Ezek alapján melyik vallás esik a legközelebb hozzám?
Mielőtt félreértenétek, nem akarok mindenáron és fanatikusan egy valláshoz tartozni, de azért szeretek képben lenni önmagammal. Elvesztem a rengeteg vallás és azok alfajai között miközben olvasgattam, ezért úgy döntöttem inkább megkérdezem azoktól akik jobban benne vannak a témában, hogy az én világmeglátásomhoz melyik vallás áll a legközelebb?
- Nem hiszek a gonoszban. Szerintem minden ember jónak születik, csak a körülményei, a környezete viszik el rossz irányba. Pokolban sem hiszek, meg abban hogy Isten megbüntet.
- Hiszek abban, hogy halálunk után a lelkünk egy új testbe vándorol, egészen addig ameddig át nem éltünk minden létező életformát.
- Nem szeretnék olyan valláshoz tartozni ahol a szolgálatra nagy hangsúlyt fektetnek. A szabad akaratban hiszek. Az egyéni önmegvalósításban.
- Olyat se szeretnék követni ahol az élet adta jó dolgoktól is meg kéne szabadulnunk mint pl. finom ételek, szerelem, szex, az egyetlen amiről le tudnék mondani azok a dolgok amik kényelmessé teszik az életünket, a pénz, a luxus.
- Hiszek a karmában. Azt kapod az életben amit adsz. Se többet, se kevesebbet.
- Az egyenjogúságban hiszek. Az én világmeglátásomban nincs rasszizmus, homofóbia, szexizmus, egyéb hasonló baromság.
- Az állatokat és a természetet is tisztelem.
- Nem hiszem azt, hogy minden tárgyban van egy isten (mint ahogy a buddhizmusban van...) de abban sem hogy egy emberszerű isten irányítja a világot (mint ahogy a kereszténység hiszi...).
- Nem azért érdekel a vallás, mert a Menyországba vagy tudom is én hova akarok jutni. Nem a halál utáni események érdekelnek. Inkább amolyan ösvényt szeretnék találni, ami mindig a jó úton tart. Egy kapaszkodót. Tehát nem feltétlenül az Istenem megtalálása a cél, inkább a vallás/hit.
Hirtelen ezek a dolgok jutottak eszembe, de ha értelmes válaszokat is kapok a sok lehurrogás mellett, akkor majd még írok ha eszembe jut valami...
#9 ne legyél már ilyen szigorú a kérdező nem a saját vallásából akar kilépni direkt írta hogy "ösvenykereső"
Nem ösvényen jár sőt azt is írta hajlandó engedni például az egyik legdurvabb akadajbol a reinkarnációból a felsoroltjai közül. Ahhoz képest ami a vallások szabályai tök nem konkrét dolgok vannak megadva tág értelmezéseket hozott. Azt látom Isten dolgozik valakiben szóval nem kell visszalökni materialisták kezébe...
Olyan nincs, amiben mindez egyutt van meg, amikben te hiszel.
A vallásokra azért van szukség, hogy kozosségben élhesse meg a hitét az ember.
Ahogy olvaslak, neked ilyenre nincs szukséged. A fogyasztói társadalom ideális gyermeke vagy, "én, én, én, ami énhozzám illik, a legjobbat akarom kihozni magamból Tojok arra hogy mi van a vallásokban, Én megszeretném találni azt, amelyik a leginkább illik hozzám, nem fogok agyf.szt kapni ha nem lesz ilyen, csak érdekes lenne. Nem akarok igazodni a vallások hülyeségeihez, önmagam akarok lenni és önmagamból a legjobbat kihozni. Csak az élvezetekrol ne kelljen lemondani, és ne kelljen másokat szolgálni."
A vallás nem alapozókrém, amit magadhoz próbálgatsz. Nem a noi magazinok reklámjait nézegeted. Nem identitásjelzo stílus. Pont az a lényege, hogy legalább valamennyire te igazodsz, nem pedig a vallás tesz szívességet neked azzal, hogy oda vezet az útmutatásaival, ahova te szeretnél menni.
Amit felsoroltál, abban nyugodtan hihetsz. Ahhoz nem kell vallás. Komolyan mondom. Nem bántásból.
Vallásokra azért van szükség, hogy megtalald Istent
Én egyébként értem mit írsz én megszenvedtem az útkeresés bizonytalanságát és nehéz volt legyőzni az egot. Ragaszkodtam ahhoz amit gondoltam
Ezt írod
"Olyan nincs, amiben mindez egyutt van meg, amikben te hiszel."
Hogyne lenne...
neked írom kérdező: mind benne van úgy hívják Isten.
Ti pedig tényleg hagyjátok abba első lépésnél miért jó gáncsolni?
15.
Igen, igazad van, de Te az istenhitrol beszelsz.
A hit meg a vallás, az két kulonbozo dolog. O a vallást kérdezi.
Azt tudja, hogy miben hisz.
A vallas, az mar egy emberek altal letrehozott rendszer, doktrinakkal, tanokkal, kidolgozott liturgiaval, ritualekkal, altalaban tortenelmi es kulturalis hatterrel, moralis eloirasokkal. Van, akinel a ketto egybeesik, mondjuk elobb volt vallasos, es azon belul talalta meg a hitét. De nem ugyanaz.
Es ha valaki mar megtalalta Istent, akkor a vallasgyakorlasnak sokfele funkcioja van (csak nem akartam volna belemenni).
16+
Lehet, hogy a kerdezo csak sikeruletlenul fogalmazott, de ugy ereztem, hogy a "szekularizalt, individualista tarsadalomban szocializalodott ember vallast keres" c. abszurd jelenetrol van szo.
Nem gancsolni akartam. Tenyleg kivanom, hogy talalja meg, amit keres.
"Ezek alapján melyik vallás esik a legközelebb hozzám?" "Nem akarok igazodni a vallások hülyeségeihez, önmagam akarok lenni és önmagamból a legjobbat kihozni." Kedves Kérdező, hozzád legközeolebb a narcisztikus egoizmus nevű, igen elterjedt vallás áll.
Szép napot!
Először nézd meg melyik vallás engedi azt a szexualitást amit követsz. Akkor már nagyon kevés marad vagy lehet egyik sem, azaz majdnem mindegyik vallásnak van véleménye, tanítása a szexualitásról és leginkább szabályozza azt.
A jó ösvényhez legkiterjedtebb példákat mégiscsak a Bibliában találsz, ajánlom a Példabeszédek könyvét,
Salamon bolcsességéhez tartozik, és mint tudjuk Salamon nem korlátozta szexualitását legalábbis a feleségek számában.
Ohh te jó isten... :)
Szóval nárcisztikus vagyok mert a saját életemben az a legfontosabb, hogy én boldog legyek? Felőlem... :) De akkor ezentúl a nárcisztikus jelzőt pozitív jelzőként fogom nézni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!