Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ezek alapján melyik vallás...

Ezek alapján melyik vallás esik a legközelebb hozzám?

Figyelt kérdés

Mielőtt félreértenétek, nem akarok mindenáron és fanatikusan egy valláshoz tartozni, de azért szeretek képben lenni önmagammal. Elvesztem a rengeteg vallás és azok alfajai között miközben olvasgattam, ezért úgy döntöttem inkább megkérdezem azoktól akik jobban benne vannak a témában, hogy az én világmeglátásomhoz melyik vallás áll a legközelebb?

- Nem hiszek a gonoszban. Szerintem minden ember jónak születik, csak a körülményei, a környezete viszik el rossz irányba. Pokolban sem hiszek, meg abban hogy Isten megbüntet.

- Hiszek abban, hogy halálunk után a lelkünk egy új testbe vándorol, egészen addig ameddig át nem éltünk minden létező életformát.

- Nem szeretnék olyan valláshoz tartozni ahol a szolgálatra nagy hangsúlyt fektetnek. A szabad akaratban hiszek. Az egyéni önmegvalósításban.

- Olyat se szeretnék követni ahol az élet adta jó dolgoktól is meg kéne szabadulnunk mint pl. finom ételek, szerelem, szex, az egyetlen amiről le tudnék mondani azok a dolgok amik kényelmessé teszik az életünket, a pénz, a luxus.

- Hiszek a karmában. Azt kapod az életben amit adsz. Se többet, se kevesebbet.

- Az egyenjogúságban hiszek. Az én világmeglátásomban nincs rasszizmus, homofóbia, szexizmus, egyéb hasonló baromság.

- Az állatokat és a természetet is tisztelem.

- Nem hiszem azt, hogy minden tárgyban van egy isten (mint ahogy a buddhizmusban van...) de abban sem hogy egy emberszerű isten irányítja a világot (mint ahogy a kereszténység hiszi...).

- Nem azért érdekel a vallás, mert a Menyországba vagy tudom is én hova akarok jutni. Nem a halál utáni események érdekelnek. Inkább amolyan ösvényt szeretnék találni, ami mindig a jó úton tart. Egy kapaszkodót. Tehát nem feltétlenül az Istenem megtalálása a cél, inkább a vallás/hit.

Hirtelen ezek a dolgok jutottak eszembe, de ha értelmes válaszokat is kapok a sok lehurrogás mellett, akkor majd még írok ha eszembe jut valami...

2021. febr. 10. 23:57
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
53%
4. teljesen mindegy milyen nemű vagy, minden élet értékes, bár ez nem egy népszerű szemlélet, meg hát le kell pontozni mert egó bácsi megparancsolja :/
2021. febr. 11. 13:09
 32/34 anonim ***** válasza:
100%

Én a rasztafariánus vallást tudnám javasolni. Én is most kezdtem el ismerkedni vele ateistaként, a szép az benne, hogy a modern változatában nincsenek dogmák, szabályok, amiket minden áron be kell tartanod, nem szolgálsz senkit, csak önmagad és a "lelked", szóval olyat cselekszel, amitől hűnek érzed magad önmagadhoz.

Igazából az emberek vonzanak legjobban a raszta közösségekből, rengeteg a pozitív energia és a különböző világnézet, de mégis meg van az az "egyek vagyunk" érzés.

Nem tervezek közéjük tartozni, de mindenképp meg akarom ismerni őket amennyire csak lehet.

Covid után első dolgom lesz meglátogatni a fesztiválokat. :D

2021. febr. 11. 19:20
 33/34 anonim ***** válasza:
47%

(13-as vagyok)

"igazából leszarom :D

Én tudom hogy jó ember vagyok, jót teszek másokkal, de a saját életemben én vagyok a legfontosabb, elvégre ha csak annyi az élet amennyit most látok belőle, és nincs lélekvándorlás meg menyország, akkor most kell úgy tennem ahogy nekem jó. És ez még mindig nem azt jelenti hogy leszarok másokat"

Figyelj csak, Kedves Kerdezo,

Az ilyen netes kommunikacioban nem ismerjuk egymast, de azt eszrevetted bizonyara, hogy vannak koztunk, akik idosebbek is vagyunk, sok mindenben szakemberek is vagyunk. Raszantunk az eletunkbol 20 plusz percet, hogy elgondolkozzunk a problemadon, mivel segitseget kersz. Pedig mas dolgunk is lenne. Tedd meg azt, hogy megtisztelsz minket legalabb azzal, hogy emberi hangon beszelsz velunk es rolunk.

Ha mas stilusban irtal volna, biztos lettek volna koztunk, akik akár szétszálaztuk volna a felsorolt elkepzeleseidet, egy-egy vallas szempontjabol.

Majd ha idosebb es erettebb leszel, meg fogod erteni, hogy a vallas nem bizsu, amit felveszel. Eljutsz olyan eletszakaszba, amikor hiaba magadbol akarod kihozni a legjobbat, nem tudod. Amikor megerted, hogy sajnos nem mindenki azt kapja, amit megerdemel. Akkor megerted majd, hogy mi a gondviselesbe vetett hit, es hogy az emberek tudjak egymas szenvedeset enyhiteni. Akkor fogod elkezdeni felfogni, mire jo a vallas es a hit.

Addig nyugodtan keresgess, vannak ilyenek, mint te, akik a szemelyiseguket akarjak kifejezni egy vallassal. Ez egy fazis, hajra.

2021. febr. 11. 23:48
 34/34 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

[link]

Konfucius tanait ismerd meg

Illetve a filozofiakat (ogorog elsosorban)

amugy a buddhizmus legfobb agai nem ugy gondolkodnak ahogy irtad hogy "minden dologban van egy isten"

leginkabb nem is foglalkozik istennel, ahogy lelekkel sem

vagyis talalhatsz olyan agazatot ami igazan hozzad illo

a taoizmus szinten ilyesmi de mig buddhista kozosseget lelhetsz olyant ahol hasonloan gomdolkodnak addig taoistat aligha...

igy onmagadnak kell jarnod az Uton (Tao)

Konfiucius filozofiaja ilyen, tehat mondjuk ugy "foldhoz" "emberhez" "mindennapokhoz" -"-ragadt"

ami talan leginkabb "tamasztek" lehetne szamodra, segitene hogy Erenyesebb, erkolcsosebb legyel mellozve "misztikus/spiritualis" dolgokat

2021. febr. 13. 15:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!