Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Milyen gyakran hívsz meg...

Milyen gyakran hívsz meg hátrányos helyzetűeket ebédelni, vacsorázni?

Figyelt kérdés
Jézus többször mondta, hogy ne a rokonainkat vagy ismerőseinket hívjuk meg hanem a sántákat, nyomorékokat? Ti hányszor gyakoroljátok ezt a parancsolatot egy évben?

2021. márc. 24. 19:18
1 2 3 4
 21/33 A kérdező kommentje:

"Ha másnak adja azt az ételt, amit a rokonoknak adna, az miért nem számít? Nekem úgy tűnik, hogy szándékosan kötözködsz."

- Csak azt kérdeztem, hogy tartja-e valaki az Úrjézus szavait? Ő konkértan vendéglátásról beszélt.

"És milyen dátumot írtunk, amikor Jézus modta? Akkor még ezt meg lehetett csinálni. Ma más módja van a szegények támogatásának"

- ma miért ne lehetne megcsinálni? Egyébként ha szerinted a dátum dönti el hogy az Ige érvényes vagy nem akkor az elég szomorú.

"Nem veszti hatályát, hanem te érted félre az igét."

- Nem értem félre, teljesen egyértelműen fogalmazott Jézus.

"Amúgy nem covidos időszakban te hány hontalant vendégeltél meg? Mik a tapasztalatok?"

- elég sokat és elég jók a tapasztalatok.

"Krisztus nem mondott olyat, hogy hívjuk be a szegényeket, hogy adjunk nekik enni."

- azt mondta, hogy ne rokonaidat meg a barátaidat hívd meg vendégségbe hanem a szegényeket meg a nyomorékokat.

2021. márc. 25. 18:58
 22/33 anonim ***** válasza:
33%
en ha fel hivnak egy nyomorekot, anyam kikuldene az utcara vele eggyutt
2021. márc. 26. 20:21
 23/33 anonim ***** válasza:
Ez akkora marhaság. Nem az én feladatom. Gondoskodjon róluk az állam. Majd persze akkor apámat , anyámat , rokononaimat akik szeretnek majd nem hívom ebédre akik a családom , szeretteim, hanem majd idegen jött menteket engedek be! Nagy humbugság ez az egész! A jó Isten azt akarja a családod hívd meg azokat szeresd, amit meg tudsz dobj a szegénynek. De nem a te rokonod a szegény nem vagy vele köteles. Kivan Forgatva a biblia.
2021. márc. 26. 22:03
 24/33 anonim ***** válasza:

"Lehet Jézust nem szúrták hasba 2000 éve, de most már más lett a világ."

Ja, őt keresztre feszítették.

2021. márc. 27. 19:22
 25/33 anonim ***** válasza:
akkor is volt kereszteny uldozes, gonosz vilag volt es van, ahogy irja a bibliaba a vilag a gonosz hatalmaba van. Azert van ennyi rosz, szenvedes, szegenyseg a vilagba stb
2021. márc. 27. 19:25
 26/33 anonim ***** válasza:
Ma már van szociális ellátórendszer. Nem kell senkit behívnod magadhoz. Fizeted az adót, amivel finanszírozod a szociális ellátórendszert. Ha pedig közvetlenül szeretnél segíteni, akkor ott vannak a segélyszervezetek, akiket anyagilag vagy ruhákkal, használati cikkekkel is támogathatsz.
2021. márc. 27. 19:26
 27/33 A kérdező kommentje:
Akkor sem kellett. Csak ezt mondta Jézus.
2021. márc. 27. 19:34
 28/33 anonim ***** válasza:

Szerintem ezt nem konkrét értelemben kell venni, más módja is van, hogy segítsek a szegényeken és elesetteken, pl a Karitászon keresztül most Húsvétkor is volt tartós élelmiszergyűjtés az éhezőknek.

De érdekes gondolat, ha vége a covidnak, meghívok egy hajléktalant étterembe.

2021. ápr. 6. 23:28
 29/33 anonim ***** válasza:

"Ti hányszor gyakoroljátok ezt a parancsolatot egy évben?"

szinte folyamatosan. De ez inkább a pénzbeli adományban nyilvánul meg. MA már nem kell megvendégelni feltétlenül, mert vannak kész ételek, úgyhogy meg tudja venni magának.

"Nyilván nem a mostani covid-os időre gondolok - hiszen ilyenkor hatályukat vesztik Jézus szavai "

Jézus szavai sosem vesztik hatályukat. Ma is lehet pénzt adni a koldusnak. Sokan ételt vesznek nekik, de én inkább pénzt adok. Döntse el ő, hogy mire van szüksége

"Amúgy a gazdagok miért nem osztják szét vagyonukat, az is benne van ;))"

Az egy ószövetségi speciális eset volt, de érdemes odafigyelni a tanulságra. Ne feledd, abban az esetben Jézus mondta a gazdag ifjúnak, hogy ossza szét a vagyonát ÉS LEGYEN A TANÍTVÁNYA, kövesse őt, azaz álljon be az apostolok közé. A hívő ma a feleslegéből adjon a rászorulónak.

2021. ápr. 7. 14:23
 30/33 anonim ***** válasza:

"Nem értem félre, teljesen egyértelműen fogalmazott Jézus."

Az akkori szokások szerint fogalmazott. Pedig ez is elég egyértelmű, mégsem tűnt fel neked

2021. ápr. 7. 15:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!