Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen gyakran hívsz meg...

Milyen gyakran hívsz meg hátrányos helyzetűeket ebédelni, vacsorázni?

Figyelt kérdés
Jézus többször mondta, hogy ne a rokonainkat vagy ismerőseinket hívjuk meg hanem a sántákat, nyomorékokat? Ti hányszor gyakoroljátok ezt a parancsolatot egy évben?

2021. márc. 24. 19:18
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
Többször tettem ilyet, sajnos többnyire rossz tapasztalattal.
2021. márc. 24. 20:27
 12/33 anonim ***** válasza:

Most volt a Katolikus Karitász szervezésében a nagyböjti élelmiszergyűjtés. Itt a helyi csoporttal 23 család/egyesül élő számára juttattunk el nagy zacskónyi élelmiszert.

De ha ez a téma érdekel, akkor szeretettel ajánlom a Szeretet Misszionáriusai rendet (Teréz anya.nővérek ismertebb nevükön). Többször voltam már ebédeltetésen náluk segíteni: itt hajléktalanok számára van ebéd, több turnusban szoktak jönni.

2021. márc. 24. 20:56
 13/33 A kérdező kommentje:
#12 köszönöm a válaszod, de nem ezt kérdeztem hanem azt, hogy mikor hívtad meg a rokonaid / barátaid helyett a rászorulókat.
2021. márc. 24. 21:09
 14/33 anonim ***** válasza:
53%
13# Ha másnak adja azt az ételt, amit a rokonoknak adna, az miért nem számít? Nekem úgy tűnik, hogy szándékosan kötözködsz.
2021. márc. 24. 22:20
 15/33 anonim ***** válasza:
Előbb fogok gazdagként egy ingyen konyhán enni, mint rábízni mindenemet bárkire (főleg egy nem beszámítható emberre vagy csavargóra).
2021. márc. 24. 23:30
 16/33 anonim ***** válasza:
Igen, én segítettem már hajléktalant. A lépcsöházban aludt a földön, én behívtam magamhoz, megfürdött, én kimostam a ruháját, adtam neki enni, tiszta ágyba fekhetett, reggel együtt reggeliztünk, becsomagoltam neki egy pár hamarjában összetákolt szendvicset is, aztán teli hassal, tisztán elment. Többet nem találkoztam vele.
2021. márc. 25. 01:30
 17/33 anonim ***** válasza:
100%

"Jézus többször mondta, hogy ne a rokonainkat vagy ismerőseinket hívjuk meg hanem a sántákat, nyomorékokat? "

És milyen dátumot írtunk, amikor Jézus modta? Akkor még ezt meg lehetett csinálni. Ma más módja van a szegények támogatásának

"Nyilván nem a mostani covid-os időre gondolok - hiszen ilyenkor hatályukat vesztik Jézus szavai - hanem például, hogy a járvány előtti 10 évben ki hányszor gyakorolta ezt."

Nem veszti hatályát, hanem te érted félre az igét.

Amúgy nem covidos időszakban te hány hontalant vendégeltél meg? Mik a tapasztalatok?

2021. márc. 25. 10:29
 18/33 anonim ***** válasza:
100%

"köszönöm a válaszod, de nem ezt kérdeztem hanem azt, hogy mikor hívtad meg a rokonaid / barátaid helyett a rászorulókat."

Hatékonyabbnak tartom, ha egy szervezet keretében segítek. Így mint írtam 23 családnak segítettünk itt helyben. Megközelítőleg sem lennék képes erre egymagam.

Az említett ebédeltetéseken meg még többen vannak. Jézus is közösséget alapított, az ókeresztények is mindig közösségben végezték a karitatív tevékenységet, nem egyedül kell szuperhősként szélmalomharcot vívni a szegénységgel szemben. Ráadásul az ilyen szervezett élelmiszergyűjtésen olyanokat is meg tudunk szólítani adományozásra, vagy akár önkénteskedni, akik amúgy nem vallásosak, de nyitottak az ilyesmire, és nagylelkűek.

2021. márc. 25. 10:38
 19/33 anonim ***** válasza:
Én saját magányomban eszek, mivel engem irritál(nagyon!) más rágása, nyelése, gondolom jobb ettől megkímélni másokat, mint magamat szenvedtetni ilyen téren.
2021. márc. 25. 17:12
 20/33 anonim ***** válasza:

Krisztus nem mondott olyat, hogy hívjuk be a szegényeket, hogy adjunk nekik enni. Hanem azt, hogy aki kér tőled, zörget nálad annak nyitassék meg.

Az irgalmas szamaritánusban viszont a láthatóan valóban tönkretett magatehetetlen utcán talált ember példája a tét, aki valódi segítségre szorul.

Legyél "szelíd, de okos is mint a kígyó". Ami azt jelenti végig kell gondolni hogyan segithetek rajta, és tegyük is meg, de okosan tegyük azt.

2021. márc. 25. 18:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!