Ateisták elkezdenétek keresni Istent?
A keresztény,a Bibliában lévő Istenre gondolok.
"keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek"
"aki keres az talál,és aki zörget, annak ajtót nyitnak"
Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem."
"Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok õt segítségül, a míg közel van."
A Biblia sok helyen írja hogy aki elhatározza magát hogy elkezdi Istent keresni az meg is találja. Kíváncsi lennék rá hogy az olyan emberek akik hülyének nézik,lenézik,furcsának gondolják és gúnyolják azokat az embereket akik hisznek benne mi lenne ha akár csak egy napig de elkezdenék keresni az Istent? És hogy amíg keresik nem arra gondolnának hogy miért nem létezik hanem inkább az járna a fejükben, hogy miért is ne létezhetne? Ha esetleg lenne olyan ateista aki ezt megtenné, leírná ide hogy mire jutott? Meg ha erre a kérésre rászánjátok magatokat tényleg szorgosan keressétek ha nem is egy napig akkor csak néhány óráig.
És bocsi ha hülye a kérdés ,meg a kérésem de érdekel az eredmény,hogy az ilyen gondolkodású emberek tényleg meg tudják e az Urat találni.
És előre köszönöm azoknak a válaszát akik rászánják magukat.:D
Tudod, van egy probléma:
én elég sokáig kerestem. Nem csak a keresztényekét, hanem bármelyiket. Kértem, hogy mutatkozzon be.
Nem jelekkel, azt én nem értem. Mutatkozzon be úgy, hogy értsem.
Na, ez jó rég volt, és azóta is várom.
Úgyhogy vagy nem létezik - vagy jó magasról fütyül az én fejemre, és amúgy a tiédre is, mert hozzád sem szól.
Nem, nem szól, mert a szélfuvallat meg a te érzésed az NEM az ő szava!
Amúgy miért kellene keresnünk az istent?
Te például keresed az IPU-t?
"olyan emberek akik hülyének nézik,lenézik,furcsának gondolják és gúnyolják azokat az embereket akik hisznek benne"
El vagy te teljesen tájolva. Ki mondta neked, hogy minden ateista lenézi a hívőket? Ismeretlenül általánosítasz, megítélsz másokat, miközben kicsit sem érdekelnek a körülötted lévők. Gondolkodj el ezen.
Ne haragudjatok , de én inkább azok válaszát várnám akik bele kezdenek ebbe.
De azért 1. válaszoló majd válaszolok neked hogy hogyan értelmezem ezt.
"Nem, nem szól, mert a szélfuvallat meg a te érzésed az NEM az ő szava!"
Kedves 2. válaszoló ezt nagyon jól írtad!
Kedves 3. válaszoló!
Én a kérdésemben a keresést csak a Biblia Istenére gondoltam nem a többi vallásét is elemezve. Meg most nem az volt a kérdés, hogy melyik az igaz vallás.
Köszönöm a válaszaitokat!
Kedves 5. válaszoló! Nem kell keresned az Istent ha nem akarod. Én csak egy kérdést tettem fel gyakorin ez nem kötelező. Nem halottam még az IPU-ról, ezért még nem is kerestem soha.
Kedves 6. válaszoló!
Én nem írtam olyat hogy minden ateista , hanem azt írtam hogy az "olyan emberek". Tudom , hogy vannak olyan ateisták akik egyáltalán nem nézik le őket. Csak én most kimondottan azokra vagyok kíváncsi akik lenézik. Elnézést kérek ,ha nem jól fogalmaztam volna meg a kérdésem, meg ha úgy tűnt ,hogy másokat ítélgetek. Nem ez volt a szándékom.
Köszönöm a válaszokat!
A Bibliát elolvasva nem egy valódi, létező Isten képe rajzolódott ki bennem, hanem az évezredekkel korábban élt babonás őseink mítoszvilága kelt életre a zsidó hitben, hogy aztán a keresztények hozzágyúrják a többi vallásból szerzett élményeiket, amiből 1900 évnyi szerkesztgetés sem tudta kigyomlálni az önellentmondásokat és az Istent kegyetlen zsarnoknak bemutató történeteket.
Nem hiszem, hogy a vallásos emberek kevesebbet érnének bármelyikünknél vagy kevésbé volnának értelmes, okos emberek. Pusztán elhisznek olyat is, amire nincs meggyőző bizonyíték. Erre én képtelen vagyok.
"Nem halottam még az IPU-ról"
Ő teremtette az összes istent.
Azért, hogy hozzák létre a világokat, teremtsenek bele életet...
csak néhány isten eléggé hálátlan, ezért ezt valahogy nem említi meg a teremtményeinek.
Remélem, most már te is keresni fogod őt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!