Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Azok a kersztények akik a...

Azok a kersztények akik a Bibliának csak egy részét fogadják el igazságként, hogyan viszonyulnak a többi részéhéz? Mi alapján szelektélnak?

Figyelt kérdés
Pl.: teremtéstörténet, felső víz, Noé bárkája stb.

2020. aug. 23. 16:29
1 2 3 4 5
 41/47 anonim ***** válasza:
35%

40

"Először is a biblia túl sok ellentmondást és szedett-vedett ostobaságot tartalmaz ahhoz, hogy bármit is elfogadjak érvként belőle. Egyszóval hiteltelen."

A hozzászólásodból látom hogy neked fogalmad sincs a Szentírásról! Persze ez már idáig is kiderült. Ha téged nem érdekel a vallás és a Biblia akkor minek írogatsz ide? Mért nem mész a szkeptikus vagy az ateista rovatba? Ott biztos tárt karokkal fogadnak!

"Másrészt ha létezik egy tökéletes entitás valahol az univerzumban vagy akár azon kívül akkor az biztos nem olyan “emberi/emberszerű” mint ahogy azt a keresztények képzelik."

Ha Jézus Krisztusnak sem hiszel te már csak tudod! Jó keresést a képzelt istened után!

"Ha adott egy mindenható mindentudó lény akkor úgy gondolod, hogy olyan pitiáner dolgokkal fog foglalkozni mint pl. hogy kivel szexelsz házasságon kívül?!?

Ugyan már...

A két feltételezés a biblia elemzése nélkül is ellentmondásos lenne - hát még vele.

Egy ilyen entitás szemében mi hangyák (vagy azok sem) vagyunk, így vélhetőleg nagy ívben tesz rá ha mondjuk halomra gyilkoljuk egymást."

Hát ha nálad az ostobaság fájna akkor azt hiszem egész nap ordítanál! Szerinted aki mindentudó és mindenható lény az nem foglalkozik a bűnnel! Milyen ostoba vagy! Gondolom nálad nem is létezik olyan, hogy bűn ugye? Akkor miért kell meghalnunk?

Miért van tele a világ bűnözéssel? A te istenképed úgylátom semmivel sincs magasabb szinten mint a pogányoké! Ezzel a csodás gondolkodással biztos boldog családi kapcsolatban élhetsz!

Üdv: Gábor

2020. aug. 25. 20:19
 42/47 A kérdező kommentje:
Az, hogy ostobának titulálsz nem különösebben hat meg (feltehetőleg egy szöggel a fejemben is okosabb lennék nálad). A szűk látókörű vakhitűséged sem zavarna, csakhogy te ezzel másokat is szennyezel. Talán az lett volna a legjobb ha sosem tanulsz meg írni...
2020. aug. 25. 20:53
 43/47 anonim ***** válasza:
25%

42

Látom milyen okos vagy csakúgy sugárzol az értelemtől! Elfelejtettél válaszolni arra hogy miért ide írogatsz ha téged nem érdekel sem a vallás sem a Biblia? Miért nem az ateista klubba mész? Ott biztos rajonganának érted!

2020. aug. 25. 21:15
 44/47 A kérdező kommentje:

Nem felejtettem el. Már miért ne érdekelne?

Nekem inkább úgy tűnik, hogy aki nem nyeli be csont nélkül a butaságaidat azt likvidálni akarod a fórumról.

2020. aug. 25. 21:24
 45/47 anonim ***** válasza:
37%

44

"Nem felejtettem el. Már miért ne érdekelne?"

Mondjuk ezért kamugép:

"Először is a biblia túl sok ellentmondást és szedett-vedett ostobaságot tartalmaz ahhoz, hogy bármit is elfogadjak érvként belőle. Egyszóval hiteltelen."

Ismerős?

Menjél hazudozzál máshol!

"Nekem inkább úgy tűnik, hogy aki nem nyeli be csont nélkül a butaságaidat azt likvidálni akarod a fórumról."

Majd ébredjél fel, én jó helyen vagyok te viszont nem!

2020. aug. 25. 22:02
 46/47 anonim ***** válasza:
21%

Gábornak van igaza. Az Ószövetség és az Újszövetség Istene ugyanaz. Ez egyértelműen kiderül, ha valaki felismeri Istennek az egész Biblián végigvonuló célját: a mi megváltásunkat. Ezt prófétálja meg, ezt készíti elő az egész Ószövetség: Isten megtestesülését Jézus Krisztusban, hogy meghaljon az emberek bűneiért, és ezzel megnyissa számukra az utat Önmagához, az örök élet forrásához.

Isten az Ő szeretetében mindent alárendelt ennek a célnak, az Ószövetségben is, és az Újszövetségben is. Mindennél fontosabb számára, hogy azok, akik igénylik az üdvösséget, azok számára elérhető is legyen. Minden és mindenki, aki akadályozta Istennek ezt a célját, azok vagy félre voltak söpörve, vagy fel voltak használva azok érdekében, akik meg akartak menekülni. Mert a megváltásunk érdekében Isten senkit és semmit sem sajnált, Önmagát sem!

Ezért mondja:

"Mivel kedves vagy az én szemeimben, becses vagy és én szeretlek: embereket adok helyetted, és népeket a te életedért" Ésa. 43.4

Népeket és Önmagát is! Ezért jött el emberként. Kész volt mindent feláldozni értünk! Hogyne adott volna oda értünk mindent, amikor Önmagát is odaadta.

Két választás áll minden ember előtt. Vagy igénybe veszi Isten ingyenes ajándékát, a megváltást és az üdvösséget, amit Isten drágán szerzett meg neki, és akkor minden az övé lesz, ahogy Pál apostol mondja: "Minden a tiétek!" (1 Kor 3,22), vagy elutasítja Isten ajánlatát, akkor viszont akadályozója lesz mások üdvösségének, és előfordulhat, hogy ő is félre lesz állítva. Az egész Biblia erről szól. Egyetlen szerzője van, egyetlen Istene, akinek egyetlen célja van: az emberiség megváltása, és ezt véghez is vitte és viszi mind a mai napig. El lehet fogadni, vagy el lehet utasítani, de mindenkinek a saját felelőssége, hogy előmozdítója, vagy akadályozója ennek a célnak. Isten senkit sem enged elveszni, aki nem akar elveszni, de aki el akar veszni, az elvész. Senki sem húzhatja keresztül Isten azon szándékát, hogy megmentse azokat, akik Őt választják. Mert csak ez a két opció van: vagy Isten megváltási terve mellett, vagy ellene. Ezt a választást ajánlja fel a Biblia, ezt ajánlotta fel Isten mindenkinek az Ószövetségben is és az Újban is.

2020. aug. 25. 23:11
 47/47 A kérdező kommentje:

Csakhogy a kérdés nem az volt, hogy az Újszövetség és a Ószövetség ugyanazt az istent mutatja be vagy sem. Hanem, hogy hogyan egyezteti össze valaki a biblia általános ellentmondásait. Mi alapján mondja meg egy részre, hogy metafora vagy szó szerint kell venni, vagy épp kihagyandó részlet. Ha kiderül némely kijelentéséről, hogy badarság akkor a többit miért fogadja el továbbra is?

Gábor!

Én jó helyen vagyok. Ez a vallás kategória és vallási témában társalgunk. Az, hogy neked a vallás kizárólagosan a bibliát jelenti szomorú. Javasolnék valamit:

Olvass valami mást is. Talán kicsit kinyílik előtted a világ és látni fogod azt amit most valamiért nem veszel észre.

2020. aug. 26. 05:36
1 2 3 4 5

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!