Miért vált ennyire divattá a 21. században a 'Van élet
a halál után? ' filozófiai kérdés?
Figyelt kérdés
2011. jan. 29. 17:18
1/7 anonim válasza:
Szerintem inkább az a kérdés kezd divattá válni, hogy van-e élet a halál előtt? Tudniillik ez aktuálisabb a legtöbbünknek, akik reggeltől estig robotolunk, mint a duracell nyuszi, aztán megint és még mindig nem látjuk az eredményét, mert épp csak annyira telik, amennyiből tovább robotolhatunk.
2011. jan. 29. 17:32
2/7 anonim válasza:
talán azért, mert az emberekben kezd mocorogni valami, valami más, ami esetleg túl van a fizikai megjelenésen(azon, amit a szem lát), valami több, mint ami elsőre látszik.
üdv
26/F
LastOne.Left
2011. jan. 29. 19:16
3/7 anonim válasza:
sztem meg ez minden korban foglalkoztatta az embereket (lásd: vallások létrejötte), nem tudom miért kötöd ezt a jelenséget csakis a 21. századhoz?
2011. jan. 30. 00:09
4/7 anonim válasza:
Azért, mert az előző századokban az embereknek erről nem lehetett önálló véleménye. A Biblia határozta meg, hogy mi nincs és mi van, aki esetleg más véleményen volt, az bűnösnek lett kikiáltva.
Egy ideig el lehet nyomni az emberi természet természetes kíváncsiságát, de nem örökké.
2011. jan. 30. 11:54
5/7 anonim válasza:
utolsó: amit írtál úgy hülyeség ahogy van!
Az ókorral pl. mi van? Vagy a középkorból Erasmus, a reformátorok, vagy az Európán kívüli világ? Ázsia, Amerika? Na?
2011. jan. 30. 12:31
6/7 anonim válasza:
12:31
Azt írtam: "az előző századokban", ez nyilván nem az ókort jelenti. Másrészt a kérdező valószínűleg Európára gondolt és Amerikára gondolt, mert itt lett "divattá" ez a filozófiai kérdés.
2011. jan. 30. 13:06
7/7 anonim válasza:
Azért mert meggyengültek a vallások, egyre több mindent magyaráznak meg a tudósok, egyre több mindenre derül fény ami azt bizonyítja, hogy nincs túlvilág nincs lélek, és emiatt az emberek elkezdenek kételkedni. Eddig könnyű volt mert az emberek "tudták", hogy vár rájuk a túlvilág, most már csak hinni próbálnak benne, hogy nem fölösleges létezniük. Amit sok áltudományos pénzhajhász suttyó ki is használ, az emberek hülyítésére, és persze jó kis zsé leakasztására.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!