Németesek! Mi igaz abból, hogy Németországban és Ausztriában más németet beszélnek?
Figyelt kérdés
Régebben jártam Németországban, de akkor még nem igazán tudtam németül, és minden összefolyt, így nem tudtam megítélni van-e különbség. Most ismét oda utaznék, és szeretném tudni, hogy igaz-e amit sokan mondanak, hogy más a Németországi német?
Ausztriában nagyon sokszor megfordulok, itt annyit tapasztaltam, hogy a falusi öregek és a bécsi fiatalok szóhasználata között azért van eltérés, de talán ez természetes. :P
Német fórumokon igazából nem tapasztaltam égbekiáltó különbségeket, ezért nem is értem, miért mondják, hogy annyira más...
2011. jan. 9. 11:46
11/12 anonim válasza:
a hivatalos nyelvben elhanyagolható eltérésen vannak, a tájszólás egy másik világ. Aki nem beszéli vagy nem akarja az irodalmi németet (hochdeutsch) beszélni, azzal nehezebb dolgod lesz.
12/12 anonim válasza:
most olvasom, hogy Münchenbe mégy, a bajor egy külön világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!