Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki minek tartja a kereszténysé...

Ki minek tartja a kereszténységet?

Figyelt kérdés

Egyszerű véleményektekre vagyok kiváncsi. Én személy szerint félelem keltésnek tartom a kereszténységet én úgy látom hogy egy jó Isten nem ilyen.

Én minden vallást elfogadok és Isten szavanák tekintek kivéve ezt a pokolal való fenyegetést nem.

2021. febr. 16. 10:11
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
34%
megjött már a "vulgár materialista" ápolt is!
2021. febr. 16. 20:20
 22/44 anonim ***** válasza:
100%
Agnosztikus vagyok. Nem tudok biztosat mondani Isten létezéséről, de ha te igen, az komolyan érdekelne. Vagy csak hiszel benne, hogy nem létezik?
2021. febr. 16. 20:22
 23/44 anonim ***** válasza:
70%
19-es muszáj ítélkezned ráadásul ostobaságokat hangoztatva? De, igenis a félelemre épít, és ha nekem írtad (#3 voltam) akkor ott jeleztem, mert marhára nem vagyok se materialista, se ateista, se neo pogány, se az egyéb zöldség, amit ide leírtál. 12 év evangélikus suli, majd református főiskola van mögöttem, úgyhogy de, tudom bőven, hogy miről beszélek. Nem Krisztussal van a baj, hanem az egyházzal és a hozzád hasonló hívekkel. Nincs bennetek szeretet, ennél fogva semmik vagytok, ahogy Pál mondta. Lehet lepontozni bőszen...
2021. febr. 16. 20:24
 24/44 anonim ***** válasza:
19%

Rendben, a kedvedért leírom.

Ugye ez az isten mindenben végtelen: tudásban is, előrelátó, igazságos, jóságos, stb.

Ezen kívül nincsen rossz tulajdonsága.

Nos, először is: a végtelen igazságosság és jóság üti egymást, egyszerre csak teljesen tökéletes, ideális helyen valósulhatna meg.

Másodszor: a világunk NAGYON nem olyan, ami egy ilyen istenből következne.

A szabad akarattal együtt SEM olyan. A szabad akaratot kordában lehet tartani (a biciklis példát szoktam felhozni, ami magától felborulna, de te helyette menni tudsz vele, erőszak nélkül), és ez egy végtelen istennek nem komoly feladat.

Ha EZ az isten teremtette volna EZT a világot, akkor biztos, hogy szembeköpi magát.

Tehát - mivel a világunk létezik - EZ az isten NEM létezik.

2021. febr. 16. 20:39
 25/44 anonim ***** válasza:
28%

Milyen a jó isten?

Léteznek betegségek, isten a hibás. Létezik háború, éhínség,Isten a hibás! Meg Jézus!

A többi isten nem hibás, a bennük hívőknek semmi bajuk a világon. Ott mindenki mosolyog.

A keresztények istene, Jézus megátalkodott rossztevő, mert semmit nem tesz azért, hogy jobb legyen. Mondják itt néhányan.

A tanításaiból mennyit ismersz valójában, és melyeket ismersz, hányat tartasz be? Hát magamból kiindulva..., lehetnék, jobb,szebb, okosabb, az Isten egyik ellen sem gáncsoskodott.

Én irigylem azokat kik jó keresztények, és próbálnak úgy is élni.

2021. febr. 16. 21:10
 26/44 anonim ***** válasza:

Vajon hányan vihognának rajta, szidalmaznák Jézust a megváltót, ha ott lettek volna a megfeszítésekor, az ebben a kategóriában kiírt kérdések válaszolói közül?

Néhány év alatt született itt sok hasonló kérdés, sok felvetés, és ezekre sok válasz.

Vihognál, táncolnál, undorodnál, szidnád?

Nem tudunk semmit. Honnan- hová? Miért lesz szinte bolondnak nézve, ha valaki hisz, őszintén magasztal, vagy éppen átkoz. Ahogy akarja?

2021. febr. 16. 21:32
 27/44 anonim ***** válasza:
100%
#24 Köszönöm, hogy leírtad a gondolataid. 14-es vagyok. Nem pontozom le a kommented. Arra gondolsz, hogy logikai ellentmondás azt állítani, hogy van egy mindenható és tökéletesen szerető Isten, aki ilyen sok rosszat elnéz, amikor akár véget is vethetne nekik?
2021. febr. 16. 21:41
 28/44 anonim ***** válasza:
#26 Ki vihog és szidalmaz itt? A kereszténységről szól a kérdés, mint jelenségről.
2021. febr. 16. 21:45
 29/44 KZitus ***** válasza:
65%

Szia

Annak tartom a kereszténységet, aminek a Biblia nevezi őket. Ezt olvashatjuk a Cselekedetek 11:26-ban:"Miután megtalálta, elvitte Antiókiába. Egy egész évig velük voltak a gyülekezetben, és igen sok embert tanítottak. Isten irányításának köszönhetően először Antiókiában nevezték a tanítványokat keresztényeknek."

A vers szerint Krisztus követőit, tanítványait nevezték keresztényeknek.

"Én személy szerint félelem keltésnek tartom a kereszténységet én úgy látom hogy egy jó Isten nem ilyen." egyet értek veled. Viszont érdemes figyelembe venni azt, hogy a félelemnek többféle fajtája van. Van olyan félelem, amely az életünket védi meg(egészséges félelem gátol meg abban, hogy egy magas helyről levessük magunkat), és van olyan, amely lelki nyomorékságot okozhat.

Egy bibliai példa erre:Az 1János 4:18-ban ezt olvashatjuk: „A szeretetben nincsen félelem; sőt a teljes szeretet kiűzi a félelmet.” Péter viszont ezt írta: „az atyafiúságot szeressétek; az Istent féljétek” 1Péter 2:17. Hogyan hozhatjuk összhangba ezt a két verset?

Péter is, János is apostol volt, és közvetlenül magától Jézus Krisztustól tanultak. Biztosak lehetünk tehát abban, hogy amit írtak, összhangban van egymással. A fent idézett verseknél az a megoldás, hogy a két apostol különböző típusú félelemről beszélt.

Figyelembe véve a szövegkörnyezetet, amikor Péter azt mondta, a keresztényeknek ’félniük kell Istent’, azt értette ezalatt, hogy mély tiszteletet kell érezniük Isten iránt, attól félve, hogy nemtetszését váltják ki a legfőbb hatalomnak.

Mi a helyzet azzal a félelemmel, amiről János írt.

János ezért ösztönzött így: „Szeretteim, szeressük egymást: mert a szeretet az Istentől van.” Isten volt a kezdeményező a szeretet kimutatásában — „elküldte az ő Fiát engesztelő áldozatul a mi bűneinkért” 1János 4:7–10. Ezt hogyan viszonozzuk?

Nyilván egységben kell maradnunk a mi szerető Istenünkkel. Nem kell rettegnünk tőle, és ne is féljünk közeledni hozzá imában. János korábban ezt javasolta: „ha szívünk nem vádol minket, bizodalmunk van az Istenhez; és akármit kérjünk, megnyerjük tőle, mert megtartjuk az ő parancsolatait” 1János 3:21, 22. Igen, ha jó a lelkiismeretünk, szabadon közeledhetünk Istenhez, a bénító vagy gátló félelem érzése nélkül.

2021. febr. 16. 22:21
 30/44 anonim ***** válasza:

"akár véget is vethetne nekik?"

Nem itt van a választás.

Mielőtt megteremtette, már tudta, hogy milyen lesz.

Egy JÓ érzésű isten - nem végtelen, csak jó - SZERINTED megteremtene egy ilyen világot?

Vagy gondolkodna előtte még pár milliomod másodpercet, hogyan csinálhatna ennél sokkal-sokkal jobbat?

2021. febr. 16. 22:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!