Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit tanácsolsz? Köszönöm...

Mit tanácsolsz? Köszönöm válaszod,

Figyelt kérdés
Sziasztok, gyermek korom óta látás hallás sérült vagyok, egyik szememre már sajnos vak, másikra látok 0,4-et, -17es lencsém van, retinám teljesen elvékonyodott, emelett mindkét fülemben hallókészülék van, magas a vérnyomásom, miután be fejeztem a sulit le vagyok százalékolva , mellete dolgozok 5 órát, havi 175 ezer a jövedelmem, anyukámmal élek és anyai mamám, anyai papámmal. Hívők vagyunk, reformátusok, én 20 éves vagyok, és még szűz , de hát ilyen állapotban örülök hogy haza érek a munkából meg magam után elvégezem amit kell, meg segítek mamáéknak, én alkalmatlan vagyok házassági életre de Isten csak arra korlátozta a szexet, akkor most mit tegyek? Egyre jobban vágyom már testi kapcsolatra 21 éves leszek jövő hónapban. Én gyermek vállalás és házasságra ennyi bajjal alkalmatlan vagyok, akkor maradjak örökre szűz szerintem ezt Isten se így fogja fel.
2020. dec. 6. 15:38
1 2
 11/15 szp72 ***** válasza:
#6 javítás: pusztán csak azért, mert NEM talált párt magának
2020. dec. 6. 17:35
 12/15 anonim ***** válasza:
#10 Éppenséggel a Biblia "egy nagy sokaság"-ról ír, akik bejutnak.
2020. dec. 6. 17:42
 13/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudom biztosan, de a legtöbb fogyatékos ember szerintem csak szintén fogyatékos társat talál magának. És talán jobb is ez, mert jobban meg tudják érteni egymást. Erre kész lennél-e?

Igen, Isten a házasságra korlátozta a szexet, de messze nem a szex a házasság lényege. Igen, nehéz lehet önmegtartóztatásabn élni valakinek, akiben erős a szexuális vágy. A házasság is egy kegyelmi ajándék Istentől azoknak, akiknek az való, és az együdülálló lét is egy kegyelmi ajándék Istentől azoknak, akiknek az való. Ha házas is leszel majd, most örülj egyelőre az egyedülállóság ajándékának! Nem tudom, hogy te olyan vagy-e, akinek jó választás a házasság. De ha úgy gondolod, hogy jobb neked házasnak lenni, akkor imádkozz Istenhez, és tegyél lépéseket ez irányban, kezdjél társat keresni, és ne a fogyatékosságaidra figyelj, hanem az erősségeidre. Pl. már két erősséged kiderült a kérdésedből, hogy hiszel Istenben, és engedelmeskedni is akarsz neki (nem akarsz házasság néküli szexet). Ezek erősségek, de még biztos van több erősséged is. Ne gondold, hogy a testileg egszséges embereknek felsőbbrendűek nálad, vagy nekik kevesebb fogyatékosságuk van nálad lelkileg. A lelki fogyatékosságok több problémát szülnek a házasságokban, mint a testiek. Nem vagy rosszabb senkinél.

A házasság szükségességének egyik jele lehet a túl erős szexuális vágy, bár ez 20 éves kor körül valószínűleg mindenkiben erős. Imádkozz tehát, és legyél az imában kitartó, legyél Jézus követésében kitartó, legyél bátor a barátkozásban, és akinek a keresztény értékrended fontosabb, mint a fizikai képességeid, az meg fog találni, és szeretni fog. Ha pedig nem a házasság Isten akarata, abból tudni fogod, hogy nemet mond a kérésedre valami módon. Egyedülállóként is lehet nagyon boldog és gyümölcsöző életed. Sok sikert!

üdv Stefán

2020. dec. 6. 19:23
 14/15 anonim ***** válasza:
Én azt tanácsolom, hogy bízz Istenben és abban, hogy tudsz élni Neki tetsző életet. Ha keresed, megtalálod.
2020. dec. 6. 20:46
 15/15 anonim ***** válasza:

Jézus soha nem kötötte a boldogságot a házassághoz, vagy a szexualitáshoz.

Ami nem azt jelenti, hogy akkor magányosnak kell lenni, vagy maradni.

Egy keresztény pedig csak az "úrban házasodik", ami azt jelenti, hogy egy hiten belül választ párt magának, és a házasság után él nemi életet, ellenben paráznaságot követ el, ami ítélet alá esik.

2020. dec. 6. 20:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!