Ki minek tartja a kereszténységet?
Egyszerű véleményektekre vagyok kiváncsi. Én személy szerint félelem keltésnek tartom a kereszténységet én úgy látom hogy egy jó Isten nem ilyen.
Én minden vallást elfogadok és Isten szavanák tekintek kivéve ezt a pokolal való fenyegetést nem.
"Tehát - mivel a világunk létezik - EZ az isten NEM létezik."
24-es, végigolvastam az érvelésed Isten nemléte mellett, azonban ahogy az utolsó mondatodban is leírtad, te valójában nem Isten, mint transzcendens létező nemlétét kérdőjelezed meg, hanem már egy istenképet.
Amit természetesen megtehetsz, de ez önmagában nem Isten létét kérdőjelezi meg, hanem egyes (vélt) tulajdonságait, meg hogy nem úgy cselekszik, ahogy elvárnád.
"önmagában nem Isten létét kérdőjelezi meg"
Igazad van: csak akkor úgy kell írni, hogy nem az isten létét kérdőjelezi meg,...
Mert nagy betűvel az csakis a keresztények istene lehet, az meg ilyen, és emiatt nem létezik.
Más isten létezhet.
Feleslegesnek. Ugyan olyan értelmetlen dolognak mint a többi vallást.
Az egyházakat a pènz motiválja, ezért is jött létre az egész kereszténység, hogy hatalomra és pénzhez jussanak az egyházi vezetők. A mai napig ugyan ez motiválja őket.
Az embereket könnyen tudják manipulálni a vallással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!