Németesek! Mi igaz abból, hogy Németországban és Ausztriában más németet beszélnek?
Régebben jártam Németországban, de akkor még nem igazán tudtam németül, és minden összefolyt, így nem tudtam megítélni van-e különbség. Most ismét oda utaznék, és szeretném tudni, hogy igaz-e amit sokan mondanak, hogy más a Németországi német?
Ausztriában nagyon sokszor megfordulok, itt annyit tapasztaltam, hogy a falusi öregek és a bécsi fiatalok szóhasználata között azért van eltérés, de talán ez természetes. :P
Német fórumokon igazából nem tapasztaltam égbekiáltó különbségeket, ezért nem is értem, miért mondják, hogy annyira más...
Barátnőim már beparáztattak, hogy egy szót sem fogok érteni, amit azért kétlek.
Ja, és kihagytam, hogy München az úti cél, tehát nem is a világ vége. :P
Még Németországon belül is sokféle dialektus létezik, de tovább folytatva, Svájcnak is saját nyelvjárása van. Itt bővebben:
Köszi, akkor ha Bécsben megértetem magam, akkor máshol sincs para. :P
Nem vagyok irodalmi németre korlátozódva, de azért találkoztam osztrákokkal, akiknek hozzá kellett a beszédstílusához szokni, ahhoz, hogy megértsem őket. :S
Féltem, hogy Németországban szerencsétlenkedni fogok. ;)
Tirolban "jo'
Munchenben "ja"
Tajszolas.
Köszi!
A kíváncsiság egyszer biztosan elvisz engem észak németbe is, de addig úgyis gyakorlok annyit, de annyit, hogy lehet, rajtam se fog majd ki. :))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!