Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Egyesek szerint Jèzus testben...

Egyesek szerint Jèzus testben támadt fel ès testben ment az ègbe az Atyjához az ègi szentek Szentèlyèbe.A Biblia alapján,mi a vèlemènyetek?

Figyelt kérdés

#atya #Szentèly
2020. szept. 19. 11:31
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%

edgááááááááááááár

A Biblia alapján pont így történt.

2020. szept. 19. 11:36
 2/35 anonim ***** válasza:
92%

Szia,

Az Úr Jézus Krisztus testben támadt fel, és testben ment az Atyához.

Lk 24,39

Lássátok meg az én kezeimet és lábaimat, hogy én magam vagyok: tapogassatok meg engem, és lássatok; mert a léleknek nincs húsa és csontja, amint látjátok, hogy nekem van!

1Jn 4,3

És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már.

2Jn 1,7

Mert sok hitető jött e világra, akik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus.

Üdv. Péter

2020. szept. 19. 11:52
 3/35 A kérdező kommentje:
2.Hogy magyarázod az 1Kor.15:50. Pál itt nem mond igazat?
2020. szept. 19. 15:09
 4/35 anonim ***** válasza:
82%

51. nem fogunk mindnyájan meghalni

ha nem hal meg, akkor a teste sem lehet semmivé. Hogy az elváltozunk mit jelent pontosan, majd akkor megtudod.

2020. szept. 19. 15:12
 5/35 anonim ***** válasza:
88%

1. Korintus 15:50 Azt pedig állítom, testvéreim, hogy test és vér nem örökölheti Isten országát, a romlandóság nem örökli a romolhatatlanságot.

A Biblia írja, ahogy Péter is mutatta, hogy Jézus Krisztus megdicsőült testben támadt fel (nem ismerték fel) és ebben a romolhatatlan testben ment a mennybe. Pál nem hazudott.

2020. szept. 19. 16:07
 6/35 A kérdező kommentje:
Ha romolhatatlan fizikai testben támadt fel,a világürben mivel táplálkozott azaz az ègben.Mert ugye a fizikai test fizikai táplálèkkal táplálkozik.
2020. szept. 19. 16:37
 7/35 anonim ***** válasza:
90%
Megdicsőült test. Hogy az milyen, azt mi még nem tudjuk. Senki. Te honnan tudod, hogy mivel táplálkozik?
2020. szept. 19. 18:03
 8/35 A kérdező kommentje:

2."Az Ur Jèzus Krisztus testben támadt fel ès testben ment az Atyához"

1Pèter3:18."Krisztus is egyszer a bünökèrt szenvedett....meg-öletetvèn ugyan testben,de meg-elevenittetvèn lèlekben."

Igaz,Jèzus a feltámadása után testi alakban jelent meg a tanítványainak.De egyes alkalmakkor mièrt nem ismertèk fel azonnal?(Lukács.24:15-32;Jan.20:14-16).Egyszer Jèzus Tamás vègett a kezeim szegnyomokkal ès lsndzsa okozta sebhelyel az oldalán jelent meg.Hogyan tudott azonban ez alkalommal hirtelen megjelenni közöttük,holott az ajtók zárva voltak?(János.20:26,27).

Jèzus nyilvánvalóan anyagi testet öltött fel ilyen alkalmakkor,ahogy korábban az embereknek megjelenő angyalok is tettèk.

Istennek nem jelentett nehèzsèget,hogy eltávolítása Jèzus testèt a feltámasztásakor.Bár Isten nem hagyta Jèzus testèt a sírba ( nyilván azèrt, hogy jobban megerősítse,hogy Jèzus csakugyan feltámadt),èrdekes módon a lenvászon kötelèkek, amelyekben Jèzust bepolyálták,ott maradtak;a feltámadt Jèzus mègis mindig teljesen felöltözve jelent meg(János.20:6,7)

2020. szept. 19. 20:02
 9/35 anonim ***** válasza:
80%
Tehát akkor tulajdonképpen semmibe veszed azokat az igéket, amiket Péter mutatott. Hát, ez is egy döntés. Ha neked így jó, akkor mi nem tehetünk semmit, csak azt nem értem, hogy ha már van egy eleve hibás elképzelésed, ami nem is a tiéd, hanem tudjuk, hogy az őrtorony szervezeté, mert saját elképzelésed nincs, akkor minek teszel fel kérdést? Ezt tiltja a gyakori kérdések szabályzata.
2020. szept. 19. 20:16
 10/35 anonim ***** válasza:
88%
Azért pucéran csak nem jelenthetett meg. Vagy szerinted az bizonyítaná, amit a keresztények állítanak, hogy bizony Jézus testben támadt fel?
2020. szept. 19. 20:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!