Akik nem hátrányos helyzetűek de nem is gazdagok, hogyan oldják meg a pesti egyetemeket anyagilag?
Nálunk még 100 ezer sincs az 1 főre juto. Van egy dolgozo, de még otthon lako tesom, ketten vagyunk egyetemisták az öcsémmel és van egy 12.-es húgunk, aki jövőre szintén Bp-en lesz egyetemista. Most az online oktatás miatt itthon vagyunk, de fizetjük a koleszt, ami nem akkora nagy pénz. Nyáron mindketten dolgoztunk, de az a pénz nagyrészt megvan. Abbol veszem karácsonyra az ajándékokat, meg ha valami extra van, pl. iszunk 1-2 sört, akkor abbol fizetem. Sajnos, még ez a jövedelem is magas ahhoz, hogy szoc. támogatást kapjunk. A Szent- Imre ösztöndíjat kapjuk mind a hárman, meg megpályáztuk a Busa-t, remélem, megkapjuk.
Egyébként meg a szüleim veszik a ruháinkat, általában azt kapjuk karácsonyra, születésnapra. Mindkettőnknek van laptopja, tabletje, e-bookja. Ha éppen nem otthon vagyunk, akkor, ha visszajövünk a koleszba, Anyu felpakol mindenféle kaját, ami sokáig kitart.
Szerintem a 150k/főnél ez sokkal egyszerűbb, bár mi sem nélkülözünk, megvan minden. Amikor normál oktatás volt, ha hazamentem, mindig megkérdezték, mire van szükségem, akár pénzre, bármire. Megbeszéltük otthon, hogy egyetem mellett nem dolgozom az idén, nagyon sok a laborom, sok az orám, a tanulnivalom. Abban maradtunk, többet ér, ha időre végzek, mint az a kis pénz, amit a diákmunkáért kapnék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!