Milyen gyakran hívsz meg hátrányos helyzetűeket ebédelni, vacsorázni?
"Ha másnak adja azt az ételt, amit a rokonoknak adna, az miért nem számít? Nekem úgy tűnik, hogy szándékosan kötözködsz."
- Csak azt kérdeztem, hogy tartja-e valaki az Úrjézus szavait? Ő konkértan vendéglátásról beszélt.
"És milyen dátumot írtunk, amikor Jézus modta? Akkor még ezt meg lehetett csinálni. Ma más módja van a szegények támogatásának"
- ma miért ne lehetne megcsinálni? Egyébként ha szerinted a dátum dönti el hogy az Ige érvényes vagy nem akkor az elég szomorú.
"Nem veszti hatályát, hanem te érted félre az igét."
- Nem értem félre, teljesen egyértelműen fogalmazott Jézus.
"Amúgy nem covidos időszakban te hány hontalant vendégeltél meg? Mik a tapasztalatok?"
- elég sokat és elég jók a tapasztalatok.
"Krisztus nem mondott olyat, hogy hívjuk be a szegényeket, hogy adjunk nekik enni."
- azt mondta, hogy ne rokonaidat meg a barátaidat hívd meg vendégségbe hanem a szegényeket meg a nyomorékokat.
"Lehet Jézust nem szúrták hasba 2000 éve, de most már más lett a világ."
Ja, őt keresztre feszítették.
Szerintem ezt nem konkrét értelemben kell venni, más módja is van, hogy segítsek a szegényeken és elesetteken, pl a Karitászon keresztül most Húsvétkor is volt tartós élelmiszergyűjtés az éhezőknek.
De érdekes gondolat, ha vége a covidnak, meghívok egy hajléktalant étterembe.
"Ti hányszor gyakoroljátok ezt a parancsolatot egy évben?"
szinte folyamatosan. De ez inkább a pénzbeli adományban nyilvánul meg. MA már nem kell megvendégelni feltétlenül, mert vannak kész ételek, úgyhogy meg tudja venni magának.
"Nyilván nem a mostani covid-os időre gondolok - hiszen ilyenkor hatályukat vesztik Jézus szavai "
Jézus szavai sosem vesztik hatályukat. Ma is lehet pénzt adni a koldusnak. Sokan ételt vesznek nekik, de én inkább pénzt adok. Döntse el ő, hogy mire van szüksége
"Amúgy a gazdagok miért nem osztják szét vagyonukat, az is benne van ;))"
Az egy ószövetségi speciális eset volt, de érdemes odafigyelni a tanulságra. Ne feledd, abban az esetben Jézus mondta a gazdag ifjúnak, hogy ossza szét a vagyonát ÉS LEGYEN A TANÍTVÁNYA, kövesse őt, azaz álljon be az apostolok közé. A hívő ma a feleslegéből adjon a rászorulónak.
"Nem értem félre, teljesen egyértelműen fogalmazott Jézus."
Az akkori szokások szerint fogalmazott. Pedig ez is elég egyértelmű, mégsem tűnt fel neked
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!