Ateisták elkezdenétek keresni Istent?
A keresztény,a Bibliában lévő Istenre gondolok.
"keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek"
"aki keres az talál,és aki zörget, annak ajtót nyitnak"
Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem."
"Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok õt segítségül, a míg közel van."
A Biblia sok helyen írja hogy aki elhatározza magát hogy elkezdi Istent keresni az meg is találja. Kíváncsi lennék rá hogy az olyan emberek akik hülyének nézik,lenézik,furcsának gondolják és gúnyolják azokat az embereket akik hisznek benne mi lenne ha akár csak egy napig de elkezdenék keresni az Istent? És hogy amíg keresik nem arra gondolnának hogy miért nem létezik hanem inkább az járna a fejükben, hogy miért is ne létezhetne? Ha esetleg lenne olyan ateista aki ezt megtenné, leírná ide hogy mire jutott? Meg ha erre a kérésre rászánjátok magatokat tényleg szorgosan keressétek ha nem is egy napig akkor csak néhány óráig.
És bocsi ha hülye a kérdés ,meg a kérésem de érdekel az eredmény,hogy az ilyen gondolkodású emberek tényleg meg tudják e az Urat találni.
És előre köszönöm azoknak a válaszát akik rászánják magukat.:D
A szeretőtől. Amelyik szeret téged és mindenkit. De mivel az emberek csak a testüket látják, úgy gondolják lelkük sincs.
Tegyünk próbát, Ha azt mondom neked lelketlen vagy! Akkor ugye megsértődnél. Ha meg azt mondom, hogy a lelked Istentől van akkor ugye letagadod.
A tested szüleidtől van és idő mulásának van kitéve. Isten bizonyítéka benned van a saját lelked. Ha a test kivánalmait maximalizálod, avval elnyomod a lelket, ami örökké benned lehetne. Például Néró császár. Ő szó szerint saját lelkét gyilkolta meg, elnyomta a lelkiismeretét: nohát azért saját anyámat semmiképp nem ölöm meg. De ő igen.
Melyiket kérdezed? A szerető Istent. Sem a Néróé, sem a veszekedő görög Isteneké, sem a semmittevő Buddháé, sem az azték ártatlan gyilkos Istené.
Emiatt, hogy rosszul értelmezték az istenképét az emberek, őt magát az Istent, leküldte Fiát hogy magyarázza el azoknak akik nem értik. Lejött elmagyarázta. Volt aki éltette, volt aki ketesztrefeszitette.
Miért feszitették keresztre? Papi és uralkodói hiúságból. A hiúság is elnyomta a lelket? Igen.
"Ha azt mondom neked lelketlen vagy! Akkor ugye megsértődnél."
Nem, mert nem mondtad meg, hogy ez mit jelent.
"Ha meg azt mondom, hogy a lelked Istentől van akkor ugye letagadod."
Nem tagadom, mivel nem cáfolható. Csak szerintem nem így van - de várom a bizonyítékokat.
"Isten bizonyítéka benned van a saját lelked."
Ummm... ez az ún. "hülye logika".
Pontosan milyen bizonyíték ez, és mit bizonyít, hogyan?
Nem, mert nem mondtad meg, hogy ez mit jelent.
Elmondtam már, de akkor mégegyszer: A lelked a te isteni részed, egy örökléti lehetőség, hacsak a test kivánalmai meg nem ölik. (a tested időnek van kitéve a földé porból lettél porrá leszel)
Hacsak hulyeséggel érvelsz saját magadat ejted ki a komoly diskurzusból, ha hülyeséggel érvelsz.
Az a kérdésem, ha Krisztus nemzedéke parázna volt, akkor a mi nemzedékünk mennyire parázna:
"E gonosz és parázna nemzetség jelt kíván; és nem adatik jel néki, hanemha Jónás prófétának jele.”
“Mert miképpen Jónás jelül volt a ninivebelieknek, azonképpen lesz az embernek Fia is e nemzetségnek.”
“Mert a miképpen Jónás három éjjel és három nap volt a czethal gyomrában, aképpen az embernek Fia is három nap és három éjjel lesz a föld gyomrában.”
"a te isteni részed, egy örökléti lehetőség"
Ez egy jó nagy "nesze semmi, fogd meg jól".
Mert az rendben, hogy örök.
És EZEN KÍVÜL még mit kell tudni róla?
Ja, hogy semmit?
Na, ez a baj.
Az a helyzet, Konstant, hogy olyan szinten vagy buta, hogy fel sem vagy képes fogni, hogy mennyire buta vagy.
Mivel pedig egy átlagos buta ember remekül tudja magáról, hogy ő buta, ezért más problémák is vannak veled.
Ez már bizonyos fajta elmebajt is jelez, bár nálad konkrétan nem tudom, hogy ez milyen mértékű és mit érint.
De ha képtelen vagy megérteni a saját korlátaidat, az igen szomorú.
Viszont akkor miért próbálsz oktatni másokat?
Szerinted itt tolonganak a nálad is butább emberek?
Én azt tanácsolom neked, hogy ha itt komoly kritika ér valamit, amit írsz, akkor azt engedd el, és a jövőben ne hirdesd sehol. Valószínűleg azért érkezett KOMOLY kritika rá, mert meg is érdemelte.
Konkrétan most: NINCSEN bizonyítva semmiféle isten léte. Semennyire sincsen. Egy kicsit sem. Még jelek sincsenek.
Ezért aztán nem is igazán lehet tudni, hogy ha valaki netán keresni akarná, merre induljon el?
Ja, és amúgy az általad idézett örök lélek létezése sincsen bizonyítva.
Kérdező!
„Egy fontos dolgot elfelejtettél leírni: a módját isten keresésének. Valamint azt, hogy ha mégis megtalálom, azt miből fogom tudni?”
>>Kedves 24-es és 25-ös kommentelő! Én csak azt tudom nektek elmondani, hogy én hogyan fogtam hozzá.<<
Nem ez volt a kérdés! Tehát felteszem őket újra:
1. Hogyan KELL istent keresni? (Ez nem ugyanaz,hogy TE hogyan csináltad.)
2. Ha mégis megtalálom, miből fogom tudni, hogy az valóban Ő, és NEM MÁS?
>>Képzeljétek el (…) egyetlen ember tud neked tanácsot adni (… )áá mese, nincs ilyen ember (…) valószínűleg nincs ilyen ember (…) Akar-e annak az embernek tanácsot adni ez az ember? (…)<<
Az analógiád már ott hasra esik, hogy az isten nem ember, hanem annál sokkal több. Innentől az egész levezetésed 0k0rség.
Nem, ez a hasonlat nem volt rossz.
Csak azt nem tudjuk, hogy az igazsághoz van-e bármilyen köze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!