Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tanacsolsz??

Mit tanacsolsz??

Figyelt kérdés
1999.December 18án születtem. 21 éves vagyok, nagy mama nagy papa és anyummal élek! Apamekat nem nagyon ismerem, mert kicsi voltam mikor el váltak. ! Vallásos család vagyunk Katolikusak. Én sajna rokkant vagyok látás sérült egyik szemem teljesen vak, a másik is -16 dioprtrias de erre látok 40%ot. Emellet mindkét fülemben hallás készülék van,! Magas vérnyomás! D csoportos rokkant vagyok, fogyatékosság támogatás látásomra kapok, van kőz gyogyom is, utazási MÁK kartyam, és dolgozok 4 órát mellete havonta így 170 ezer a jövedelmem , egyedül nem tudnék élni nem anyagi gondok miatt hanem vannak dolgok mibe segítséget igénylek! De anyamekkal az a bajom meg van szabva hogy hova mehetek, kivel beszélhetek és hogy hány órára érjek haza mint valami gyereket úgy kezelnek beszéltem már velük de hiába . Mit tegyek, ?
2020. dec. 20. 18:28
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Boldog születésnapot utólag is.
2020. dec. 20. 18:29
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen.
2020. dec. 20. 18:31
 3/14 anonim ***** válasza:
73%
Valószínű szeretetből bánnak veled kicsit gyerekként, próbáld megbeszélni velük, hogy nagyobb szabadságra vágysz. Ha nehezen is, de szép lassan biztos menni fog.
2020. dec. 20. 18:31
 4/14 anonim ***** válasza:

Miben korlátoznak? Mi utal arra, hogy gyereknek néznek?

Amúgy ja, boldog születésnapot! Az enyém kicsit távolabb van...

2020. dec. 20. 18:36
 5/14 anonim ***** válasza:

4

" meg van szabva hogy hova mehetek, kivel beszélhetek és hogy hány órára érjek haza"

Ez neked nem elég?

2020. dec. 20. 19:00
 6/14 anonim ***** válasza:
Költözz, ha tudsz!
2020. dec. 20. 19:01
 7/14 anonim ***** válasza:

#6 "egyedül nem tudnék élni nem anyagi gondok miatt hanem vannak dolgok mibe segítséget igénylek! "

Milyen dolgokban kell segítség amúgy?

Milyen következménye van, ha megszeged a szabályokat?

Mit dolgozol?

2020. dec. 20. 19:07
 8/14 anonim ***** válasza:

Mi lenne, ha megkérnéd őket, hogy fejtsék ki részletesen, milyen okokból korlátoznak ennyire, és próbálnád megérteni az ő szemszögükből a helyzetet, aztán szelíden és tisztelettudóan elmondani a saját álláspontodat is, hogy neked ez a helyzet miért fáj, miért nem jó ez így neked. Hátha az, hogy te hajlandó vagy az ő nézőpontjukat végighallgatni és megérteni, az segít nekik is, hogy téged jobban meghallgassanak.

Lehet, hogy a megoldás tervszerűen, apránként, lépésről lépésre megy. Kidolgoztok egy "menetrendet" a közbülső állomásokkal. Ők engednek valamennyit a szigorból, aztán ha megtapasztalják, hogy nem lett belőle semmi baj, egy idő múlva többet engednek, míg ki nem alakul egy számodra is megfelelő állapot.

Amúgy miért a vallás rovatban tetted fel ezt a kérdést? Nem nagyon értem, mi köze ennek a valláshoz.

üdv Stefán

2020. dec. 20. 19:39
 9/14 anonim ***** válasza:
0%

Takarítani és mosogatni kell neki.Az anyja dolgozik a nagyszülők idősek.Ő meg rokkant

Elvárják tőle, hogy segítsen a házimunkában.

Jól leosztották nem rég egy másik rovatban

2020. dec. 20. 19:55
 10/14 anonim ***** válasza:

Boldog születésnapot :)

Próbálj velük beszélni, de ha az én gyerekem lennél, ugyanígy féltenélek.

2020. dec. 20. 20:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!