Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ateisták elkezdenétek keresni...

Ateisták elkezdenétek keresni Istent?

Figyelt kérdés

A keresztény,a Bibliában lévő Istenre gondolok.

"keressetek és találtok, zörgessetek és ajtót nyitnak nektek"

"aki keres az talál,és aki zörget, annak ajtót nyitnak"

Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szómat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő én velem."

"Keressétek az Urat, a míg megtalálható, hívjátok õt segítségül, a míg közel van."

A Biblia sok helyen írja hogy aki elhatározza magát hogy elkezdi Istent keresni az meg is találja. Kíváncsi lennék rá hogy az olyan emberek akik hülyének nézik,lenézik,furcsának gondolják és gúnyolják azokat az embereket akik hisznek benne mi lenne ha akár csak egy napig de elkezdenék keresni az Istent? És hogy amíg keresik nem arra gondolnának hogy miért nem létezik hanem inkább az járna a fejükben, hogy miért is ne létezhetne? Ha esetleg lenne olyan ateista aki ezt megtenné, leírná ide hogy mire jutott? Meg ha erre a kérésre rászánjátok magatokat tényleg szorgosan keressétek ha nem is egy napig akkor csak néhány óráig.

És bocsi ha hülye a kérdés ,meg a kérésem de érdekel az eredmény,hogy az ilyen gondolkodású emberek tényleg meg tudják e az Urat találni.

És előre köszönöm azoknak a válaszát akik rászánják magukat.:D

2021. márc. 27. 22:56
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 A kérdező kommentje:

Kedves 20-as válaszoló.

Egyel fentebb megválaszoltam a kérdésed, hogy most csak a saját kérdésemre adott válaszra vagyok kíváncsi és nem más vallásokra. Ezért is tettem fel ezt a kérdést mert most konkrétan erre vagyok kíváncsi. Ha kíváncsi leszek más vallásokra , akkor majd felteszek teljesen másik kérdést.

Köszönöm a kommented.

2021. márc. 28. 19:07
 22/66 anonim ***** válasza:
100%

Keresse a hóhér, annak van mit megbocsátani.

Én egész jól megvagyok nélküle születésem óta.

2021. márc. 28. 19:10
 23/66 anonim ***** válasza:
91%

Ami a biblia istenét illeti, azt nem keresném, mert a sok ellentmondásból fakadóan elve nem létezhet.

Ami egyéb istenségeket illet, ha látnám okát, bizonyára magyarázat után kutatnék, de nem tartom valószínűnek, hogy bármire is isten lenne a válasz, már csak azért sem, mert nem tisztázott, mit értünk "isten" alatt. Hogy milyen feltételeknek kell ahhoz teljesülnie, hogy valamit istennek nevezzek.

2021. márc. 28. 19:13
 24/66 Mansour ***** válasza:
100%

Én kerestem eleget, bár nem ateistaként, hanem agnosztikusként. A Biblia Istenét nem találtam meg. Lehet, hogy nem jól kerestem, nem tudom. Ha meg tudod mondani, hogyan keressem, hogy biztosan megtaláljam, maximálisan nyitott vagyok rá.

De ateista továbbra sem vagyok, hiszek a transzcendenciában (az agnosztikus kétségek fenntartásával), csak nem tudom azonosítani egyetlen vallás istenével sem. Viszont úgy gondolom, hogy bármelyik vallás érvényes út lehet Isten (vagy a transzcendencia) megtalálásához, de nem mindenkinek felel meg minden út. És sajnos sok a tévút is, én úgy látom, a keresztény hívők jó része is ilyeneken jár.

2021. márc. 28. 19:15
 25/66 anonim ***** válasza:
91%
Egy fontos dolgot elfelejtettél leírni: a módját isten keresésének. Valamint azt, hogy ha mégis megtalálom, azt miből fogom tudni?
2021. márc. 28. 19:15
 26/66 A kérdező kommentje:

Kedves 24-es és 25-ös kommentelő!

Én csak azt tudom nektek elmondani, hogy én hogyan fogtam hozzá.

Én pl. úgy csináltam hogy sokat kutattam utána,hogy miket írnak Istenről. Böngésztem neten,könyvekben nézelődtem.Néztem olyan videókat hogy mások hogyan találták meg Istent. Meghallgattam ige hirdetők videóit, olyan videókat ami azt mondja hogy nincs Isten, olyan emberek videóit akik más vallásban hisznek, tudományos videókat. Meg még kutattam sok mindenről, a Biblia szerkezetéről, a próféciákról, más istenekről, csillagászatról, biológiáról,pszichológiáról.

Én ezen keresések,kutatások eredményeként jutottam el arra a nézőpontra ,hogy létezik.

2021. márc. 28. 20:28
 27/66 anonim ***** válasza:
89%
Azt megkérdezhetem, hogy te miért nem teszed ezt más hitvilágok istenségeivel?
2021. márc. 28. 20:31
 28/66 anonim ***** válasza:
100%
Csak az ősi istenek léteznek.Cthulhu,Azathoth,Yog-Sothoth,Shub-Niggurath.
2021. márc. 28. 20:37
 29/66 A kérdező kommentje:

Kedves 27-es kérdező!

Most azért nem teszem meg mert:

1; már korábban olvastam sok más istenségről, most jelenleg nem kutatok utánuk

2; most engem ebben a kérdésben amit feltettem ez az isten érdekel

3; ha látok itt gyakorin pl. egy ilyesmi kérdést mint az enyém csak más istennel pl.Budha vagy Ozirisz vagy akárki mást, akkor ha van időm,meg kedvem akkor kipróbálnám hogy ha keresek utána mi lenne és leírnám a kérdezőnek hogy mire jutottam ha nincs kedvem utána nézni akkor nem írnék a kérdésre semmit. De mivel most nem is böngészek itt más kérdések után most magamtól nem is kezdenék hozzá,hogy nézegessem a többi istent.

2021. márc. 28. 20:54
 30/66 Mansour ***** válasza:
100%

Ez mind megvolt, sőt még több is. De mégsem találtam.

2021. márc. 28. 21:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!