Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi a külömbség a Károli,SZIT...

Mi a külömbség a Károli,SZIT és az UVF forditásu bibliák között?

Figyelt kérdés

2020. dec. 5. 11:07
 51/99 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"Azt állítottam,hogy nagy bibliatudos létetekre a cselekedet pontosan ellentéte."

De nem ezt írtad! Olvasd már vissza hogy mit írtál! Itt van!

"...a Károli és a Katolikus fordíts tele tisztító tűzzel,pokolal,lélekvándorlással,amiből tanulták az inkvizíciót,fegyverek megáldását amik meg a tízparancsolatnak is ellentmondnak."

"Milyen Isten az akinek ilyen népe van,hogy ilyenek a cselekedetei,melyik isten tanítja a gyilkosságot mint az inkvizíció ami szervezett gyilkosság,fegyverek megáldását,hamis tantètel tisztitótüz stb,ezt csak a hamis isten,a világ istene teszi az Ördőg."

De te nem erről írtál a 35-ös számú kommentben. Én meg nem vagyok gondolat olvasó. Soha nem is voltam az és nem is leszek!

Látod pont erről beszélek a pontosságról. Ha nem világosan fogalmazol akkor félre fognak érteni az emberek! Ez rajtad múlik hiszen te írsz!

"Jézus ezt mondta"Íme jön a világ istene de én bennem nincs semmihez."

Pontosság! Hol mondja ezt Jézus? Rákerestem ,Jézus nem mond ilyet ilyen nincs! Ha még egy mondatot sem tudsz kimásolni még is mit vársz? Na ná hogy nem fognak megérteni senki nem fog megérteni mit akarsz mondani!

"De jó volna ha befejeznéd ezt az AVOs fogást és az egyház bünével ne engemet vádolj."

És hol vádollak? Meg mivel is vádollak?

Egyetlen dolog van amivel tényleg vádollak az hogy nem pontosan fogalmazol és idézel.

Miért nem vagy pontos? Nehezedre esik? Vagy lusta vagy?

2020. dec. 6. 22:54
 52/99 A kérdező kommentje:

51"Jézus nem mond ilyet ilyen nincs"

János.14:30."Nem sokat beszélek mar veletek,mert jön a világ uralkodoja,és nincs hatalma felettem"

2Korintus.4:4."Akik között e világ istene megvakitotta a nem hívők elméjét,hogy ne lássák annak a dicsőséges jó hírnek a fényét,amely Krisztusrol szól,aki telyesen olyan mint Isten"

1János.5:19"Tudjuk,hogy Istentől vagyunk,de az egész világ a gonosz hatalmában van"

Íme ez a világ istene,és a bünözés,gyilkosság és a hamis tantétel istene.

2020. dec. 7. 07:26
 53/99 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

"János.14:30."Nem sokat beszélek mar veletek,mert jön a világ uralkodoja,és nincs hatalma felettem"

Edgár! Szerinted ez ugyan az?

Ezt írtad ugye korábban.

Ugye hogy ha rendesen idézel ,akkor kiderül hogy bizony ,nagy különbség van!

2020. dec. 7. 08:28
 54/99 A kérdező kommentje:

53 .Ez mègis mi az,ennyire hiányzik tőled az oktatás egyszer hazudok,máskor rosszul fogalmazok,rosszul idézek mert olyan nincs a bibliában,mikor kiszámozom mar nincs amit mondj.

Ez tudod mi?Az, hogy a figyelmet a kényes bünös tèmárol eltereld.Továbbá a bibliákat rossznak minősíted,akkor mègis miből tanulsz"jó cselekedetet",sehonnan!Imbojogsz mint egy eltévedt hajó az óceánon.A rossz cselekedeteket vagy kikerülöd vagy véded.

2020. dec. 7. 12:50
 55/99 anonim ***** válasza:
100%

"máskor rosszul fogalmazok"

Egyáltalán miért kell átfogalmazni Isten szavát? Vagy neked már az se elég jó, azért költöd át, amit Jézus mond?

2020. dec. 7. 13:16
 56/99 A kérdező kommentje:
55.Te is ki térsz,és azt támadod aki számonkéri a vallások gyümölcsét.Miért nem vágsz a közepébe ha az istened az akit Jézus Atyának nevezett.
2020. dec. 7. 15:35
 57/99 anonim ***** válasza:
100%

"azt támadod aki számonkéri a vallások gyümölcsét"

Kezdjük azzal, hogy te miként merészelsz bármit is számon kérni bárkitől, bármitől? Istennek képzeled már marad? Nem Istené az ítélet joga, nem Ő kérhet számon, hanem edgár? Kicsit fordítva ülsz a lovon.

Másrészt te hamisítottad meg Isten szavát. Miért ne jegyezhetném meg ezt? Olyat írtál, amit Jézus sose mondott úgy, ahogy azt te visszaadtad meghamisítva.

2020. dec. 7. 17:01
 58/99 A kérdező kommentje:

57.Hagyad tovább nem fárasztlak mert a tények elől úgyis nehéz lehet menekülni,csakis támadással.

Továbbá úgy idézek ahogy a Biblia írja,te meg sehogy,mert akit a Biblia nem érdekel az csak azért hivatkozik rá,hogy az álkereszténységét palástolja vele.

2020. dec. 7. 17:46
 59/99 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen nincs a Bibliába, ne hazudj.

2020. dec. 7. 18:48
 60/99 A kérdező kommentje:
59.Miért lapitasz mikőzben,bujkálsz az álarc mögött.Megfeletkeztél a tèma közepén arról volt szó,hogy sokat olvassátok a bibliat,jól értelmezitek és idéztek is belőle.Azt nem értem a 2000 éves szorgalom,hogy vezetett az inkviziciora és a hagyomány gyakorlására,mikőzben a bibliát azért tartsatok,hogy az emberek azt higgyék,hogy keresztények vagytok.
2020. dec. 7. 19:58

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!