Mit tanácsolsz nekem és a páromnak, Ausztriában, Németországban vagy Angliában próbáljunk szerencsét?
Én Anglia mellett döntöttem, de csak azért, mert angolul beszélek...
Azon kellene elgondolkodnotok, hol hol élnétek szívesebben. Szerintem anyagiakban hasonló mind a kettő. Viszont az emberek, mentalitás, körülmények másabbak...Tehát ezeket vessétek össze, hogy melyik illik hozzátok jobban, melyik szimpatikusabb. Talán még azért mondanám Angliát, mert az angol nyelv egy fokkal hasznosabb, mint a német, mondhatni alap....tehát jól jön, ha ezt tanuljátok meg mindketten.
Nemetorszagban nem olyan egyszerü alberletet kivenni.
3honap kereseti igazolas kell hozza.Itt lakas cegek vannak, nem olyan mint otthon.
6-os válaszoló vagyok. Én azóta kiköltöztem Londonba és nem értem, miért szólja le mindenki ennyire. Albérletet könnyen találtam, elég nagy a választék, és rengeteg van ahol nem kell referencia meg ilyen hülyeségek. Én is csak 2 hét depositot meg 2 hét rentet fizettem, és nagyon klassz, modern, tiszta, felszerelt házban lakok egy egyszemélyes szobában (ami másokhoz képest elég nagy), új bútorokkal. Heti 85 fontért. A központ pedig egy fél óta metróval szóval nem is vagyok az isten háta mögött.
Ami a nyelvi teszteket illeti...szerintem alap, hogy aki külföldön akar dolgozni, az még otthon legalább alapszinten megtanulja az adott ország nyelvét. (kb 3 hónap alatt meg lehet, de lehet még annyi se). Nem várják el, hogy angol nyelvű diplomamunkát készíts az elektronok ütköztetéséről...munkához szükséges alap kifejezéseket meg illik tudni, ha dolgozni akarsz.
A minimálbérből tényleg nem sokat lehet spórolni (mondjuk egy kicsit így is lehet), de aki akar, az hamar talál jobbat. És még minimálbérrel is teljesen más itt az életszínvonal, mert otthon nem csak spórolni nem tudsz, de mínuszra jössz ki minden hó végére...Itt meg legalább sosem kell aggódni, hogy meglesz e az albérletre való, vagy miből eszek holnap.
Egyébként ez a soha semmi se elég jó tipikusan magyar mentalitás...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!