Van élet a halál után? Hisztek a természetfeletti jelenségekben?
Szerintem nincsen természet feletti, a természet olyan terjedelmes, hogy minden benne van, és minden benne megy végbe, rajta kívül nem létezik semmi.
A halál majdnem mindent tönkre tesz, csak éppen a tudat, vagy amit a vallások léleknek neveznek, marad meg. A tudat vagy lélek miután felocsúdott a halállal járó tapasztalatok okozta megrázkódásból, belátja, hogy még nem fejezte be munkáját, akkor gondoskodik az újjászületésről, egy új testben, új személyiséggel, új lehetőséggel, de régi hajlamaival azok lesznek az eszközei, hogy munkáját befejezze.
A halhatatlanság nem a halál után kezdődik. Az van. (vagy nincs) Csak nézőpont kérdése az egész. Én így látom a dolgot:
A testem meghal majd. Az egóm is. De a szellemem, ami Istentől ered, az szabad és örökké él. Egyesek szerint reinkarnálódik. Mások szerint azonnal a mennybe vagy a pokolba kerül. Én a Biblia alapján abban hiszek, hogy az Úrban pihen majd a lélek (vagyis visszatér a teremtőjéhez)de mennyországban nem hiszek. Vagyis a menny és a pokol egy lelki állapot. (bár szerintem a pokol itt van a földön. )
Kísértetekben nem hiszek, de tény, hogy vannak dolgok, emberek akik jó vagy rossz szellemiséggel bírnak. Spirituális vagyok, de a túl sok ezotéria elcsaphatja az ember spirituális "gyomrát".
Freya
Igen és hiszek.
Engem felvilágosítottak és a túlvilágról küldtek vissza, hogy hirdessem a természetfelettit (Ennek egy része a Bibliában is le van írva - nézz utána).
A nagy természetfelelős megalkotta a Földet, a csillagokat és az - embert. Az orrán keresztül a saját lelkét lehelte bele és azt adta parancsba, hogy sokasodjál és szaporodjál. Hát szaporodtunk. Eleinte azt mondta, hogy az életed legyen 365 - 969 év, később 120 év. És utána bevégeztetett, a porból lett testnek. A lélek azonban visszatér a nagy természetfelelőshöz. Megnézi, hogy rendesen le lett-e finomítva, amit az életviteledből állapít meg. Ha nem akkor visszaküld a Földre és másik testben leszületsz. Ez mindaddig tart amíg a lelked teljesen megtisztul (erre a számmisztikában találsz leírásokat).
Ha megtisztulva kerülsz vissza hozzá, akkor jön a mennyország, ahol a lelked gyönyörök között örök életű lesz. Ha nem tisztul meg, akkor a pokolba kerülsz és a tisztítótűz elvégzi azt, amit az emberi formában nem tudtál megvalósítani. Ezek már a harmadik szférában vannak és engem az elsőből küldtek vissza, finomodni és tisztulni.
Ajánlom mindenki figyelmébe Kenneth E. Hagin: Testen kívüli élmény című prédikációját.
Kenneth Hagin egy világhirű pünkösdi-karizmatikus tanitó, lelkész volt, aki Istennek szentelte az életét, miután 17 évesen egy este alatt háromszor állt meg a szive, és mindháromszor a pokol felé kezdett süllyedni.
Íme a történet: [link]
Tudna nekem valaki küldeni linket, ahonnan letölthetném Dannion Brinkley: Megmentőm a Fény és A békét adó fény?
De nem filmben akarom letölteni, hanem könyvben, de valahogy nem találom.
Bocsika, hogy ideírtam, de emiatt nem akartam új kérdést nyitni, itt meg már úgyis szóba jöttek ezek a dolgok. Légyszi, küldjetek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!