Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen gyakran hívsz meg...

Milyen gyakran hívsz meg hátrányos helyzetűeket ebédelni, vacsorázni?

Figyelt kérdés
Jézus többször mondta, hogy ne a rokonainkat vagy ismerőseinket hívjuk meg hanem a sántákat, nyomorékokat? Ti hányszor gyakoroljátok ezt a parancsolatot egy évben?

2021. márc. 24. 19:18
1 2 3 4
 31/33 A kérdező kommentje:
Oké, de akkor hol van a határ abban, hogy az akkori szokásoknak megfelelően fogalmazott? Mert akkor pl azt is mondhatjuk, hogy a ne paráználkodj értelmét veszítette mert már van fogamzásgátlás. Vagy milyen alapon válogassuk ki, hogy mi veszítette értelmét meg mi nem? Mert nekem ez kicsit önkényesnek hat.
2021. ápr. 7. 17:37
 32/33 anonim ***** válasza:

"Ma is lehet pénzt adni a koldusnak."

Pont ezt nem szabadna, mert a hajléktalan szállón mindent megkap! Amit adsz neki, azt részegeskedésre költi és bemegy részegen a szállóra és az ottani alkalmazottakat molesztálja, ordítozik. - Ezt nekem a haverom mondta, aki a máltaiaknál dolgozik, mindig szidják azt a barmot, aki pénzt adott ezeknek az embereknek.

2021. ápr. 7. 20:28
 33/33 anonim ***** válasza:

Jézus nem egy konkrét parancsolatot adott, hanem egy alapelvről tanított, hogy olyanoknak segítsünk, akik nem tudják viszonozni és visszafizetni. Számtalan módja van ennek, nem feltétlenül kell pont azt csinálni, amit Jézus példaként felhozott.

Amikor a Biblia például az árvák és özvegyek megsegítéséről beszél, ott sem arról van szó, hogy aki nem árva és nem özvegy, az nem lehet szükségben, és nekik nem szabad segíteni. Az "árva és özvegy" egy jelképes fogalom mindazokra, akik elesettek, kiszolgáltatottak, és szükségben vannak.

Én például nem hívtam még meg hajléktalant a házamba vacsorázni, de segítettem egy családnak rendezni a hitel elmaradásukat, hogy ne kerüljenek az utcára. Vagy másoknak segítettem a rezsi tartozásukat kifizetni, hogy ne kapcsolják ki náluk a villanyt, stb.

Értsd meg az alapelveket, amikről Jézus tanított, és élni fogsz.

2021. ápr. 8. 00:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!