Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tanácsolsz?

Mit tanácsolsz?

Figyelt kérdés
Gyermek korom óta hívő vagyok református, 22 éves vagyok, eddig csak tanultam most pedig dolgozom, soha egy buliba nem vettem részt pedig egyszer vagyok fiatal, kicsit úgy gondolom élni kellene, de felek hogy pokolba jutok... mit tegyek? Kicsit szórakozni kellene, csajozni..... ezért nem jutok pokolba ugye?
2020. dec. 7. 20:48
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ezért talán nem. De szerintem te csak viccelsz most.
2020. dec. 7. 20:49
 2/10 anonim ***** válasza:

Nem tudom te ugyanaz az ember vagy-e, de 11-es és 14-es válaszok az enyém:

https://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__..

2020. dec. 7. 21:03
 3/10 anonim ***** válasza:
7%

"kicsit szórakozni kellene, csajozni..... ezért nem jutok pokolba ugye?"

Érdekes dolgokat írsz, ami ellentmondásos. "hívő vagyok református,"

Nem Te vagy az első aki ilyen kérdést ír ki. Ha valaki "hivő", vagy is keresztény életet él, mert ismeri Istent a szándékát.

Egy kicsit elkeserítő mikor valaki hívőnek meg kereszténynek nevezi magát, miközben világi életet él, és a világ szerint gondolkodik.

A Te esetedben is csak az van mint sok másban, hogy elhiszed Isten létezését, Jézus messiási mivoltját. Azonban ez még nem tesz senkit kereszténnyé.

(Jakab 2:19, 20) 19 Ugye hiszed, hogy egy Isten van? Jól teszed. Csakhogy a démonok is hiszik, és rettegnek. 20 De akarod-e tudni, ó, te balga ember, hogy a hitnek tettek nélkül semmi haszna?

A "csajozás", játék mások érzelmeivel, és megnem engedett nemi élet is párosul hozzá, amit Isten kizárólag Házastársaknak engedélyez.

Akik pedig ezt teszik, kimerítik a paráznaság fogalmát, amiért halál büntetés jár.

A pokol pedig az ember sirgödre, ahova eltemetik. Isten nem hozott semmilyen ilyen aljas helyet létre.

2020. dec. 7. 21:17
 4/10 anonim ***** válasza:
64%

"A "csajozás", játék mások érzelmeivel, és megnem engedett nemi élet is párosul hozzá, amit Isten kizárólag Házastársaknak engedélyez."

Miért olyan egyértelmű neked, hogy aki csajozik, az játszik mások érzelmeivel? Meg amúgy ki mondta neked, hogy a csajozás nemi élettel jár? Úgy is lehet csajozni, hogy nem fekszel össze senkivel. Ez nem velejárója a dolognak.

"Akik pedig ezt teszik, kimerítik a paráznaság fogalmát, amiért halál büntetés jár."

Újszövetségben nincs halálbüntetés. Másrészt a csajozás nem egyenlő a paráznasággal.

"A pokol pedig az ember sirgödre, ahova eltemetik. Isten nem hozott semmilyen ilyen aljas helyet létre."

Akkor ezt most támaszd nekem alá bibliai versekkel.

2020. dec. 7. 21:40
 5/10 anonim ***** válasza:
92%
Na ezt nevezik valláskárosultságnak...
2020. dec. 7. 22:08
 6/10 anonim ***** válasza:
Udvarolni nem paráznaság. Inkább tedd azt, mint otthon ücsörögj a ketrecben.
2020. dec. 7. 22:49
 7/10 anonim ***** válasza:
8%

Pokol

Meghatározás: Egyes fordítások ugyanezekben a versekben a „sír”, „holtak országa” és ehhez hasonló kifejezésekkel élnek.

A héber se’ólʹ és az ennek megfelelő görög haiʹdész szó az elhunyt emberiség közös sírjára vonatkoznak;

Sajnos a hitehagyás bekövetkezése miatt a magukat keresztényeknek nevezők, keverték a pogányok tanításával, ami szerint tüzes kínok között szenvednek a halottak. Ugyan ezt tették Jézus születés napjával, és sok más nem keresztény oktatással, és szavakkal.

A halottak nem tudnak semmit, nincs érzelem szeretet fájdalom.

Isten az élet megvonását hozta büntetésű az ember számára.

A Bibliában a Tűz kifejezés az örök megsemmisülést jelenti, azt a halált amiből nincs újra élet lehetősége. Tehát feltámadás nélküli halál.

2020. dec. 7. 23:52
 8/10 anonim ***** válasza:
0%

4

(Ezékiel 18:4) . . .Amely lélek vétkezik, az hal meg.

A "lélek" nem halhatatlan, vagy is a lélek maga az élőlény, akár emberről akár állatról beszélünk

(Prédikátor 9:5, 6) 5 Mert az élők tudják, hogy meghalnak, de a halottak semmit sem tudnak, és nincs több jutalmuk, mert teljesen elfelejtik őket. 6 Többé nem éreznek szeretetet, gyűlöletet és féltékenységet, és többé nem vesznek részt semmiben sem, ami a nap alatt történik.

(Prédikátor 9:10) 10 Mindazt, amit megtehetsz, tedd meg teljes erődből, mert a sírban, ahová mész, nincs munka, tervezés, ismeret vagy bölcsesség.

(Prédikátor 3:19, 20) . . .. Úgyhogy az ember nem áll felette az állatnak, hisz minden hiábavalóság. 20 Mindegyik ugyanarra a helyre megy. Mindegyik a porból lett, és mindegyik a porba tér vissza.

Isten soha nem hozott létre ilyen helyet, és élőlényeket semmilyen kínzásnak nem veti alá. A halál a büntetése a vétkezőnek, és Sátán sem fog a tűzben égni, hanem el lesz pusztítva. Isten az életet ajándékba adta, és az ajándékot vissza veszi, nem pedig gyötréssel kezeli.

2020. dec. 8. 00:01
 9/10 anonim ***** válasza:

A pokol a Bibliában sosem egy gödör, vagy egy barlang. Mindig szellemi helyet jelöl, ahol igenis kínzás megy végbe a Biblia szerint.

A lélek a teremtésnél jelenik meg először, ahol úgy definiálódik, hogy a lélek maga Isten lehelete, és az Isten lehelete bennünk az élet. Ha Isten örökkévaló, akkor alapjában a Tőle származó élet is az.

Egyébként maga a "lélek" szó nagyon is tág jelentéskörrel rendelkezik, lásd pl. a "lélekszám" szavunkat. Nyilván nem azt jelenti, hogy hány lélek van jelen, hanem hogy hány fő, ez csak egy ilyen metaforikus értelem. Tehát a lélek nem mindig szó szerint magát a lelket jelenti, hanem úgy egyáltalán egy főt, egy embert.

Ezért is butaság az, amit itt leírtál.

2020. dec. 8. 11:38
 10/10 anonim ***** válasza:

Ha a lélek Isten lehelete, hogyan tud vétkezni?

(Ezékiel 18:4) . . .Amely lélek vétkezik, az hal meg.

Isten szelleme vagy lehelete az éltető erő, amivel az élőlényt létezésre indítja. Tehát adott egy lélek ami élettelen, és Isten ezzel az erővel teszi képessé, hogy élő legyen a lélek, az az maga a test amit megformált.

Elindítva a szervek mozgását. Az embert a szervei mozgása tartja életben, amit ez a kis szikra indított el.

Egy halottat akit megfosztottak az élettől, nem lehet megkínozni, mert nincsenek érzelmei gondolatai, stb.

Az emberi testbe nem egy láthatatlan másik élőlényt helyezett ami életben tartja a testet.

Isten nem hozott létre ilyen kín helyet, és a halált, vagy is az élet megvonását nevezte meg büntetésnek.

2020. dec. 8. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!