"Éppen fordítva van a Biblia logikus míg az iszlám változat értelmetlen és ellentmondásos!"
Miért hazudozol? Nem tudod hogy a te vallásod szerint a hazudozás bűn? Az hogy te miben hiszel egy dolog. Hiheted hogy az egész világot elöntötte a víz 4000 éve annak ellenére hogy minden tudományos bizonyíték ezt cáfolja. De ha azt mondod az egész világot elöntő árvíz logikusabb mint egy helyi árvíz, az aljas hazugság.
"Én tudom kinek hiszek és az Aki meghalt értem nem hazudik!"
Jézus kereszthalála egy pogány hazugság. Ráadásul egy véres emberáldozati szertartás.
"Te viszont a Koránt kezeled tényként pedig a Korán téved!"
Én az igazságot kezelem tényként.
"Nem elfogult az az ember aki a tökéletes Istennek elhiszi amit mond!"
Az nem zavar hogy egyetlen Bibliai versben sem jelenti ki Jézus magáról hogy Isten? Az sem zavar hogy senki nem nézte Jézust Istennek pedig százezrek látták személyesen?
"Másrészt a régészeti adatok is a Szentírással állnak összhangban!"
Milyen régészeti adatok te szerencsétlen? Inkább fejezd be a hazudozását. Isten számon fogja kérni a hazugságaidat, ugye tudod?
61
Csak röviden. Te hazudozol nem pedig én. Amiben te hiszel az nemcsak hogy nem igaz de teljesen logikátlan is! A Bibliát egyáltalán nem ismered de nem is érted! Valami nagyon elvakult és értelmetlen ember lehetsz azokból következtetve amit írtál! Tudományról beszélsz de fogalmad sincs arról hogy milyen bizonyítékok vannak! Persze téged nem is érdekel mert te már előre eldöntötted hogy neked mi számít tudománynak és mi nem! Ha itt valaki szerencsétlen az te vagy! Ennyi ostobasággal amiket itt összehordasz! Egy nagy értelmetlen zagyvaság az egész! Ez a szint nekem mindent elárul rólad...
Üdv: Gábor
"Ez úgy hazugság ahogy van! A te Istenképed egy morbid gonosz istent feltételez nem pedig egy jó és igazt."
Szerinted a betegségeket és a halált ki hozta létre te szerencsétlen?
És egyébként meg a te istenképed morbid és gonosz. A Biblia tele van nők és gyerekek lemészárlására felszólító paranccsal. Például:
Mózes 4 31:17-18. Tüstént öljétek meg az összes fiúgyermeket, s ugyanígy öljétek meg az összes olyan asszonyt is, aki már volt együtt férfival. De a fiatal lányokat, akik még nem voltak együtt férfival, hagyjátok magatoknak életben."
"Kezdetben nem volt bűn és nem voltak betegségek sem! A világ nem a betegségekkel és a halállal lett teremtve - ez meglehetősen nagy ostobaság! A te istened talán ilyen de a Biblia Istene az nem!"
És csak azért lett betegség meg halál mert Ádám evett egy gyümölcsből? Tényleg ennyire ostoba vagy? És igen, ez a világ alapból így lett teremtve. Ez egy próbatétel amire az emberek önként vállalkoztak.
"Ha valaki itt egyébként mellébeszél az te vagy rengeteg választ kaptál csak te nem akarod meghallani azokat mert ragaszkodsz az értelmetlen elméleteidhez! Ugyancsak igen személyválogató vagy!"
A marhaságaidat nem tekintem válasznak.
"Neked ez a válasz?! Ha kreacionista akkor az nem lehet tudós? Pontosítok neked, hogy hol nevetik ki: az áltudományos körökben!
Elfogytak az érveid? Mert ennek ahhoz semmi köze amit itt írtál!"
Ha kreacionista akkor az nem lehet tudós. Pontosan. Sok kereszténnyel beszélgettem de ennyi ostobaságot senki nem hordott össze mint te és a kreacionista forrásod.
"A helyi özönvíz elmélete a legnagyobb ostobaság! Egy helyi özönvíz nem önti el a legmagasabb hegyek tetejét! Nem kell hozzá luxushajó méretű bárkát építeni! Nem kell hozzá beterelni a szárazföldi állatokból hogy megmentsük a fajokat!"
Ezt csak a Biblia írja le így te szerencsétlen. A Korán egy helyi árvízről ír.
"Rengeteg tudományos tény van ami a globális özönvizet támasztja alá de persze az olyan személyválogató emberek mint te ezeket aligha érthetik meg!"
Azt ugye tudod hogy te ezzel hozzájárulsz az ateizmus terjedéséhez. Az ilyen tudománnyal ellentétes kijelentésekkel elriasztod az embereket a vallástól te szerencsétlen. Semmiféle globális özönvíz nem volt négyezer éve. Ez a tudomány álláspontja.
"Ja és mindegyik történet láthatólag ugyanarról szólt nem?! Mindenki hasonlóan éli túl hajókat építenek stb.? Szoktál te gondolkozni?!"
Noé próféta volt és lehet a többi próféta elmesélte saját népének Noé történetét. Az iszlám szerint minden néphez érkeztek próféták.
"Nálad ez így megy? Hogy amikor én mutatok neked egy tudományos ellenérvet akkor te arra azt mondod hogy a tudomány cáfol engem?!"
Nem érdekel a kreacionista marhaságod. Köze nincs a tudományhoz. A mai ember 200 ezer éve jelent meg. Ez a tudomány álláspontja.
"Mit mutattál te? Mik a te nagy tudományos érveid? Te vagy az aki mindenben mellébeszélsz miközben azt hajtogatod hogy nem kapsz válaszokat! De kapsz válaszokat csak a válaszok nem a te szájad íze szerint valók! Az hogy neked a válaszok nem tetszenek és nem akarod őket meghallani az a te dolgod!"
Ennyire buta nem lehetsz. Minden értelmes tudós azt fogja mondani nem volt 4000 éve globálisa özönviz és 200 ezer éves az ember.
"Ja, amikor az iszlámista akarja megmagyarázni a Szentírást! Te már csak tudod! Jézus maga is Isten volt! Olvastad te egyáltalán a Bibliát?"
Na akkor mutass egy verset amiben Jézus azt mondja ő Isten.
"A bűnnek nincs értelme. Sátánban fogant meg először. Hogy mért lázadt fel a Teremtője ellen amikor mindene megvolt és semmi oka nem volt erre? Ennek nincs értelme mert a bűn értelmetlen! Hiába keresel benne értelmet nincsen benne! Végkövetkeztetésed tehát ostobaság!"
A te hozzászólásaidnak nincs értelme.
"Ádámnak és Évanak a bűneset miatt lettek bűnre való hajlamai, előtte nem voltak!"
Mond te értelmi fogyatékos vagy? Ezt most komolyan kérdezem.
Ha Ádámnak és Évanak nem volt eredetileg bűnre való hajlama, el sem követhették volna azt a bűnt. Mivel viszont elkövették, azt jelenti bűnre való hajlammal lettek teremtve.
"Ja, ha nem tudod akkor miért vagy olyan biztos benne? Elég ellentmondásos nem gondolod? Nyugodtan nézzél utána! Meg Mózes szüleinek is!"
Lényeg az hogy biztosan nem volt a féltestvére.
"Sok mindenben kezet foghatsz az ateistákkal mert azok hasonló elképzelésekkel rendelkeznek több mindenben mint te! Pl. az áltudomány területén!"
Te maga járulsz hozzá az ateizmus terjedéséhez te szerencsétlen.
63.Egy kicsit nem mèretezted túl az önbizalmadat.
Semmi biblia ismeret nèlkül,elègè kigombolkoztál.
Kedves Kérdező,
A kérdésedre a válasz a Bibliából:
Teremtés könyve 5. rész:
"
1
Ez az Ádám nemzetségének könyve. Amely napon teremté Isten az embert, Isten hasonlatosságára teremté azt.
2
Férfiúvá és asszonynyá teremté őket, és megáldá őket és nevezé az ő nevöket Ádámnak, amely napon teremtetének.
3
Élt vala pedig Ádám száz harminc esztendőt, és nemze fiat az ő képére és hasonlatosságára és nevezé annak nevét Séthnek.
4
És telének Ádám napjai, minekutánna Séthet nemzette, nyolcszáz esztendőre, és nemze fiakat és leányokat.
"
Ádám és Éva volt az első emberpár, akit Isten teremtett a Biblia szerint.
Első két fiuk volt Káin és Ábel, de ugye Káin megölte Ábelt, ezért Káin száműzve lett. A 3. fiuk volt Seth, aki fentebb szerepel, illetve volt még több fiuk és leányaik is. A zsidó hagyomány szerint Ádámnak és Évának összesen 33 gyermeke volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!