Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » Milyen KATA forma való nekem?...

Milyen KATA forma való nekem? Mit tanácsolsz, kérlek komolysággal!

Figyelt kérdés

25 éves koromig normál cégeknél voltam alkalmazott teljes időben.

25 évesen elkezdtem web kamerázni, amivel jóval többet kerestem. Így ebben maradtam, de nem fizettem magam után járulékokat (azt se tudtam hogyan kellene egyáltalán ilyen munka után)

Azt terveztem csak néhány hónap lesz, amíg új meló helyet találok, de aztán benne maradtam, ragadtam és 4. éve így van.

Volt 2 x 4 órás bejelentett állásom, de minimális időtartamra.

Szeretnék helyre állni, adózni, KATA lenni. Mert hiába keresek jól, nem tudom felélni a pénzt nehogy szemet szúrjon, hiszen munkanélküliként ki vesz milliós kocsit...

Mit gondoltok? Jó ötlet?

2020. dec. 9. 18:51
 1/4 anonim ***** válasza:
65%
KATA csak egyféle van. Mi a kérdés?
2020. dec. 9. 19:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Legtöbb webcammodell ügyfelem főállású katás vállalkozóként csinálja ezt (egy kivétel van, akinek a pasijával katás bt-je). Általában az a legkifizetődőbb, de nyilván a körülmények pontos ismerete nélkül nem akarnék tanácsot adni. Ha érdekelnek a részletek, akkor keress meg bátran.
2020. dec. 9. 19:25
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Az ötlet jó, de jobban jársz, ha keresel egy könyvelőt vagy egy adótanácsadót és azzal konzultálsz. Pl jövőre a KATA-ban, ha egy helyre 3 milliónál többet számlázol, akkor a 3 millió feletti részt 40%-os plusz adóval sújtják. Illetve az se mindegy hány helyről jön a bevételed, mert a bújtatott foglalkoztatás melegágya jelenleg ez. Szóval ezért lenne jó beszélned egy szakemberrel, aki személyre szabottan elmondja, hogy mi merre hány méter, hova mennyit kell fizetni, milyen adózási módszer jobb, mert lehet nem is a KATA lesz nálad a befutó. Szerintem megéri azt a pár ezer Ft.ot kifizetni egy konzultációra, hogy a legideálisabb módot találd meg.
2020. dec. 10. 08:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Ha külföldről jön a bevétel (mint a webcammodellek többségének), akkor nem az egész 3 milkó feletti részre van +40%.
2020. dec. 10. 08:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!