Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tanácsolsz? Köszönöm...

Mit tanácsolsz? Köszönöm válaszod,

Figyelt kérdés
Sziasztok, gyermek korom óta látás hallás sérült vagyok, egyik szememre már sajnos vak, másikra látok 0,4-et, -17es lencsém van, retinám teljesen elvékonyodott, emelett mindkét fülemben hallókészülék van, magas a vérnyomásom, miután be fejeztem a sulit le vagyok százalékolva , mellete dolgozok 5 órát, havi 175 ezer a jövedelmem, anyukámmal élek és anyai mamám, anyai papámmal. Hívők vagyunk, reformátusok, én 20 éves vagyok, és még szűz , de hát ilyen állapotban örülök hogy haza érek a munkából meg magam után elvégezem amit kell, meg segítek mamáéknak, én alkalmatlan vagyok házassági életre de Isten csak arra korlátozta a szexet, akkor most mit tegyek? Egyre jobban vágyom már testi kapcsolatra 21 éves leszek jövő hónapban. Én gyermek vállalás és házasságra ennyi bajjal alkalmatlan vagyok, akkor maradjak örökre szűz szerintem ezt Isten se így fogja fel.
2020. dec. 6. 15:38
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
66%
Nagyon sokan vannak, akik testi fogyatékosan is találnak társat. Mi a kérdés?
2020. dec. 6. 16:05
 2/15 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem azt kell eldöntened, hogy valóban vallásos vagy-e, valóban hívő, vagy csak megszokásból, hagyományból követed azt, amit a családodtól láttál.

Ha valóban tartani akarod a vallásodat, akkor annak az egyik parancsa az, hogy nincs szex házasságon kívül, és akkor ezt el is kell fogadnod, mert az ember nem válogat egy vallásból: vagy követi, vagy nem. Olyan nincs, hogy csak azt követem belőle, ami nekem megfelel. Akkor az már nem AZ a vallás.

Ha valójában nem hiszel benne, akkor meg miért foglalkozol vele?

Amúgy, ha hívő vagy, és vallásos, akkor is van számodra megoldás. Keresel egy olyan férfit, aki nem akar gyereket. Ha képes vagy arra, hogy a nagyszüleidnek elvégezd a házimunkát, meg dolgozni járj, akkor ha találsz egy normális, nem a múlt századból itt ragadt férfit, aki megérti, hogy a házasság az szövetséget és munkamegosztást jelent két ember között, akkor ketten megosztva a háztartási teendőket, még könnyebb is lesz neked, és ha találsz olyat, akivel boldog vagy, és jó az életed, az hatalmas változást fog jelenteni neked: lesz egy normális, élhető jövőd, és nem csak tengődsz otthon, és ehhez nem kell a vallásodat is feladnod.

Én ezt a megoldást javasolnám.

2020. dec. 6. 16:10
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Azzal van baj, hogy elkönyvelted magad házasságra alkalmatlannak és ezzel már be is programoztad magad. Játssz el a gondolattal, mi van ha mégsem?
2020. dec. 6. 16:35
 4/15 anonim ***** válasza:
23%
Isten a csecsemoknek sem kegyelmezett neked sem fog
2020. dec. 6. 16:37
 5/15 anonim ***** válasza:
50%
Miért vagy alkalmatlan rá? Kérdésben látás és hallás problémáról írtál csak, esetleg gyermeked se születhet?
2020. dec. 6. 16:47
 6/15 szp72 ***** válasza:
81%
Számos keresztény él önmegtartóztatásban, pusztán csak azért, mert talált párt magának. Ha a felvázolt okokból nem találsz párt magadnak, akkor vajon mit akarsz? Mit fontolgatsz? Fizetett szex szolgáltatót? Nem érzed, hogy ez kissé méltóságon aluli? Egy igazán keresztény ember 100-szor lesz inkább örökre szűz, mint egy ilyen alantas kapcsolat részese.
2020. dec. 6. 17:00
 7/15 anonim ***** válasza:
100%
Hát igen, erről beszélek. A kérdező saját magát könyvelte el társas életre alkalmatlannak.
2020. dec. 6. 17:01
 8/15 anonim ***** válasza:
12%

Lépj ki kicsit a vallásból és a bioszférából. Ha van alkalmad tegyü fel szerelmeddel vagy valakivel alkalmilag is szexelni éld meg. Elmúlik a te fiatalságod is, ne azokra halgass akik kitombolták már maguk aztán vízet prédikálnak.

Ezt mindig a te életed... ne kösd az ebet a karóhoz és ha akarsz járj el szórakozni.

2020. dec. 6. 17:21
 9/15 anonim ***** válasza:
Tekints előre abba a világba, amit Isten ígért nekünk. Abba, ahol "nem mondja a lakos, hogy beteg vagyok". Isten országára, amit hamarosan megvalósít itt a földön.
2020. dec. 6. 17:25
 10/15 anonim ***** válasza:

#9 amibe max 10 ember vehet reszt mint anno noe idején

Sok szerencsét

2020. dec. 6. 17:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!