Ateisták elkezdenétek keresni Istent?
A keresztény,a Bibliában lévő Istenre gondolok.
"keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek"
"aki keres az talál,és aki zörget, annak ajtót nyitnak"
Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem."
"Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok õt segítségül, a míg közel van."
A Biblia sok helyen írja hogy aki elhatározza magát hogy elkezdi Istent keresni az meg is találja. Kíváncsi lennék rá hogy az olyan emberek akik hülyének nézik,lenézik,furcsának gondolják és gúnyolják azokat az embereket akik hisznek benne mi lenne ha akár csak egy napig de elkezdenék keresni az Istent? És hogy amíg keresik nem arra gondolnának hogy miért nem létezik hanem inkább az járna a fejükben, hogy miért is ne létezhetne? Ha esetleg lenne olyan ateista aki ezt megtenné, leírná ide hogy mire jutott? Meg ha erre a kérésre rászánjátok magatokat tényleg szorgosan keressétek ha nem is egy napig akkor csak néhány óráig.
És bocsi ha hülye a kérdés ,meg a kérésem de érdekel az eredmény,hogy az ilyen gondolkodású emberek tényleg meg tudják e az Urat találni.
És előre köszönöm azoknak a válaszát akik rászánják magukat.:D
Istennél az nem tárgyalási alap hogy mutatkozzon be. Isten a büntetlen és hozzá igyekvőket választja, ellátja olyan lelki adományokkal, amelyek elötte nem voltak neki, nem birtokolták. Ez a szentlélek adománya.
Ilyenek voltak némely szentek, levitáltak, jövőbe látták, múltat fel tudták idézni, stigmát kaptak.
Persze a világ nem errefelé megy, az emberek 99 százaléka egyetlen szent életét sem olvasta, emiatt csak a múlt eseményei ezek, egyre inkább elfelejtik hogy csak is annak van lehetősége Istenhez közelebb jutni aki tiszta lélekkel közeledik hozzá, gyermeki lelkesedéssel.
Most inkább újra a Föld megtisztítása időszakát éljük, ami újra és újra rászakad az emberiségre, amikor nagyon eltávolodik Istentől.
#1-es.
Isten mindenütt jelenvalósága és a megnyilvánuló jelenléte nem azonos.
Amikor Istennel találkozik valaki akkor történik is valami ami lehet csak egyetlen ember számára tapasztalat, mindenki más számára ugyanolyan "távoli" marad Isten. Isten most is mindenütt jelen van, azaz közel is van, de nem ad semmilyen megtapasztalható megnyilvánulást magáról hitetleneknek akik se nem keresik se nem hivják Őt.
Én kerestem éveken át. Olvastam a bibliát, imádkoztam, elmentem különböző gyülekezetbe, de mégsem találtam meg.
Hívő ismerőseim mondták, hogy csak egy lépést kell tegyek Isten felé, és ő majd tizet fog felém lépni. Elmaradt a csoda!
Azt is mondták térjek meg, és akkor megváltozik az életem. Megtettem! A csoda megint csak elmaradt.
Én már nem keresem Istent, ha kellek neki, keressen ő!
Kérdező, szeretném, ha el kezdenéd keresni az Ázokat. Tedd meg értem és a lelked üdvösségéért, kérlek. Nem szeretnéd, hogy halálodkor Frigg és Odin Helbe taszítsanak. Még van időd.
Amikor látsz egy fekete varjút, ők Huginn és Muninn. Előbbi valódi gondolkodással áld meg, utóbbi pedig egy szebb világ emlékét hozza el neked.
Olvasd el a Poetic Edda-t és a Prose Edda-t, szinte látni fogod magad előtt, midőn a sorokat olvasod. Fogadd a szívedbe. Halld a hívását a dallamokban:
https://www.youtube.com/watch?v=Va297erJjJ4
Keresd, és várni fog téged.
Kedves válaszolók!
Ne haragudjatok meg amiért szólok, de én csak a fent megfogalmazott kérdésemre lennék kíváncsi. Ahol ateisták írnák le , hogy azok akik bele kezdtek a keresésbe mire jutottak, megtalálták e vagy nem? Nem pedig más vallások Istenére, meg ,hogy kinek van rá szüksége kinek nem. Most nem ez a kérdés.
Ismételten elnézést kérek ,hogy nem jól fogalmazok, valószínűleg ez okozta a félreértéseket. A jövőben majd igyekszem érthetőbben írni.
Kedves kommentelők, azért köszönöm a válaszaitokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!