Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Az alábbiak alapján melyik...

Az alábbiak alapján melyik vallás vagy irányzat áll hozzam a legközelebb?

Figyelt kérdés

Sokat gondolkodom az élet értelmén,

Hiszek abban hogy a lelek testből testbe vándorol miközben minden élet egy küldetés és ebben kell helytállni. Ugyanakkor vannak segítő és irányító külső erők amik akar be is avatkozhaznak az életbe pl hirtelen betegség vagy halál.

Így szerintem az életben az elsődleges feladatunk hogy a lehetőségeinket amikkel születtünk az adott helyzetben maximálisan kihasználjuk illetve tapasztalatot gyújtsunk hogy később egy következő szintre jussunk.

Ezen kívül kb semmiről nincs konkrét elképzelésem vagy álláspontom.

Fiatal vagyok meg és felek is attól hogy gyorsan elszáll az élet és hogy igazából nincs is értelme mert darwinizmus.

Szerintetek engem hova kell sorolni? Gondolom buddhizmus egyik ága lehet.

2018. febr. 28. 17:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Akár Jézus (kereszténység, Biblia).

Megszentelődés végén egy isteni szintre jutsz a szeretet tekintetében.

2018. febr. 28. 17:41
 2/6 Mansour ***** válasza:
100%

A buddhizmusba és a hinduizmusba is beleférnek ezek az elképzelések, de ennyitől még nem vagy se buddhista, se hindu :)

Arról meg főleg nem beszélhetünk, hogy ezeknek valamelyik konkrét ágához közelebb állnál, mert amiket leírsz, azok csak elnagyolt általánosságok.

Javaslom, hogy tanulmányozd behatóbban a buddhizmust és a hinduizmust, de akár a kereszténységet is, nem fog megártani!

Ha az életet többre tartod az anyagi dolgoknál, akkor mindenképpen érdemes ilyen irányban tájékozódnod.

2018. febr. 28. 17:43
 3/6 anonim ***** válasza:

Ez inkább jézusi, mint Buddhista!

Annyit azért, hogy viszont aki újjászületik a Szentlélek által, akkor annak már nem kell többször leszületnie a földre.

2018. febr. 28. 21:18
 4/6 anonim ***** válasza:

Miért akarsz bárhova isntartozni? Alakíts ki önmagadnak vallást ha szeretnél, jobb mint másokat követni.

A tapasztalás vágya egyébként a Bal-Kéz útján lévő vallásokra jellemző (Left-Hand Path).

2018. márc. 1. 13:18
 5/6 anonim ***** válasza:

Üdv!

Amit írtál az erősen reinkarnáció.

Nem tudok róla, hogy bármely "hivatalos" keresztény azaz Jézus tanításait követő egyház a leírásod szerinti többszöri újjászületés tanát vallaná. Jellemzően épp az ellenkezőjét, amit a judeó gyökerekre vezetnek vissza.

Irányzat annyi van ahány ember elengedi a fantáziáját. Egyes magukat gnosztikusnak vallók hasonló dolgokat kapcsolnak manapság Jézushoz, de a teológia tudománya a gnoszticizmust is másképp írja le. (félreértés ne essék, nem ítélkezem abban a kérdésben, hogy Jézus hidi volt-e)

Én leginkább a hinduizmussal ismerkednék a helyedben. Keress rá Bakos Attila előadásaira a TECSŐ-vön.

Szerintem sorold magad a keresők közé és tartsd meg nyitottságodat, józanságodat és érzékenységedet az élet mindennapi válaszainak észrevételére. Az élet értelmét ezekből alakítod ki magad számára.

Az élet értelme nem azon múlik, hogy darwinizmus vagy nem.

2018. márc. 1. 16:26
 6/6 anonim ***** válasza:
ez rendkívül messze áll a buddhizmustól, talán valamelyik new age irányzathoz áll legközelebb ami egyes buddhizmusra is jellemző elemeket integrált, de magától a buddhizmustól nagyon távol áll
2018. márc. 1. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!