Németországban vagy Ausztriában jobb az életszínvonal?
A 2. valaszolo vagyok, es ha esetleg felreerthetö: Ausztriaban elek es az egykori (osztrak)szomszedom dolgozik evek ota Nemetorszagban, az itt elö csaladjaval csak havonta vagy ritkabban talalkozik.
Az utanam iro kommentjet erdekesnek talalom, mert ha megnezed pl. a Kik-es etiketteken, azok a termekek is olcsobbak Nemeto-ban, mint Ausztriaban, pedig a jövedelmek magasabbak Nemeto-ban. Ezt itt legalabbis a teveböl is ismerem, de egyeblent Nemeto-ban is dolgoztam korabban. Ausztriaban 800-1200 az atlagfizetes, jobb esetben 1500 euro a fizetes, Nemeto-ban 2000 eurohoz közeli, 2000 sem ritka (Ausztriaban ritkabb). Ha mar nemet nyelvterület, Svajcban a legjobb szerintem az eletszinvonal es a fizetesek is.
Ausztriarol annyit, hogy nagy az elteres nagyvaros es az Isten hata mögötti települesek között, mindkettöt megtapasztaltam, ott nincs semmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!