológiákból gyúrták össze az elemeit. Milyen torzulásokon és belehamisításokon ment keresztül az évszázadok során. Milyen módon azonosították a belefércelgetéseket. Kik írhatták az egyes evangéliumokat. Milyen hibák és önellentmondások maradtak benne.

Természetesen foglalkoztam a Biblia morális oldalával is. Ez az ami miatt ha valaha is bebizonyosodna, hogy a keresztény Isten létezik, soha nem volnék képes szeretni és imádni, mert számomra elfogadhatatlan volna az a mérhetetlen kegyetlenség és gonoszság, amivel felnőttek és gyerekek tömegét fojtotta meg, amivel népírtást követelt, a rabszolgaságot nem hogy nem tiltotta, de precízen szabályokba is foglalta a módját, hogyan kell intézni. Hogy a nőket másodrendűnek rendelte, a férfi tulajdonának. Nincs az a mód, hogy tisztelni vagy szeretni tudjak valakit, aki ennyi szenvedést okozott.

"bocsi ha hülye a kérdés ,meg a kérésem de érdekel az eredmény,hogy az ilyen gondolkodású emberek tényleg meg tudják e az Urat találni"

Egyáltalán nem rossz a kérdésed. Az ateizmus nem jelenti azt, hogy egy ateista ne tudná megtalálni az Istent vagy isteneket. Inkább azt jelenti, hogy egyelőre nem talált olyan meggyőző érvet, ami bármelyik Isten létét igazolhatná.

Fontos ugyanakkor kiemelni, hogy csak az az ember tudja megtalálni az Istent, akinek rendelkezésére állnak a szükséges eszközök. A keresztény vallás ezen fő eszköze maga a Biblia és a keresztény emberek útmutatása. A Biblia jelenleg nem tudja betölteni a neki szánt szerepet, mert a korábban felvázolt problémái miatt egy szkpetikus gondolkodású (nem hiszékeny) ember nem tud gondtalanul átlépni a benne található hibák és ellentmondások felett. A keresztény emberek pedig egyelőre nem tudtak olyan érveket vagy bizonyítékokat hozni, amik a szükséges mértékben alátámasztanák az állításukat. Ne feledd, hogy ha valaki állít valamit, akkor neki kell bizonyítani állítását, nem a másiknak cáfolni azt.

Ha megengeded, természetesen nem muszáj válaszolnod: elgondolkoztál-e már azon, hogy az általad hitt Isten nem létezik vagy nem az igazi Isten? Kerested-e már a valódi Istent vagy az valódi igazságot (amiben talán nem is léteznek istenek)? Az út nem könnyű, mert órákat és napokat kell tölteni tanulással, pl. a kritikus/szkeptikus gondolkodás alapelveinek megismerésével. Bele mernél-e vágni ebbe a tanulásba, ha benne lenne a lehetőség, hogy az út végén többé nem fogsz hinni a most biztosnak vélt Istenben? Az általad hitt Isten vajon bűnnek tartaná-e azt, hogy ezzel a filozófiai eszközzel is megpróbálod megerősíteni a hited?

@Konstant: ha valóban az a célod, amit Isten neked mint keresztény vallású embernek rendelt, akkor kevesebb arroganciával több embert tudnál meggyőzni, hogy fontolja meg az érveidet. Nem áll szándékomban megbántani téged, ezt egy őszinte, konstruktív kritikának szántam. Ha nem érzed így, akkor bocsáss meg és vedd úgy, hogy nem mondtam semmit.

2021. márc. 30. 23:30
 54/66 anonim ***** válasza:
77%

"47es, és 49-es"

Látod, Konstant, 𝐄𝐙 a baj veled.

Amíg a #47-ben szépen érvekkel levezettem mindent, addig a #49-es pár egyszerű sértéssel elintézte a dolgot.

Te pedig képtelen vagy észrevenni a különbséget a kettő között.

Vagy esetleg tudsz valamit válaszolni is, a sérettségen kívül?

Fölmerült benned valaha is az, hogy 𝐄𝐋𝐆𝐎𝐍𝐃𝐎𝐋𝐊𝐎𝐃𝐒𝐙 azon, amit mondanak neked?

2021. márc. 31. 07:43
 55/66 anonim ***** válasza:
0%

Talán így jobban megértitek, amit eddig írtam. A válaszok az evangéliumban vannak:

141Ne legyen nyugtalan a szívetek! Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek! 2Atyám házában sok hely van, ha nem így volna, megmondtam volna nektek. Azért megyek el, hogy helyet készítsek nektek. 3Ha aztán elmegyek, és helyet készítek nektek, újra eljövök, és magammal viszlek benneteket, hogy ti is ott legyetek, ahol én vagyok. 4Hisz ismeritek oda az utat, ahová megyek.” 5Erre Tamás azt mondta: „Uram, nem tudjuk, hova mégy, hát hogy ismerhetnénk az utat?” 6„Én vagyok az út, az igazság és az élet – válaszolta Jézus. – Senki sem juthat el az Atyához, csak általam. 7Ha engem ismernétek, Atyámat is ismernétek, de mostantól fogva ismeritek és látjátok.” 8Erre Fülöp kérte: „Uram, mutasd meg nekünk az Atyát, s az elég lesz nekünk.” 9„Már oly régóta veletek vagyok – felelte Jézus –, és nem ismersz, Fülöp? Aki engem látott, az Atyát is látta. Hogy mondhatod hát: Mutasd meg nekünk az Atyát? 10Nem hiszed, hogy én az Atyában vagyok s az Atya bennem? A szavakat, amelyeket hozzátok intézek, nem magamtól mondom, s a tetteket is az Atya viszi végbe, aki bennem van. 11Higgyétek, hogy én az Atyában vagyok, s az Atya bennem. Ha másképpen nem, legalább a tetteimért higgyétek. 12Bizony, bizony, mondom nektek: Aki hisz bennem, ugyanazokat a tetteket viszi végbe, amelyeket én végbevittem, sőt még nagyobbakat is végbevisz, mert az Atyához megyek, 13s amit a nevemben kértek, azt megteszem nektek, hogy az Atya megdicsőüljön a Fiúban, 14bármit kértek a nevemben, megteszem nektek.

2021. márc. 31. 10:45
 56/66 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Micimackóban ennél jobb válaszok vannak:

[link]

"bármit kértek a nevemben, megteszem nektek"

Ez például konkrétan 𝐍𝐄𝐌 𝐈𝐆𝐀𝐙.

2021. márc. 31. 10:49
 57/66 anonim ***** válasza:
0%
Mikor kértél Krisztus nevébe? Soha.
2021. márc. 31. 10:59
 58/66 anonim ***** válasza:
0%
Oké olvasgasd tovább a Micimackót.
2021. márc. 31. 11:41
 59/66 anonim ***** válasza:
100%

Te is elolvashatnád, jó esetben használna is neked.

Neked nem ajánlottak az olyan erőszakos könyvek, mint a Biblia.

2021. márc. 31. 11:48
 60/66 anonim ***** válasza:
0%
Látod ex 58-as törölték az agresszív válaszodat. Gondolkozz el, ne siesd el a választ.
2021. márc. 31. 12:12
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!