Azok a kersztények akik a Bibliának csak egy részét fogadják el igazságként, hogyan viszonyulnak a többi részéhéz? Mi alapján szelektélnak?
"Gábor, Gábor... Miért van hogy minden topicban pártolod a gyerekgyilkosságot? Neked ez valami perverziód lehet... Sok ilyen filmet néztél és megtetszett?"
Én az Isteni igazságszolgáltatást pártolom mert tudom hogy jó! Az, hogy te nem tudod meg nem is akarod kiolvasni a Bibliából az nem az én bajom! Mindenesetre az ítél majd meg téged is!
Üdv: Gábor
Azért jó, mert feltétlenül bízol
vagy azért bízol mert az eseményeket objektívan vizsgálva mindet kétségen kívül jónak találtad?
Hát ha istennek mégis csak tetszőek lennének a gyermekgyilkosságaid, akkor önként és dalolva tagadnám meg, még ha ezért meg is égetem a kezem.
Egy személyt nem az Isteni mivolta, hanem az erölcse miatt érdemes, és szabadna követni.
Jézus vallása a zsidó vallás volt, Istene pedig Ábrahám, Izsák és Jákob Istene.
Jézus egyetlen mózesi törvényt sem szegett meg, betartotta azokat és a betartását várta el a tanítványaitól is.
"Aki tehát csak egyet is eltöröl a legkisebb parancsok közül, és úgy tanítja az embereket, azt igen kicsinek fogják hívni a mennyek országában. Aki viszont megtartja és tanítja őket, az nagy lesz a mennyek országában."
Nagy butaság azt állítani, hogy Jézus Istene más lett volna, mint az Ószövetség Istene.
"Elolvastam a hozzászólásokat. Köszi mindenkinek... Arra jutottam ha Isten akkora suttyó amilyennek Gáborunk reméli akkor talán jobb ha nem létezik."
Akkor talán meg is válaszolhatnád azokat a kérdéseket amiket feltettem, mert a vitapartnerem csak tagadni tudott meg újabb kérdéseket feltenni, de a valódi válaszokat kerülte!
Korábbi kérdésem pl.: Ki volt szerinted aki megjelent a csipkebokorban Mózesnek?
Gondolom te is azon a véleményen vagy hogy az Ószövetség Istene az nem azonos az Újszövetség Istenével?!
Te is Istent zsarnoknak tartod mint a vitapartnerem?
Szerinted is igazságtalan volt az Ószövetségben?
"Szerintem az ószövetségi leírások alapján válik nyilvánvalóvá, hogy ha létezik egy mindenható lény az biztosan nem olyan kicsinyes és bosszúálló mint amilyennek a magadfajták remélik."
Én hol reméltem azt hogy kicsinyes? És a magadfajták milyennek remélik?
Az, hogy igazságot szolgáltat és igazságos az nem fér bele nálad Isten lényébe?
Zsolt. 94,1
Uram, bosszúállásnak Istene! Bosszúállásnak Istene, jelenj meg!
Náh. 1,2
Buzgón szerető és bosszúálló Isten az Úr, bosszúálló az Úr, és telve haraggal; bosszút áll az Úr az ő ellenségein, és haragot [2 Móz. 20,5.] tartó az ő gyűlölői ellen.
Zsolt. 90,11
Ki tudhatja a te haragodnak erejét, és a te félelmetességed szerint való bosszúállásodat?
Ésa. 34,8
Mert bosszúállás napja ez az Úrnak, a megfizetés esztendeje [Abd. 1,10-14.] Sionnak ügyéért.
Ésa. 61,2
Hogy hirdessem az Úr jókedvének esztendejét, és Istenünk bosszúállása napját; megvígasztaljak minden gyászolót;
5 Móz. 32,35
Enyém a bosszúállás és megfizetés, a mikor lábuk megtántorodik; mert közel van az ő veszedelmök napja, és siet, a mi rájok vár!
Zsolt. 99,8
Uram, mi Istenünk! Te meghallgattad őket, kegyelmes Isten voltál hozzájok; de bosszúálló az ő [4 Móz. 14,12. 19-33. 20,12. 23-28. 5 Móz. 32,48-52.] hiábavalóságaik miatt.
Zsid. 10,30
Mert ismerjük azt, a ki így szólt: Enyém a bosszúállás, [5 Móz. 32,35.] én megfizetek, ezt mondja az Úr. És ismét: Az Úr megítéli az ő népét.
Szóval Gábór, azzal érvelsz, hogy az ó szövetség Istenének kegyetlen, kicsinyes, és brutális magatartása nem is rossz, hogy a bibliában van, tehát rossz nem lehet?
Mivan?
Nem érvelés ezeket a példákat felhozni, hanem a kegyetlenség és rossz alátámasztása....
A magamfajták milyennek remélik? :)
Először is a biblia túl sok ellentmondást és szedett-vedett ostobaságot tartalmaz ahhoz, hogy bármit is elfogadjak érvként belőle. Egyszóval hiteltelen.
Másrészt ha létezik egy tökéletes entitás valahol az univerzumban vagy akár azon kívül akkor az biztos nem olyan “emberi/emberszerű” mint ahogy azt a keresztények képzelik.
Ha adott egy mindenható mindentudó lény akkor úgy gondolod, hogy olyan pitiáner dolgokkal fog foglalkozni mint pl. hogy kivel szexelsz házasságon kívül?!?
Ugyan már...
A két feltételezés a biblia elemzése nélkül is ellentmondásos lenne - hát még vele.
Egy ilyen entitás szemében mi hangyák (vagy azok sem) vagyunk, így vélhetőleg nagy ívben tesz rá ha mondjuk halomra gyilkoljuk egymást.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!